En Sıcak Konular

YENİÇAĞ YAZARLARINDAN BÖLÜCÜLÜĞE KARŞI TARİHİ DAVET

10 Ağustos 2010 10:47 tsi
YENİÇAĞ YAZARLARINDAN BÖLÜCÜLÜĞE KARŞI TARİHİ DAVET Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünün esas olduğunu belirten Yeniçağ yazarları birlik beraberlik çağrısı yapıp, siyasi iktidarı bölücü teröre karşı etkin mücadele için göreve davet etti.

Yeniçağ yazarlarından bölücülüğe tarihi tavır

PKK terör ve taleplerine paralel olarak son günlerde ülkenin bölünmesinin açıkça tartışmaya açılması Yeniçağ yazarlarını harekete geçirdi. Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünün esas olduğunu belirten Yeniçağ yazarları birlik beraberlik çağrısı yapıp, siyasi iktidarı bölücü teröre karşı etkin mücadele için göreve davet etti. İlan ettikleri 'Milletimizin Birliğini Koruyup, Yüceltelim' başlıklı bildiriyle ortaya koydukları milli duruşa; vatanını ve milletini seven tüm kişi, kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerinin desteğini isteyen Yeniçağ yazarları, ülke bütünlüğüne sahip çıkmanın milli bir görev olduğunu vurguladı. Toplumu birlik beraberliğe, hükümeti de bölücü terörle müzakereye değil etkin mücadeleye davet eden Yeniçağ yazarlarının çağrısına destek verenlerin destek@yenicaggazetesi.com.tr E-Posta adresine gönderecekleri görüş ve yorumlar gazetenin internet sitesinden kamuoyuna duyurulacak 

Büyük Türk Milletine Çağrı!
Milletimizin Birliğini
Koruyup, Yüceltelim
Türkiye'nin birliği ve bütünlüğüne kast eden terörist saldırılar yeni bir boyut kazanmış, buna parelel olarak ülkenin bölünmesi alenen konuşulur ve tartışılır hale gelmiştir. Bu durum karşısında aziz milletimize, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne ve bütün ilgililere çağrıda bulunmayı ve yaşanan gerçeklere dikkatleri çekmeyi milli görev sayıyoruz.
1) Ülkemiz bölücü terörün saldırısı altındadır. İktidar tarafından çare olarak bulunan 'açılım' süreci, tam da örgütün istediği gibi,  bir ve bütün olan milleti etnik temelde ayrıştırmaya yaramaktadır.
2) Terör elebaşısının İmralı'dan örgütü yönetmesine müsaade edilmek suretiyle, terör örgütünün koordinasyon ve bütünlüğünü koruyarak toparlanmasına, güçlenmesine ve saldırılarını sürdürmesine imkan tanınmıştır.
3) İktidarın terörle mücadele ile terörle müzakere arasında tereddüt içinde gezinmesi, terörü engellemede ciddi bir zafiyet kaynağı olmaktadır.
4) Akan kanı artırdığı açıkça görüldüğü halde, 'açılım'a devam edilmesi ve süreci normalleştirici söylemlerde ısrar edilmesi, etnisitenin siyasallaşması ve devletin hukukuna sokulmak suretiyle egemenliğin bölüşülebileceği ümidinin pekiştirilmesine zemin hazırlanmıştır.
5)  Artık terörün çözümü (!) olarak Türkiye'nin bölünmesi gerektiği açıkça savunulmakta, siyasi iktidar bu taleplere seyirci kalmaktadır.
6) Teröre karşı NATO'nun daveti, aslında bir yabancı gücün Türkiye'ye  müdahaleye daveti anlamına da gelir ki çok tehlikelidir. Ayrıca devletimizin terörle mücadeleye gücünün yetmediğinin ve aciz kaldığının kabul ve ilanı olarak da görülecektir.
7) Bir millet olduğumuz gerçeği, sosyolojik verilerde de açıkça görülmektedir. İlmi araştırmalarda yüzde 98'imizin dili, yüzde 99'umuzun dini, yüzde 100'ümüzün kültürü birdir. Bu muhteşem birliğimiz, emperyalist projelere göre  tartışma konusu yapılamaz, bozulamaz.
8) Mukaddes bir bütün olan vatan bölünemez, egemenliğe ortak koşulamaz, Türk milletini bu topraklarda, en az bin yıldır hür ve bağımsız kılan bu kutsal değerler ne pahasına olursa olsun korunacaktır. Çağlar ötesinden gelen Türk milletinin birliği, bağımsızlığı ve ülkesinin bütünlüğünden hiçbir hükümetin taviz verme hakkı ve yetkisi yoktur.  Vatan bir bütündür bölünemez, bir karış toprağı dahi terkedilemez.

Bu tespitler ışığında ülkeyi yönetenlere acil çağrımızdır:
1) 'Açılım' adı altında başlatılan; ülkeyi bölücülerle müzakere, pazarlık ve uzlaşma noktasına sürükleyen bu süreç asla kabul edilemez. Hükümet, bölücülüğe zemin ve fırsat hazırlayan, bölücüleri cesaretlendiren bu tür girişimlerine derhal son vermelidir.
2)  Bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın avukatları da dahil olmak üzere dışarı ile teması kesilip tamamen tecrit edilmelidir.
3)  Bölücüyle 'müzakere' akıldan bile geçirilmeden, ne pahasına olursa olsun 'etkin mücadele' ile bölücü terörün kökünün kazınması konusunda siyasi irade ve kararlılık gösterilmelidir.
4)  Siyasi iktidar, bölücü terörle etkin mücadele konusundaki tedbirleri almak için girişim başlatmalı, bu mücadelenin araç ve yöntemlerini konunun uzmanlarıyla istişare edip belirledikten sonra en kısa sürede yürürlüğe koymalıdır.


Yüce Türk milletine saygıyla arz olunur.
YENİÇAĞ YAZARLARI

 

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=38585


 



Bu haber 755 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,463 µs