En Sıcak Konular

BÖLÜKBAŞI: ''REFERANDUM SEÇİMİN PROVASI OLACAK''

30 Haziran 2010 20:42 tsi
BÖLÜKBAŞI: ''REFERANDUM SEÇİMİN PROVASI OLACAK'' Bölükbaşı: "Türk milleti, 12 Eylül'de 8 yıllık AKP dönemini onaylıyor mu, PKK açılımını, Habur rezaletini içine sindiriyor mu, yolsuzlukların hesabının yargı önünde verilmesini istiyor mu,bunlara karar verecektir" dedi.

"Ülke sizin, karar sizin"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı, MHP Beyoğlu İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen "Çözülen ülke Türkiye ve Anayasa Referandumu" konulu konferansta partililere hitap etti. Konferansta AKP hükümetinin 8 yılını değerlendiren Bölükbaşı, "Hükümet, açılım politikasıyla terörle mücadele döneminden vazgeçip, terörle müzakere dönemini başlatmıştır. Ülke sizin, karar sizin, sonsuza kadar varol Türkiye" dedi.

Beyoğlu Muammer Karaca Tiyatro Salonu'ndaki program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra konferansın açılış konuşmasını yapan MHP Beyoğlu İlçe Başkanı Osman Gür, Deniz Bölükbaşı'nı böylesi güzel bir konferansta ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

AKP iktidarının 7 yılını değerlendiren Bölükbaşı, Türkiye'nin her alanda tahrip edildiğini belirtti. Siyasi, ekonomik, güvenlik, dış politika ve toplumsal huzur konularında açıklamalarda bulunan Bölükbaşı, ülkenin iyi yönetilmediğini vurguladı.
 
Başbakan Erdoğan ve hükümete ağır eleştiriler yönelten Bölükbaşı, ülkenin etnik temelde ayrıştığını, toplumsal kutuplaşmaların yaşandığını, milli ve manevi değerlerin siyasi rant haline getirildiğini ve terörün siyasallaştığını, ekonominin her geçen gün küçüldüğünü ve işsiz sayısının 5 milyona ulaştığını kaydeden Deniz Bölükbaşı, şunları söyledi: 
  
"3Y ile yani yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklarla mücadele edeceğini söyleyerek iktidara gelen AKP bütün kadrolarında, merkezden mahalli idarelere kadar kurumsal bir yolsuzluk markası haline gelmiştir. Türkiye'nin yakın tarihine baktığımızda her dönem yolsuzluk olmuştur. Ancak yolsuzlukların en büyüğü onunla mücadele edeceğini söyleyen AKP iktidarı döneminde yaşanmıştır.
 
Öte yandan siyasi gerginliklerin had safhaya ulaştığı, yüksek yargı ve adalet mekanizmaları üzerinde bugüne kadar görülmemiş baskıların kurulduğu, kuvvetler ayrılığı ve hukukun üstünlüğü kuralının bu kadar tahrip edildiği başka bir dönem olmamıştır.
 
Dış politika konusunda AKP'nin tablosuna baktığımızda, Kıbrıs konusunda sorun Rumların eline bırakılmış ve Rum liderlerinin peşinden koşulmuştur. Irak'ta yaşanan tüm gelişmelerin dışında kalınmış ve orada yaşayan Türkler, Barzani'nin insafına bırakılmıştır.
 
 
Türkiye'nin doğusunu kendisinin batısı olarak anayasasında yer veren ve Ağrı dağını milli sembol olarak gösteren, Türkiye'yi soykırımla suçlayan Ermenistan'la sınırlar açılmaya çalışılmaktadır. İşte bu tablonun mimarı Başbakan Erdoğan ve arkadaşlarıdır."
 
SIR VE SİS PERDELİ AÇILIM

Hükümet tarafından başlatılan demokratik açılımı da eleştiren Bölükbaşı, "Sayın Başbakan bu açılımını büyük bir sis ve sır perdesi altında sürdürmekte, açılım adı altında neyi açacağını belirtmekteki ambargosunu devam ettirmektedir. 
 
Türkiye için çok önemli olan bir konuda bir girişimde bulundu. Fakat bu konunun adını Kürt açılımı diye başlattı, demokratik açılımla devem ettirip nihayet milli birlik ve kardeşlik projesinde karar kıldı. Ancak bu isimlerin tümü takma ve sahte isimlerdir. Bu açılımın özü, anlamı, amacı PKK açılımıdır. Bildiğiniz gibi ülke yönetimi, MHP'nin de içinde yer aldığı 57. hükümetten AKP'ye geçerken sıfır terörle teslim edilmiştir. Ama aradan geçen 7 yıl boyunca istikrarlı olarak terör oranı artmış, 2002 yılında sıfır olan terör bugün en son noktaya ulaşmıştır. Bu açılımın sonunun da nereye gideceği hala belli olmamıştır" diye konuştu. 

"REFERANDUM SEÇİMİN PROVASI OLACAK"

600 civarında dinleyicinin katıldığı konferansta referandum konusuna da değinen Bölükbaşı, Türk halkının yakın zamanda önce referandum, ardından da genel seçim sandıklarında oy kullanacağını belirterek, referandumda ele alınacak Anayasa değişikliğinin, "halkın sorunlarına çare bulmak amacından çok AKP'nin özel sıkıntılarına göre hazırlandığını" Deniz Bölükbaşı referandum ile ilgili olarak şunları söyledi:
 
"Türk milleti, 12 Eylül'de 8 yıllık AKP dönemini onaylıyor mu, PKK açılımını, Habur rezaletini içine sindiriyor mu, yolsuzlukların hesabının yargı önünde verilmesini istiyor mu, yapanın yanına kar kalsın mı kalmasın mı, bunlara karar verecektir.
 
Türkiye'nin bir garabetler ülkesi haline geldiğinin bir göstergesi de artık şehit haberlerinin gazetelerde yer almaması ya da küçük olarak görülmesidir. Hükümet, açılım politikasıyla terörle mücadele döneminden vazgeçip, terörle müzakere dönemini başlatmıştır.

 Ülke sizin, karar sizin, sonsuza kadar varol Türkiye" dedi. Deniz Bölükbaşı, MHP olarak yaz boyunca çok yoğun çalışacaklarını ve referandum öncesinde halka Anayasa değişikliğinin ardındaki nedenleri anlatacaklarını söyledi. (Veysel ERDOĞAN-Ortadoğu)

 
Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ,http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?haber=-34ulke-sizin-karar-sizin-34&id=16782


Bu haber 891 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,793 µs