En Sıcak Konular

MHP'YE AKIL VERMEK ''SİYASİ SOYKALARIN'' İŞİ DEĞİLDİR!

16 Haziran 2010 23:54 tsi
MHP'YE AKIL VERMEK ''SİYASİ SOYKALARIN'' İŞİ DEĞİLDİR! Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Edip Semih Yalçın,"AKP zihniyeti, artık bir ‘siyasi soyka’dır. Bu soyka, Türk siyasetinden çıkarılıp atılmalıdır" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Edip Semih Yalçın,Başbakan Erdoğan'ın MHP'yi ve Devlet Bahçeli'yi hedef alan sözleriyle ilgili yazılı basın açıklaması yaptı.

Semih Yalçın'ın yaptığı yazılı basın açıklaması şöyle: 

"MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİNE ROL BİÇMEK, AKIL VERMEK “SİYASİ SOYKALARIN” İŞİ DEĞİLDİR!"

"Dilin sınırları vardır; kavramlar anlam içerikleri itibariyle hem söylemde bulunan kişinin hem de anlamlandıracak olan ötekinin sahasına girince bir anlam kayması yaşanır. İnsan doğası itibariyle, inanır, sorgular, sosyal ilişkilere girer ve akıl sahibi bir varlık olarak bu önemli yetisiyle düşünceleri, olguları ve olayları kendi anlam dünyasında kurgulamak ister. İşte bugünkü politik arenada söylemlerini ifade eden siyasetçiler, gazeteciler, fikir adamları, sivil toplum kuruluşları da insanın doğasından kaynaklanan bu temel özelliği itibariyle, bir felsefi görüş, bir politik tutum, bir dini inanç ve ahlaki değer noktasından hareket ederek söylem üretirler.

Bazı aklıevveller her şeyi mutlak anlamda hiçbir zaman doğru tahlil edemezler. Ancak tahlildeki yetersizlik, söylemlerin hiçbir sınır taşımayacağı sonucunu doğurmaz. Bu noktada, “Söylem ve yorumların sınırı ne olmalıdır?” gibi bir başka soru ortaya çıkar. Düşünce tarihinde hep sorulan ve ortalama hep aynı cevap alınan söylemlerin sınırları, “ahlak”ın tanıdığı meşruiyet alanı kadar olmalıdır. Aksi durum, bir düzensizliği ifade eder.

Ahlak-siyaset-medya ilişkisinin çok daha karmaşık olduğu reel politikada da bu sınır korunmalıdır. Aksi takdirde şu gün ülkemizin içerisinde olduğu gibi bir düzensizlik meydana gelecek ve akıl fukarası siyasetçilerle sözde bazı yazarlar istedikleri gibi yazacaklar, konuşacaklar ve hatta yalan dahi söyleyebileceklerdir.

Ahlaki sınırlar aşılarak düzensizliğin ortaya çıktığı yeni bir örnek, Sayın Başbakan’ın Rize ilimizde yaptığı açıklamasında görülmektedir. Başbakan’ın “Şehitlerimiz slogan değil dua bekler. Şehit cenazeleri hakkında bilginiz yok ise onların liderine söylüyorum eğer bilmiyorsanız Diyanet İşleri'ni bir ziyaret edin de size cenaze namazının adabını öğretsinler.” sözleriyle kullandığı şizofrenvari dili alışkanlığa dönüştürdüğünü kanıtlamıştır. Bu adaptan uzak sözlerin sahibi, maalesef bu ülkenin Başbakanı’dır. Sayın Başbakan, MHP mensuplarının samimi birer Müslüman olduklarını görmezden gelerek, kendince bir eleştiri getirmeye çalışmaktadır. Daha da ileri giderek aklının alamadığı konularda ‘yarım hocalık’ yapmak suretiyle şehitlerimize sahip çıkmayı İslam ahlakına aykırı bir davranış biçimi olarak takdim etmektedir. Daha da vahim olanı, 8 yıllık iktidarları boyunca AKP’ye oy vermeyi dindar olmakla eş anlamlı gösteren politik zihniyetten vazgeçmemiş olmalarıdır.

Millet ve vatan bilincinden yoksun zevatın şehitlere sahip çıkılmasını basitleştiren ve tenkit eden tavrı, ancak millet gerçeği ile örtüşmeyen bir akıl kaymasıyla izah edilebilir. Yine AKP zihniyetinin kullandığı bu tarzı, siyaset ve etik adına hareket ettiğini zanneden ancak siyasi üslupla ve ahlakla örtüşmeyen bir şizofrenik dil olarak nitelendirmek mümkündür.

Bugün şizofrenik bir dil hâline geldiği görülen AKP söyleminin, MHP mensuplarının şehitlerine sahip çıkmasını hazmedemeyerek, Sayın Devlet Bahçeli’nin ismini hadleri olmayan bir dille kullanması, bu ülkede yaşayan Türk milliyetçilerini son derece rahatsız etmiştir. Malum zihniyetin bir yerlerden esinlenerek, MHP aleyhine oluşturdukları bu dil, sadece üslupsuzlukla açıklanamaz. Gelişen olaylara paralel olarak, toplumdaki ‘kıymet hükümleri’ üzerinden akıllarınca oy devşirmeye çalışanlar, dilin sınırlarını aşmıştır. Dilin sınırlarının aşılması gayri ahlaki hâle gelerek, iktidar ve nimetleri adına muhalefeti yok etme noktasına ulaşmıştır. Demek ki iktidar ve bireysel kazanım, her türlü değeri araçsallaştırmaya azmetmiştir. Ahlak ve siyaset arasındaki ilişkinin bir ahlak zaafiyetine dönüşmesinin şekli bu olsa gerektir. Temel prensip olarak siyasi söylemde korunması gereken “ahlaki ilkeleri” amacı için “araçsallaştıran” ve bunun üzerinden MHP’ye haksız ve izansız eleştiri getiren bu AKP zihniyetidir.

Bugünün siyasi hayatında şizofrenik bir dili meşru hâle getirmeye çalışanlar, MHP’nin kutuplaştırmalardan beslenmeyen bir siyasi hareket olduğunu ve kendine ait söylemleri bulunduğunu unutmamalıdırlar. İstismar eden MHP değil yandaş medyayla kol kola girmiş iktidar mensuplarıdır. ‘Ülkeyi bölmeye götürmenin dayanılmaz hafifliğini’ yaşayan AKP yöneticilerinin milli birlik ve milli kimlik konularındaki bozuk zihniyetleri, Türkiye’nin birliği ve güvenliği noktasında en büyük risk ve tehlike hâline gelmiştir. Bu hâliyle AKP zihniyeti, artık bir ‘siyasi soyka’dır. Bu soyka, Türk siyasetinden çıkarılıp atılmalıdır."

 

Kaynak: MHP.org.tr,http://www.mhp.org.tr/haber.php?id=2830



Bu haber 615 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,311 µs