En Sıcak Konular

HEPSİ ''ERGENOKONCU'' OLDULAR

16 Haziran 2010 10:18 tsi
HEPSİ ''ERGENOKONCU'' OLDULAR Şimdi görülüyor ki hepsi, ama o cephedekilerin hepsi “Ergenekoncu” oldu. Tayyip Bey’in Avrasya bölgesiyle flörtünü, AB’ye ve ABD’ye kafa tutuşunu nasıl öveceklerini bilemiyorlar.

Hepsi Ergenekoncu oldular

Bir iki yıl öncesiydi, Ergenekoncu tabir edilen paşaların, aydınların suçları (!) bir bir yazılıp çiziliyordu. Paşaların en büyük suçunun AB’ye, ABD’ye karşı olmak gibi bir niteliği vardı. Hatta ben bu acaip suçu belgelemek üzere sanırım Yeniçağ’ın alıntılarından aldığım bir iki yazıya yer vermiştim. Biri İhsan Dağı’nın, biri Nazlı Ilıcak’ındı. Bu yüzden de “Ergenekoncu” sürecimiz başlatılmış bulunuyordu. Yani “Sadece Batıya bağımlı kalmıyalım, Avrasya seçeneğini de göz önünde tutan bir politika geliştirelim” diyen paşaların gözaltına alınma, tutuklanma, yaşlı başlı adamların hastaneye gidiyorlar diye “ti”ye alınma süreciydi bu. “Millî Gazete’de, Ergenekon Sıkıntısı” falan başlıklı yazılar yazılmaya başlamıştı aleyhimde. Oysa Millî Gazete demiyelim de, Millî Görüş’ün temel ilkesi şu idi: Batıyla münasebetleri sağlıklı bir “eksen”e oturtmak ama bağımlılığı azaltmaya çalışıcı başka alternatif politikalar geliştirmek!
Gazeteden bana en ufak bir müdahale yoktu ama etrafımdaki tereddüt halkasının gitgide sıkılaştığını hissediyordum. Bavullar dolusu askeri belge taşıyan bir muhabir için, Yalçın Küçük’ten tv programında iki kere duyduğum  “köken” tesbitinin doğru olup olmadığına dair bir yazımın içindeki cümleden sonra, iş iyice alevlendi. Sert ve hakaretâmiz eleştirilere mâruz kaldım. Yeniçağ’dan başka gazete okumadığım için de bunlardan haberim olmuyor, bunların yankılarını duyuyordum. Hatta hiçbir saygı ünvanı eklemeden, küçük isimle ve başına “başörtülü” sıfatını uygun bularak yazdıkları yazılardan dolayı kimseden en ufak bir müdahale, savunma dahi duymadım. Savunmamı yapan, daha doğrusu doğruları dile getirmeye çalışan, henüz yazarı olmadığım Yeniçağ oldu. Hakarete uğrayan “başörtümü” bile savunan kimse çıkmamıştı. Suçum, işte başından beri anlatıyorum, bugün iktidarın geldiği nokta idi. Yani alternatif dış politika seçeneklerinin de var olduğunu, bunları dile getiren yüksek komutanların hakarete uğramaları, gözaltına alınmaları gibi işlerin yanlış işler olduğunu yazmak. Küçük ismimin önüne bir “başörtülü” sıfatı konarak ve ayrıca yaşımla da dalga geçilerek yazılan yazılara karşı, bizim bugün hükümetin politikasını övenlerden, hiç olmazsa “başörtüsünü niye karıştırıyorsunuz” yollu bir itirafın gelmemesi gibi acı bir durum! Şimdi ben bunlara yazarlık, insanlık, din kardeşliği hakkımı helâl eder miyim?
* * *
Şimdi görülüyor ki hepsi, ama o cephedekilerin hepsi “Ergenekoncu” oldu. Tayyip Bey’in Avrasya bölgesiyle flörtünü, AB’ye ve ABD’ye kafa tutuşunu nasıl öveceklerini bilemiyorlar.
Tayyip Bey ve ekibinin ve yandaşlarının yapmak istedikleri, herkesin ağzında olduğu gibi “rol çalmak” mıdır bilmiyorum. Ama samimi olmadıklarını da düşünüyorum. Samimi olsalardı, başından beri yaptıkları ve hâlâ da yapmakta oldukları, “bağımsızlık” taraftarlarına reva gördükleri muamaleyi sürdürürler miydi?

Afet Ilgaz-Yeniçağ

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/yazargoster.php?haber=13681



Bu haber 689 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,696 µs