En Sıcak Konular

KILIÇDAROĞLU'NDAN EMEKLİLERE: ''İKİNCİ SINIF VATANDAŞ MISINIZ?''

15 Haziran 2010 17:33 tsi
KILIÇDAROĞLU'NDAN EMEKLİLERE: ''İKİNCİ SINIF VATANDAŞ MISINIZ?'' Kılıçdaroğlu: "Emeklilere sesleniyorum, Başbakan'a sormayacak mısınız: Sen aldığın 10 bin lira ile geçinemiyorum diyorsun, ben 500- 600 TL ile nasıl geçineceğim'' dedi.

'Başbakan'a bunu sormayacak mısınız?' 

Kılıçdaroğlu: Emeklilere sesleniyorum, Başbakan'a sormayacak mısınız: Sen aldığın 10 bin lira ile geçinemiyorum diyorsun, ben 500- 600 TL ile nasıl geçineceğim'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu...

İşte konuşmasından satırbaşları

Başbakan övünür. Geçmişte söylediklerimizin arkasında durduk diyor. 2002’de Tokat’ta söylediği sözü getirdik. Bakalım ne kadarını yerine getirmiş. Hiçbirini yerine getirmiş değil.

AKP artık Türkiye’yi sağlıklı yönetme gücünü kaybetmiştir. AKP Türkiye için artık bir karabasandır. AKP halkın sorunlarından kopmuştur. Sayın Başbakan’ın yaptığı dedikodu üreterek, suni gündemler yaratarak, gerçek gündemden koparmaktır.

Açılımdan bu yana verdiğimiz şehit sayısı 118. Son olarak kocasını yalnız bırakmamak için, eşinin yanında olan Pınar Akdağ’ın şehit edilmesi de hepimizin yüreğini burktu. Neredeyse Başbakan şehitleri suçlayacak. Zemin kaybediliyor, zemin kayıyor, bu oldukça AKP daha baskın olmaya başladı.

Son bir ayda kömür ocaklarında yitirdiğimiz işçi sayısı 31. İkisinin cesedine hala ulaşılamadı. Bu hükümet halka hizmet için değil halka hükmetmek, zulüm uygulamak, onun özgürlüğünü elinden almak için çaba harcayan bir hükümet konumuna gelmiştir. Anadolu kan kaybediyor, Türkiye kaybediyor.

Bir arkadaşımız kitap yazıyor. Yazdığı kitap dolayısıyla soruşturma açılıyor. Daha da önemlisi o kitabı basan yayın evine vergi denetim elemanları geliyor. Bu hukuk halk demokrasi adına yapılıyor. Eğer siz bunları demokrasi hak hukuk adına yapıyorsanız alın o hakkı da demokrasi başınıza çalın.

HESAP VERMEKTEN KORKMUYORUZ

Biz birileri gibi hesap vermekten, eleştirilmekten korkmuyoruz. Bundan korkarsanız bunun sonu baskıcı rejimdir. Bunun sonu demokrasi değil bunun sonu faşizmdir.

Siyaseti iş dünyasına, medya dünyasına sokmak doğru değildir. Biz birleşelim entegre olalım, dost olalım, farklı düşünceleri dile getirelim diyoruz. Onlar özgürlüğü bile kabul etmiyorlar.

Düşünebiliyor musunuz, AKP iktidarı döneminde üniversitelerin sesinin çıktığını görüyor musunuz? Her yeri ele geçireceksiniz, her yer sizin düşüncelerini söyleyecek ve siz buna demokrasi diyeceksiniz, bu doğru değil.

KILIÇDAROĞLU'NDAN EMEKLİLERE: İKİNCİ SINIF VATANDAŞ MISINIZ?

Geçen Salı günkü konuşmada ağırlığı tarıma vermiştik ve şunu ifade etmiştik. Halkın iktidarında, köylü ÖTV’siz mazotu alacak ve traktöre kavuşacak.

Çıkardıkları yasaya sahip çıkmadılar. O yasaya biz sahip çıkacağız. Ama bugün farklı bir gündemimiz var. Bugün emeklilerden söz edeceğiz.

Bakınız 9 milyonu aşkın emeklimiz var. Eşleriyle beraber 13-15 milyon arasında. Emeklilere AKP’nin yaptığı oyunları anlatacağım ve bir şeyler söyleyeceğim.

Önce emekliye bakalım, kimdir? Emekli gençliğinde çalışan, üreten alın teri döken, evine helal lokma götüren, çoluk çocuğunu besleyen, zamanı gelince de emekli olup, aylığını alıp köşesine çekilen kişidir. Emekli budur. Çalışırken gezmediği görmediği yerleri, dünyayı tanımak ister emekli. Ama emekli bu hakkını birileri lütuf verdi diye kazanmaz, emekli emekli olmak için çalışırken primini ödeyen, karşılığını almak isteyen kişidir. Emekli sosyal devletin tapu senedidir.

Şimdi emekliler de diğer vatandaşlar gibi bu ülkede yaşıyorlar. Hiç kimseyi ötekileştirmeyiz derken emekliyi de ötekileştirmeyeceğiz. Emeklilere Adalet ve Kalkınma Partisi, nasıl bir adalet ve kalkınmaysa, ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapıyor.

55. madde dedi ki, emeklilere milli gelir artışından pay verilmeyecek. Emeklilerin çocukları çalışıp, kazanıyor, katma değer kazanıyor. Yasa diyor ki bölüşeceğiz, ama emekliyle değil.

Soru bir. Siz bu ülkenin ikinci sınıf vatandaşı olmayı kabul ediyor musunuz? Bunu kabul etmiyorsanız, bir yıl sonra sandık önünüze gelecek. Kendinize birinci sınıf vatandaşlık yolunu açın.

Yine soruyorum. AKP iktidarında çok önemli bir gelişme oldu. Türkiye’deki dolar milyarderi sayısı Japonya’yı geçti.

Size verilmeyen paylar, kime gitti acaba, bunu da oturup düşünün emekli kahvesinde.

Biliyorum Adalet ve Kalkınma Partisi emeklileri sevmiyor. Nereden çıktı bu emekliler diyor ve neden sevmediğini sorun. Niye sevmiyor? Çünkü AKP sosyal devleti istemiyor, sosyal devlet kavramı yok. Hakça bölüşmeyip, birisini ikinci sınıf yurttaş sınıfına getirirseniz, sosyal devletin dibine dinamit koyarsınız. Yani seçim sandığının bu dinamitin yönü de belli olacak.

BAŞBAKAN'A BUNU SORMAYACAK MISINIZ?

Biz emeklilerle dostuz, emekten ve emekliden yanayız... 9 milyon emekliden sandıkta oy istiyorum.

Başbakan bir röportajında şöyle söylüyor 'Ticaretten kazancım olmasa milletvekili maaşıyla geçinemem'

Şimdi 9 milyon emekliye sesleniyorum. Bunu sormayacak mısınız: Sen aldığın 10 bin lira ile geçinemiyorsun, ben 500- 600 TL ile nasıl geçineceğim

Seçimlerde emekliler AKP'ye oy verirse iki elimiz yakalarında olacak.

 

Kaynak: GAZETEVATAN,http://haber.gazetevatan.com/basbakana-bunu-sormayacak-misiniz/311349/9/Siyaset
 



Bu haber 682 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,726 µs