En Sıcak Konular

''MEGAKÖY''DE YAĞMUR SELE DÖNÜP CAN ALDI

9 Haziran 2010 09:34 tsi
''MEGAKÖY''DE YAĞMUR SELE DÖNÜP CAN ALDI İki gündür İstanbul’u etkisi altına alan kuvvetli sağanak yağış yetersiz altyapı ile birleşince olan yine kentte yaşayanlara oldu. Kentin dört bir yanında alt geçitler,yollar derelere ve gölcüklere dönüşürken acı haber bu kez Kadıköy Ataşehir’

Öldüren sel

Aşırı yağışlar İstanbul’da sele dönüştü. Kadıköy Ataşehir’de, yağmur sularının taşmasını önlemek için rögar temizleme çalışması yapan işçi Mevlüt Macit, azgın sel sularına kapılarak feci şekilde can verdi

İki gündür İstanbul’u etkisi altına alan kuvvetli sağanak yağış yetersiz altyapı ile birleşince olan yine kentte yaşayanlara oldu. Kentin dört bir yanında alt geçitler,yollar derelere ve gölcüklere dönüşürken acı haber bu kez Kadıköy Ataşehir’den geldi. Yeni Sahra Mahallesi’nde Örnek Deresi’nin taşması sonucu sel sularının önlenmesine çalışan temizlik işçisi Mevlüt Macit, dereye düştü, Arkadaşlarının ip atarak kurtarmak istediği Macit, azgın suların arasında kaybolarak feci şekilde can verdi.

Kadıköy nehire döndü

İstanbul Anadolu yakasında aşırı yağışlar nedeniyle Kadıköy’de Kurbağalıdere taştı.Göztepe Kavşağı, Bostancı Kavşağı ile E-5’in Boğaz köprüsü bağlantılarında su birikmeleri sebebiyle trafik felç oldu. Kadıköy Uzunçayır’da aşırı yağı nedeniyle kilitlenen yolda bir de belediye otobüsü yolun ortasında kalınca trafik bir süre durdu.

Araçlar sürüklendi

Etkili sağanak nedeniyle Kadıköy’deki Kurbağalıdere, Yeni Salı Pazarı’nın kurulduğu yere yakın bölümde taştı. Taşma sonucu sular, Fikirtepe Köprüsü ile Mandra Caddesi’ni etkisi altına aldı.Köprü ve Mandra Caddesi’ndeki onlarca araç mahsur kaldı. Mahsur kalan araçlar ile içindekilerin kurtarılması için olay yerine çok sayıda iş makinesi, itfaiye aracı, ekip ve ambulans sevk edildi.Fikirtepe Köprüsü ve Mandra Caddesi’ndeki kurtarma, su tahliyesi ve araçların kaldırılması çalışması sürdürülüyor.

Örnek Deresi can aldı

Kurtarma çalışmaları sürdüğü sırada 3 çocuk babası bir belediye işçisi Mevlüt Macit (45) Yenishara’da taşan Örnek deresine düştü. Suların sürüklemeye başladığı Macit, ekipler ve vatandaşlarca takip edilerek sudan alınmaya çalışıldı. Ancak işçi sulara kapıldı. Macit’in cesedini arama çalışmalarına rağmen bulunamadı..

Ataşehir’de su baskını

Ataşehir Yenisahra Mahallesi’nden geçen Örnek Deresi’nin taşması sonucu çevredeki çok sayıda ev ve işyerini su bastı. Sel nedeniyle bir işyerinin duvarları çökerken Yenisahra Stadı da su altında kaldı. Belediye ekipleri iş makineleri ile dere yatağını temizlemeye çalışıyor.

Ençok etkilediği ilçeler

Kadıköy, Üsküdar, Pendik ve Tuzla’da ev ve işyerlerini su bastı. Kentin Anadolu yakasında etkili olan yağış, Avrupa yakasında da sabah saatlerinde etkili oldu. Su boşaltma çalışmalarına itfaiye ekipleri ve araç açısından yetişmekte zorlandı. Çekmeköy’de bazı toplu konutlar pis su ve yağmur suları altında kaldı. Kurbağalıdere’nin devamı olan Yeni Sahra tarafında ahırı sular altında kalan bir kişi de, ahırın dış duvarını açarak koyunlarını kurtardı.

 

Kaynak: TERCÜMAN GAZETESİ,http://www.tercuman.com.tr/v1/haber.asp?id=98031


 



Bu haber 848 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,017 µs