En Sıcak Konular

ÇİPLİ PASAPORT ÇİLESİ

9 Haziran 2010 09:30 tsi
ÇİPLİ PASAPORT ÇİLESİ Çipli pasaportlarda büyük sorun yaşanıyor. Yazılımın yapıldığı makinelerin az sayıda olması, biyometrik fotoğraflarda çıkan sorunlar nedeniyle daha önce bir günde verilen pasaportlar şimdi en erken 15 günde verilebiliyor.

Çipli pasaporttu çileli pasaport oldu

Çipli pasaportlarda büyük sorun yaşanıyor. Yazılımın yapıldığı makinelerin az sayıda olması, biyometrik fotoğraflarda çıkan sorunlar nedeniyle daha önce bir günde verilen pasaportlar şimdi en erken 15 günde verilebiliyor. 

Emniyet Genel Müdürlüğü’nce 1 Haziran’dan itibaren dağıtımına başlanan çipli pasaportlarda büyük sorun yaşanıyor. Çipli pasaportlarda, yazılımın yapıldığı makinelerin az sayıda olması, vatandaşların biyometrik fotoğraflarda ebatı tutturamaması nedeniyle daha önce bir günde verilen pasaportlar şimdi en erken 15 günde alınabiliyor. Çipli pasaport dağıtımı için Emniyet Genel Müdürlüğü tüm hazırlıklarını tamamlayarak geçtiğimiz mayıs ayında Gölbaşı’nda Pasaport Tanzim Sistemi Müdürlüğü kurdu. Merkezde, ilk aşamada 120 personel görevlendirdildi. Personel sayısının 2011 yılı başında 300’e çıkarılması için hazırlık yapıldı.

Bir haftada ulaştırılacaktı
İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın konuya ilişkin açıklamalarına göre, artık tüm illerden pasaport dağıtımı yapılmayacak. Tek bir merkezden hazırlanacak çipli pasaportlar illere gönderilecekti. Vatandaşlar, internet aracılığı ile randevu alarak il emniyet müdürlüklerine pasaport başvurusunda bulanacak, başvurular da en geç bir haftada sonuçlandırılarak çipli pasaportlar başvuru sahibine ulaştırılacaktı. Emniyet Genel Müdürlüğü, 1 Haziran’dan itibaren günde 2 bin 500 ile 5 bin çipli pasaport dağıtımı için hazırlık yaptı. Ancak pasaporta yapıştırılacak biyometrik fotoğrafta sorun çıktı. Vatandaşlardan başvuru sırasında istenilen belgeler arasında 35x45 mm ebatlarında biyometrik fotoğraf da yeraldı. Ancak gönderilen fotoğrafların ebatlarının birkaç mm büyük ya da küçük olması nedeniyle sistem yazılımı gerçekleştirmedi.

Yeni duyuru yapıldı
Emniyet Genel Müdürlüğü çipli pasaport başvurusunda bulunan vatandaşlara, “Çektireceğiniz biyometrik fotoğrafları bize 50x50 mm boyutlarında gönderin. Pasaporta konulacak boyutu biz düzenleyelim” duyurusu yaptı. Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, “Bazı vatandaşlar yurt dışına çıkmayacakları halde çipli pasaport başvurusunda bulunuyor. Bizim isteğimiz ilk aşamada yaşanılan aksaklıkları gidermek için acil yurt dışına çıkmayacak vatandaşlar başvurularını daha sonra yapsınlar” dedi.

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=10002518&tarih=2010-06-09

 



Bu haber 951 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,002 µs