En Sıcak Konular

BARDAKOĞLU: ''İSLAM TEK BİR DİNDİR''

7 Haziran 2010 18:21 tsi
BARDAKOĞLU: ''İSLAM TEK BİR DİNDİR'' Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, ''Bazen İslam ülkelerine gittiğimizde Türkiye'nin Kur'an ve din hizmetlerine ne kadar önem verdiğini anlatmakta zorlanıyoruz" dedi.

İmam Hatip Liseleri Arası Kur'an Okuma Yarışması Türkiye Finali’nde konuşan Bardakoğlu

İslam tek bir dindir

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, ''Bazen İslam ülkelerine gittiğimizde Türkiye'nin Kur'an ve din hizmetlerine ne kadar önem verdiğini anlatmakta zorlanıyoruz. Çünkü muhataplarımızda çok farklı algılar oluşmuş'' dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce düzenlenen İmam Hatip Liseleri Arası Kur'an Okuma Yarışması'nın Türkiye finali, Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde başladı. Burada konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Bardakoğlu, Türk milletinin bugünlerde kederli olduğunu belirterek, ''Birliğimiz, dirliğimiz ve beraberliğimiz için şehit olan kardeşlerimizin acısını yaşıyoruz ve insani yardım götürme adına fedakarlıkta bulunan uluslararası kara sularında insani yardım taşıyan insanların hunharca şehit edildiğine şahit olduk'' diye konuştu.

İnsanın insandan başka düşmanı olmadığını, dünyada ne kadar olumsuzluk varsa insanın kendi eliyle yönettiğini ifade eden Bardakoğlu, şöyle konuştu: ''Manevi, ahlaki ve aile değerlerimizin hırpalandığını, dışarıdan esen kuvvetli fırtınalarla adeta buharlaştığını görüyoruz. Umutlarımız kararıyor.

Yüce kitabımız Kur'an'a, güzel insanımıza, güzel yurdumuza bir başka açıdan baktığımızda sayısız güzelliklerin bir arada yaşandığını, birçok nimetin halen aramızda olduğunu, Kur'an'ı okuduğumuzda bütün iyi ve kötünün, doğru ve yanlışın, çirkin ve güzelin Hazreti Adem'den bu tarafa birlikte var olduğunu, birlikte mücadele halinde olduğunu fark ediyoruz. Rabbimize şükrediyoruz ki bizi hep iyiler arasında yarattı. Bize iyi olmayı öğretti. Salihlerden ve hayır ehlinden olmayı öğretti. Bu bakımdan da bardağın dolu tarafını görüyoruz.''

Kur'an, insanlığa rehber
Kur'an'ın 14 asırdır insanlara rehberlik ettiğini söyleyen Bardakoğlu, ''Özellikle son 50 yılda imam-hatip liseleri Türkiye'deki Müslümanlığın kıvamına çok önemli faydalarda bulundu. İmam-hatip liselerinin Türkiye'deki din anlayışına, hoşgörüye, barışçıl din anlayışına katkısını çoğu zaman gözden kaçırıyoruz" dedi ve şöyle devam etti: "Kur'an'ı okuduğumuzda bütün iyi ve kötünün, doğru ve yanlışın çirkin ve güzelin Hazreti Adem'den bu tarafa birlikte var olduğunu, birlikte mücadele halinde olduğunu fark ediyoruz. Rabbimize şükrediyoruz ki bizi hep iyiler arasında yarattı. Bize iyi olmayı öğretti. Salihlerin ve hayır ehlinden olmayı öğretti. Bu bakımdan da bardağın dolu tarafını görüyoruz. Türkiye'de bugün başkanlığımıza kayıtlı 90 bin hafızımız var. 9 bini aşkın Kur'an kursumuz var. Diyanet İşleri Başkanlığı Tashih Kurulu kıraat ilminin gelişmesine, Kuran'ın ezanın güzel okunmasına çok büyük önem vermekte, her geçen gün bu kutsalımız daha ehil, daha liyakatli arkadaşlarımızın yetişmesine zemin hazırlamaktadır" dedi.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE,http://www.milligazete.com.tr/haber/islam-tek-bir-dindir-165950.htm

 



Bu haber 707 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,009 µs