En Sıcak Konular

İÇERİDEKİ İSRAİL SERMAYESİNİ NE YAPACAKSINIZ?

7 Haziran 2010 17:28 tsi
İÇERİDEKİ İSRAİL SERMAYESİNİ NE YAPACAKSINIZ? Önce İstanbul’u yabancı sermayenin finansörlerinden kurtarın yahut onların eline geçmesini önleyin

İçerideki İsrail sermayesini ne yapacaksınız?

Emekli Büyükelçi ve Dışişleri Bakanı Kamran İnan diyor ki  “Konuşan güç boşalır.”
Ben de tam bunu yazacaktım. Hangi kanalı açsam Tayyip Bey konuşuyor. Birini kapatıyorum, ötede gene o. Emekli Büyükelçi ve Dışişleri Bakanı Kamran İnan, bu tarzı eleştirerek işte öyle diyor:  “Konuşan güç boşalır.”
Bu her yerde ve herkes için düşünülebilir ama devlet idaresinde daha çok dikkat edilmesi gereken bir niteliktir. Kamran İnan, Bülent Arınç’ın bir konuşmasında, “savaş çıkmaz” dediğini duymuş. gerçekten şaşılacak şey. Bunları devlet adamları sokaklarda gazete mikrofonlara mı anlatmalı? Kamran Bey  “Elinizde koz kalmaz”  diyor ki doğrudur.
Başbakanın, elini kolunu artistçe kullanarak:
“Nasıl...” demesi var ki... Can dayanmıyor. Nasıl sözünün ikinci hecesini vurgulaması da öyle. Türkçe’de kelimelerin birinci heceleri vurgulanır genellikle.
Gemi hadisesinden beri ve özellikle gönüllülerin dönmelerinden sonra tv kanalları onları kapış kapış etti. Hele bu kanal İslami bir kanalsa, neşeden gülüşlerden geçilmiyor. Milletlerin sokağa dökülüp İsrail aleyhinde Türk bayraklarıyla gösteriler yapması, stüdyoyu bayram yerine çeviriyor. Duydukları ilginç Türk hayranlığı hikayeleri anlatılıyor. Türkiye’nin artık İslam aleminin lideri olduğuna kesin kanaat getirmiş bulunuyorlar. İyi de İnsan Hakları derneğidir Gazze’ye giden ve ordan gelen on kadar şehidimiz ve daha fazla yaralımız var. İnsanın en değerli hakkı olan yaşama halkı gaspedilmiş bulunuyor. Bu, hiçbir neşeyi kaldıracak bir durum değildir.
Başbakan da “kazandığı zaferden” ötürü neredeyse uçacak heyecandan. Ordan oraya koşarak anlatıyor. Bu arada Kamran Beyin söylediği gibi, bazen, güç boşalıyor da. Mesela nedir o yanlış benzetme? İstanbul’la Kudüs benzetmesi? 1. Cihan savaşınnda Kudüs için çok kan döktük ama artık biz bir milli devletiz  ve İstanbul da bu milli devletin sınırları içindedir. Önce onları koruyalım isterseniz. İstanbul’un şu “kültür başkenti” projesi çerçevesinde bir finans merkezi yapılarak özerkleştirileceğinden bahsediliyor. Ben de bunu on senedir yazıyorum. Önce İstanbul’u yabancı sermayenin finansörlerinden kurtarın yahut onların eline geçmesini önleyin.
Elbirliğiyle direnmeseydik geçen sene Suriye hududundaki mayınlı araziler yabancılara gidiyordu. Bunlardan en önde gelenin de İsrailli şirketler olduğunu bilmeyen kalmamıştı:
İsrailli şirketlere yahut onların ortak olduğu şirketlere satılan limanlarımızı ne yapacaksınız? Verilen en değerli KİT arazilerini ne yapacaksınız? En kıymetli zenginliğimiz olan ve gelecekte ülkenin savaşmasına sebep olacak su kaynaklarımızı da onlara verdiniz. Türkiye’de yüzlerce İsrail şirketi var. GAP’ta ve yakınında İsraillilerin aldıkları arazileri ne yapacaksınız? Özelleştirdiğiniz bankaları? Yabancı sermayenin ağa babasının İsrail sermayesi olduğunu bilmez misiniz? Yahut Amerikan ve AB lobilerini oluşturan Yahudi sermayesi olduğunu bilmez misiniz? Bu acaip neşe, heyecan, yapma zafer rüzgarı, ekonomik, siyasi bağımsızlığı kalmamış olan Irak’taki sınır ötesi harekatta bile İsrail lobilerinin söz sahibi olduğu ABD yönetimine akıl danışan bir Türkiye’ye böyle şeyler yakışır mı? Bu rüzgar bize bağımsız, “tam bağımsız” bir Türkiye olma imkanını verecek mi? Nasıl? Arap ülkelerinin yönetimleri mi yardım edecekler bu iş için? Nasrallah’tan başka kimseden ses çıkmıyor baksanıza.

Afet Ilgaz-Yeniçağ

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/yazargoster.php?haber=13545



Bu haber 729 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,916 µs