En Sıcak Konular

BAHÇELİ İLE ERDOĞAN TOBB'DA BULUŞTU

23 Mayıs 2010 11:39 tsi
BAHÇELİ İLE ERDOĞAN TOBB'DA BULUŞTU MHP Genel Başkanı ile Başbakan’ın yolu, işsizlik polemiğinin hedefi TOBB’da kesişti.

Bahçeli-Erdoğan buluştu

MHP Genel Başkanı ile Başbakan’ın yolu, işsizlik polemiğinin hedefi TOBB’da kesişti
Anayasa’yı konuştu
BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, işsizlik konusunda üzerine düşeni yapmamakla suçladığı TOBB’un seçimsiz genel kurulunda bu kez Anayasa çalışmalarına dikkat çekti: Asıl irtica milli egemenliğe karşı çıkmaktır!
Bahane bulma kurnazlığı
İKTİDARIN ekonomi politikalarını eleştiren Bahçeli ise Başbakan Erdoğan’a yüklendi:  İşsizliği sanal sonuç zanneden zihniyet, işsizin sorumluğunu işverene yüklüyor! Bu, cehalet değilse suç ortağı arama ve bahane bulma kurnazlığıdır.
Bahçeli’den TOBB’a destek
Başbakan Erdoğan’ın TOBB’a yaptığı, “Üyeleriniz 1 işçi alsın, işsizliği azaltırız” önerisine tepki gösteren
Bahçeli, “İşsizliği sanal bir sonuç zanneden zihniyet, işsizin sorumluluğunu işi verene yüklüyor” dedi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın TOBB’a yaptığı, “Üyeleriniz 1 işçi alsın işsizliği azaltırız” önerisini eleştirdi. Bahçeli, “Sırf politik mesaj olsun diye; mesela işsizliği çözmek adına TOBB üyelerine birer işçi almalarını sipariş vermek sorunlarımıza gerçekçi bir bakış olmadığı gibi, bu anlayışın bir asır sonra ülkemizi getirdiği nokta da ortadadır” dedi.
Bahane bulma kurnazlığı
TOBB Genel Kurulu’nda konuşan Bahçeli, hükümete ve Başbakan’a yüklendi. İşsizliği sanal bir sonuç zanneden zihniyetin işsizin sorumluğunu işi verene yüklediğini kaydeden Bahçeli, bu durumu, ’işsizliğin ortaya çıkardığı mağduriyete suç ortağı arama ve bahane bulma kurnazlığı’olarak yorumladı. Türkiye’de işsizliğin kaynağının iş adamları olmadığını vurgulayan Bahçeli, şöyle dedi: “Türkiye’deki sorunların kaynağını sivil topluma yükleyen, başarısızlıklarının gerekçesini devlet kurumlarına atan, yerinde saymanın bahanelerini anayasalarda arayan zihniyetin ülkemize vereceğinin kalmadığı, son gelişmelerle açığa çıkmıştır. Sırf politik mesaj olsun diye, mesela işsizliği çözmek adına TOBB üyelerine birer işçi almalarını sipariş vermek sorunlarımıza gerçekçi bir bakış olmadığı gibi, bu anlayışın bir asır sonra ülkemizi getirdiği nokta da ortadadır. Elbette işsizliği sanal bir sonuç zanneden zihniyetin işsizin sorumluğunu, adı üstünde işi verene yüklemesi, eğer bir cehalet değilse olsa olsa yarattığı mağduriyete suç ortağı arama ve bahane bulma kurnazlığıdır.”
Kriz cepheden etkiledi
Konuşması sırasında Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, “Kriz Türkiye’yi teğet geçti.” sözlerine de göndermede bulunan Bahçeli, “Kriz sizi geometrik terimlerle değil, cepheden ve doğrudan doğruya etkiledi. Ve bu sonuç kaçınılmaz olarak gelişmiş ülkelerle uçurumun açılmasına neden oldu” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin en ücra köşelerinde hala aç, sefil ve gelecekten umudunu kesmiş insanlar bulunduğunu savunan Bahçeli, ekonomik gelişmişlik sıralamasında birinci olmanın bir anlamı olmayacağını dile getirdi. (Önsel ÜNAL-Yeniçağ)

Bahçeli'nin yaptığı konuşmanın tam metni:

http://www.mirhaber.com/haber.php?haber_id=33635

Erdoğan'ın yaptığı konuşmanın metni:

http://www.mirhaber.com/haber.php?haber_id=33636

 

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=35102



Bu haber 867 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,522 µs