En Sıcak Konular

''ÖNDER'' SAV NE DERSE O OLUR!

23 Mayıs 2010 12:17 tsi
''ÖNDER'' SAV NE DERSE O OLUR! CHP Kurultayı’na damgasını vuran isim, Genel Sekreter Önder Sav oldu.

Sav’ın dediği oldu

CHP Kurultayı’na damgasını vuran isim, Genel Sekreter Önder Sav oldu. 2 yıl önce kabul edilen ve ‘genel başkan yardımcısını güçlendirip genel sekreter makamını pasifize eden tüzük değişikliği’ dünkü kurultayda resmen iptal edildi. Tüzük değişikliği, Baykal ile Sav arasında gerginliğe de yol açmıştı.

Tüzükte Önder Sav’ın istediği oldu
33. Olağan Kurultayı’nda oylanarak yürürlüğe girmesi beklenen ve partinin mevcut yönetim yapılanmasının değiştirilmesini öngören yeni tüzüğün yürürlük tarihi ertelendi. Böylece mevcut yönetim yapılanması aynen devam devam edecek. Tüzük değişikliğine yetkilerinin elinden alıncağı gerekçesiyle CHP Genel Sekreteri Önder Sav karşı çıkıyordu. Yürürlüğü ertelenen yeni tüzük Merkez Yönetim Kurulu’nun (MYK) yeniden yapılandırılması, MYK’da genel başkan ve genel sekreterin yanı sıra görev alanları belirlenen 13 genel başkan yardımcısının görev yapmasını öngörüyordu. Yeni tüzükle, genel başkan yardımcılarının görev alanları, “Örgütlenme ve örgüt yönetimleri”, “Seçim ve hukuk işleri”, “Partinin tanıtımı, basın ve propagandası”, “Yerel yönetimler”, “Meslek kuruluşları, sendikalar ve diğer sivil toplum kuruluşları”, “Dış ilişkiler ve yurtdışı örgütlenme”, “Kadın örgütlenmesi ve kadın kolları”, “Gençlik örgütlenmesi ve gençlik kolları”, “Ekonomik ve mali politika”, “halkla ilişkiler, AR-GE”, “Bilim yönetim ve kültür platformu”, “Parti içi eğitim”, “İdari ve mali işler” şeklinde düzenleniyordu.

Saymanlık kaldırılıyordu
Tüzük değişikliğine göre, MYK üyeleri Parti Meclisi içinden genel başkan tarafından belirleniyordu. Değişilikle, genel sekreter yardımcılıkları ve genel saymanlık kaldırılırken, bu görevlerin genel başkan yardımcılarına verilmesi öngörülüyor, Genel Sekreterin görevleri de yeniden düzenleniyordu. Değişiklik, genel sekreterin, bütün yargı mercilerinde özel ve resmi daire, kurum ve kuruluşlarda, gerçek kişiler, özel ve resmi tüzel kişilerle olan ilişkilerde genel başkan adına bizzat veya vekille partiyi temsil etmesini öngörüyordu. Buna göre, resmi kurumlarda partinin temsil edilmesi, yazışmalar, hukuk işleri ve örgütten sorumlu olurken, genel evrak kaydının tutulması, partinin yazışma ve haberleşme işlerinin yürütülmesi, partinin bütün resmi ve parti içi yazışmalarının gözetim ve denetimi de genel sekreterin görev alanı içine alınıyordu.

 

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=35103

 



Bu haber 618 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,511 µs