En Sıcak Konular

''MAVİ MARMARA'' FİLİSTİN'E DOĞRU YOLA ÇIKTI

23 Mayıs 2010 11:59 tsi
''MAVİ MARMARA'' FİLİSTİN'E DOĞRU YOLA ÇIKTI Ambargo altındaki Filistin'e insani yardım malzemesi ve yaklaşık 750 yolcuyu götürecek olan Mavi Marmara Gemisi, Sarayburnu Limanı'ndan dualarla uğurlandı.

Mavi Marmara Gemisi, Filistin’e dualarla uğurlandı

Ambargo altındaki Filistin'e insani yardım malzemesi ve yaklaşık 750 yolcuyu götürecek olan Mavi Marmara Gemisi, Sarayburnu Limanı'ndan dualarla uğurlandı.

Ambargo altındaki Filistin'e insani yardım malzemesi ve yaklaşık 750 yolcuyu götürecek olan Mavi Marmara gemisi Sarayburnu limanından dualarla uğurlandı.  Gemiyi uğurlama törenine binlerce insan katıldı. Sarayburnu limanında yer gök Filistin bayraklarına boyandı. Eline Filistin bayrağını alan geminin bulunduğu alana geldi. Etkinlik adeta bir mitinge dönüştü. Gemi için küpe ve yüzüklerini bağışlayan kadınlar oldu. Tekne ve vapurlar da denizde geminin uğurlamasına eşlik etti.  Geminin uğurlanmasına sivil toplum kuruluşlarından, siyasi partilerden, sanat ve iş dünyasından da önemli isimler katıldı. Gemi uğurlanmadan önce Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım çalışmasına destek veren sivil toplum kuruluşu temsilcileri sahneye çıkarak birer konuşma yaptı.

Bülent Yıldırım: Geri adım atmayacağız
İHH Başkanı Bülent Yıldırım, alandan bulunan herkesten helallik dileyerek konuşmasına başladı. İsrail'in tehditlerine aldırış etmeyeceklerini ifade eden Yıldırım, "Gitmekte kararlıyız. Geri adım atmayacağız. İzzet Şahin'le birlikte zindanları yaşadık. Afganistan'a yetimhane açmak için giden arkadaşlarımızı Faruk Aktaş ve Bahattin Yıldız şehit oldular. Bir ayda hem zindanı, hem şehadeti yaşadık. Allah yolumuzu açık etsin. Bizim arkamızda milyonların duaları var" dedi. Yıldırım,harekete destek veren AK Parti, Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisine teşekkür etti.  İsrail'in Filistin halkına Hitlerin Yahudilere davrandığı gibi davrandığını ifade eden Yıldırım, "Almanya'da Hitler esir kampı kurdu. Şimdi ise Siyonizm Filistin'de esir kampı kuruyor. Buradan İsrail'e sesleniyorum. Gelin bu krizi iyi yönetin. Eğer bu hareketi engellerseniz dünyada yalnızlaşırsınız, siz zarar görürsünüz. Bu gemiler insani yardım gemileri. İçinde bir çakı bile yok. Çocuklar, kadınlar, yaşlılar olacak. Tıbbi malzeme ve ilaçlar olacak. 120 kalem ilaç var" diye konuştu.  Konuşmaların ardından gemi dualarla uğurlandı. Mavi Marmara gemisi 40 saat sürecek bir yolculuktan sonra Antalya'ya ulaşacak. Yolcuların önemli bir kısmı Antalya'da gemiye binecek. İsrail engellemezse geminin 26 Mayıs 2010 tarihinde Gazze'ye ulaşması bekleniyor.

Hareket 9 gemiden oluşuyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Free Gazze gibi uluslararası insani yardım kuruluşları 2006 yılından beri İsrail tarafından ambargo altında tutulan Filistin halkına yardım etmek için gemilerle yardım çalışmasını başlattı.  Yardım filosunda Türkiye'den 3, Yunanistan'dan 1, İrlanda'dan 1, İngiltere'den 2, Cezayir'den 1 ve Kuveyt'ten 1 olmak üzere toplam 9 gemi bulunuyor.  Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım olarak isimlendirilen harekete yaklaşık 50 ülke ve binlerce sivil toplum kuruluşu, aktivist destek veriyor. Hareket şimdiye kadar Filistin'e yapılan en büyük yardım organizasyonu olarak dikkat çekiyor.  Gemiler Filistin'e ilaç, tıbbi malzeme, çimento, demir, prefabrik evler, çocuk oyunları vb. insani yardım malzemeleri götürecek. Yardım malzemeleri toplam 10 bin tondan oluşuyor.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE,http://www.milligazete.com.tr/haber/mavi-marmara-gemisi-filistine-dualarla-ugurlandi-164105.htm



Bu haber 774 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,472 µs