En Sıcak Konular

RECAİ YILDIRIM: ''AKP MHP'Yİ SUÇLAYARAK VİCDANINI TEMİZLEYEMEZ''

12 Mayıs 2010 16:30 tsi
RECAİ YILDIRIM: ''AKP MHP'Yİ SUÇLAYARAK VİCDANINI TEMİZLEYEMEZ'' MHP Genel başkan yardımcısı Recai Yıldırım; "AKP’nin Kozan’daki şehidimizin cenaze töreninde bazı vatandaşların ortaya koyduğu bireysel tepkileri MHP’ye mal etmeye çalışması suçluların telaşını yansıtan aşağılık bir iftiradır'' dedi.

Hakkari'de şehit olan 23 yaşındaki Uzman Çavuş Metin Can'ın, 9 Mayıs'ta Kozan'da yapılan cenaze töreninde, AKP'li Milletvekili Kürşad Tüzmen'in yuhalanması ve Hükümetin protesto edilmesinin ardından, MHP' ile AKP arasında başlayan tartışma sürüyor.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Recai Yıldırım,AKP'nin Kozan'daki şehit cenazesinde yaşanan olaylarla ilgili olarak MHP’yi hedef alan kampanyası hakkında,yazılı  basın açıklaması yaptı.

Yıldırım'ın yaptığı açıklama şöyle:

"AKP’nin Kozan’daki şehidimizin cenaze töreninde bazı vatandaşların ortaya koyduğu bireysel tepkileri MHP’ye mal etmeye çalışması suçluların telaşını yansıtan aşağılık bir iftiradır.

Bu çirkin kampanyaya AKP Adana milletvekili Ömer Çelik’in de katılması ve dün yaptığı seviyesiz açıklama hezeyan çamuruna battıklarının son gösterisi olmuştur.

Bu AKP milletvekiline tavsiyemiz Kozan’da halkın bireysel tepkilerinin nedenini başka adreslerde aramaması, bunun için Başbakan’ın etnik bölücülerin siyasi talep ve emellerini hayata geçirmeyi amaçlayan “PKK açılımı”na bakmasıdır.

Adanalı hemşerilerimiz suret-i Haktan görünerek PKK’nın ve etnik bölücülüğün taşeronluğunu yapanları çok iyi bilmelidir.

AKP, yaşanan olaylarla ilgili olarak MHP’yi haksız ve mesnetsiz yere suçlamak ve karalamakla vicdanını temizleyemeyecektir.

Bu milletvekili dahil hiçbir AKP yöneticisinin bu olayla ilgili olarak MHP’yi suçlamaya yeltenmesi hakkı da değildir, haddi de değildir.

Cenaze töreninde olanlarla ilgili olarak şehidimizin acılı babasının yerel basına da yansıyan beyanlarının AKP tarafından çok iyi anlaşılması gerekir.

Siyasette üslup düzeyi ve siyasi nezaket konularında nerede durduğu çok iyi bilinen Ömer Çelik’le düzey tartışmasına girmemiz abesle iştigaldir.

Biz kendisinin seviyesine inmeyi ne kendimize ne de kutlu davamıza yakıştırırız.

Adana Büyükşehir Belediye seçiminin kuyruk acısını her vesileyle dışa vurarak hezeyandan hezeyana koşan Ömer Çelik bugün Adana belediye yönetiminde yaşanan kaosun da mimarıdır.

Adana Büyükşehir Belediye Başkan vekilliği seçiminin kanunlara açıkça aykırı bir şekilde İçişleri Bakanlığı’nın tertibiyle devletin Valisi de alet edilerek yapılamasını sağlayan AKP’nin oyunu yargıdan dönmüştür.

Ömer Çelik’e halisane temennimiz seçim travmasının yıkıcı etkisinden biran önce kurtulması ve altından kalkamayacağı seviyesiz suçlamaların marazi ruh halinin ibret verici bir tezahürü olduğunu biran önce anlamasıdır.

Milliyetçi Hareket Partisi için şehitlerimiz kutsaldır. Ebediyen kalbimizde ve gönlümüzde yaşayacaktır.

Aziz şehitlerimizi Hakk'a uğurladığımız cenaze törenlerini siyasi amaçlarla istismar etmek hayâsızlıktır.

Milliyetçi Hareket’in mukaddes değerlere saygı anlayışı budur.

Cenaze törenlerinde “şehitler ölmez vatan bölünmez” haykırışlarını tahrik sebebi olarak görenlerin, “askerlik yan gelip yatma yeri değildir” diyerek aziz şehitlerimizin ruhlarına azap çektirenlerin bunu anlaması esasen beklenemeyecektir.

12 Eylül darbesinin beslediği siyasi zihniyetlerin şimdi 12 Eylül edebiyatı yapmaları ve MHP’yi Anayasa değişikliği konusunda suçlamaya yeltenmeleri içine düştükleri hezeyan çukurunun derinliğini göstermektedir.

Bu konudaki geçmişi ve hüviyeti çok iyi bilinen Ömer Çelik’in 12 Eylül’ün mağduru bizlerle böyle bir tartışma başlatmak istemesi kara mizah örneği olarak hatırlanacaktır.

Bir yıkım ve ihanet projesi olan “PKK açılımını” Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde “canla başla” savunan bu AKP sözcüsüne söyleyeceklerimiz bunlardır.

Kendisi bizim muhatabımız değildir. Adanalı hemşerilerimiz AKP’nin çirkinliklerini elbette görecek ve vicdanında gereken hükmü verecektir."

 

Kaynak: mhp.org.tr,http://www.mhp.org.tr/haber.php?id=2814



Bu haber 451 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,994 µs