En Sıcak Konular

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ 16. GELENEKSEL BAHAR ŞENLİKLERİ

12 Mayıs 2010 22:02 tsi
GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ 16. GELENEKSEL BAHAR ŞENLİKLERİ Gaziantep Üniversitesi 16. Geleneksel Kültür, Sanat, Spor ve Bahar Şenliği 13-16 Mayıs tarihleri arasında düzenleniyor.

Gaziantep Sanata ve Eğlenceye Doyacak
 
Gaziantep Üniversitesi 16. Geleneksel Kültür, Sanat, Spor ve Bahar Şenliği 13-16 Mayıs tarihleri arasında düzenleniyor. 

Tarihi zenginlikleri ve kebaplarıyla Türkiye’yi doyuran Gaziantep, 13-16 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek 16. Geleneksel Kültür, Sanat, Spor ve Bahar Şenliğiyle eğlenceye, sanata, edebiyata ve sinemaya doyacak. Gaziantep Üniversitesi 16. Bahar Şenlikleri için şehre şair, yazar, sanatçı, yönetmen ve gazeteci yağacak. Konserler, film gösterimleri, söyleşiler, spor ve sanat gösterileri şenlik boyunca Gaziantep halkı tarafından da ücretsiz izlenebilecek. Neşet Ertaş, Murat Boz, Funda Arar, Pinhani Grubu, Semih Kaplanoğlu, Taner Elhan, Leyla İpekçi, Hilmi Yavuz, Hakan Albayrak, Oğuz Haksever gibi sinema, medya, sanat ve edebiyat dünyasından önemli isimler şenlik süresince Gazianteplilere dopdolu bir hafta sonu yaşatacak.
Gaziantep Üniversitesi tarafından düzenlenen 16. Bahar Şenlikleri, 13 Mayıs Perşembe günü başlıyor. Üniversite öğrencilerinin yanı sıra halkın da tüm etkinlikleri ücretsiz olarak takip edebileceği şenlik konserleri 13 Mayıs Perşembe günü Murat Boz konseri ile başlayacak. 14 Mayıs Cuma akşamı Kavak Yelleri dizisinin müzikleriyle Türkiye’nin gençlerin gönlünde taht kuran Pinhani Grubu’nun konseriyle devam edecek. 15 Mayıs Cumartesi akşamı Türk Halk Müziği efsanesi Neşet Ertaş Gazianteplilerin kalbini alacak. Bahar Şenlikleri 16 Mayıs 2010 Pazar akşamı Funda Arar konseri ile son bulacak.                                                       
16. Geleneksel Kültür, Sanat, Spor ve Bahar Şenliğiyle ilgili hazırlıkların tamamlandığını ifade eden GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun “Gaziantep Üniversitemiz öğrencilerine düşünmeyi ve düşünme yetisini kullanmayı temel alan nitelikli bir eğitim anlayışının yanı sıra onları donanımlı kılacak bilim, sanat, fikir, estetik, spordan örülü özgün iklimi tesis etmeyi görev biliyor.” dedi.     
Şenlik programı konserlerin yanı sıra film gösterimleri, söyleşiler, spor ve dans gösterileri, yarışmalar, atölyeler, konferanslar, şiir dinletileri ve birbirinden eğlenceli aktivitelerden oluşuyor.

Program ve konu başlıkları şöyle:

FİLM FESTİVALLERİNİ ARATMAYACAK

Gaziantep Üniversitesi 16. Kültür, Sanat, Spor ve Bahar Şenlikleri, 4 gün boyunca Gaziantep’te film festivali havası estirecek. Türkiye’nin yakından tanıdığı yönetmenler, oyuncular, sinema dünyasına emek veren önemli isimler Gaziantep’in konuğu olacak. 16. Bahar Şenlikleri’nde film gösterimleri 14 Mayıs Cuma günü 10.30’da Onur Ünlü’nün Beş Şehir filmiyle başlayacak. Sinema severler Beş Şehir’i ücretsiz olarak Atatürk Kültür Merkezi’nde izleyebilecek.  Gösterimin ardından filmin yönetmeni Onur Ünlü Beş Şehir filmi üzerine bir söyleşi gerçekleştirecek. 15 Mayıs Cumartesi günü 11.00’de ise Atatürçü Düşünce Topluluğu tarafından Cep Sineması’nda Belgesel film gösterimi yapılacak. 15 Mayıs Cumartesi günü 17.30’da Almanya’dan Altın Ayı ödülüyle dönen Bal filminin gösterimi yapılacak. Yumurta, Süt,  Bal üçlemesiyle Türk sinemasına yeni bir soluk getiren Yönetmen Semih Kaplanoğlu Atatürk Kültür Merkezi’nde Gazianteplilerin sorularını cevaplandıracak. 16 Mayıs Pazar günü ise 10.30’da Acı Aşk filmi ücretsiz olarak sinema severlerle buluşacak. Film gösteriminin ardından yönetmen Taner ELHAN Gazianteplilerin konuğu olarak film üzerine bir söyleşi yapacak.
 
MEDYA, ORTADOĞU, EDEBİYAT, TOPLUM SÖYLEŞİLERİ

Gaziantep Üniversitesi 16. Baahar Şenlikleri, üniversite öğrencilerini hem eğlendirecek hem bilgilendirecek. Kişisel Gelişim’den, Medyaya, Edebiyattan, Dış Politikaya birçok farklı alanda gazeteciler, şairler, yazarlar tarafından bir dizi söyleşi, konferans ve panel gerçekleştirilecek.  13 Mayıs Perşembe günü Saat 15.30’da Murat Güreş ve Ruhi Aytaç medyaya farklı bir pencere açacak. Son kitabı Siyasal İstiareler kitabıyla dikkatleri üzerine edebiyatçı yazar Rasim Özdenören, 13 Mayıs Perşembe günü 16.30’da Atatürk Kültür Merkezi’nde ‘Özeleştiri Açısından Türk Siyasasına Bakış’ başlıklı bir konuşma yapacak ve soruları cevaplandıracak. Saat 18.00’de ise Gazianteplilerin yakından tanıdığı bir isim, Karayılan’ın yazarı Eyüphan Erkul yine Atatürk Kültür Merkezi’nde bir söyleşi yapacak. 14 Mayıs Cuma günü 14.00’de ise Alper Görmüş Medya Etiği üzerine bir söyleşi gerçekleştirecek. Atatürk Kültür Merkezi 15.15’de İbrahim Kiras’ın ‘Modern Türk Şiiri Nerede Başlar’ başlıklı söyleşine de ev sahipliği yapacak. Saat 18.00’deki söyleşi etkinliğinin konuğu ise Yazarlar Leyla İpekçi ve Sadık Yalsızuçanlar. Söyleşi başlığı  ‘Buluşmaların Dili’ 
 
ŞİİR, FELSEFE, TÜRK SİNEMASI...

15 Mayıs Cumartesi günü 10.30’da Söz Kampüsten İçeri Programı Gaziantep’ten ekrana gelecek.  Programın konuğu Neşet Ertaş ve şenlik konukları. 15 MayısCumartesi günkü önemli etkinliklerden biri de Hilmi Yavuz’un Şiir ve Felsefe başlıklı söşleşisi.  Ortadoğu’da Türkiye Rüzgarı başllıklı panel ise 15 Mayıs Cumartesi günü Saat 15.30’da Atatürk Kültür Merkezi’nde  gerçekleştirilecek. Panelin konukları köşe yazarları Hakan Albayrak, Nuray Mert ve Hüsnü Mahli. Söyleşiler 16 Mayıs Pazar günü Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak üç etkinlikle sona erecek. Söyleşilerin ilki Türk Sineması’nın Kültür Odakları başlığını taşıyor. 14.00’deki programın konuşmacısı Prof. Dr. Kurtuluş Kayalı.  15.30’da ise NTV’den Oğuz Haksever ‘Günümüzde Televizyon Haberciliği’ başlıklı bir söyleşi gerçekleştirecek. 17.00’de ise Abdurrahman Arslan’ın “Toplumsal Değişim ve Kapitalizm” başlıklı söşleşisi gerçekleştirilecek. 
 
 
ANTEPLİLER KONSER VE DİNLETİLERLE COŞACAK

Şenliğin ilk günü olan 13 Mayıs Perşembe günü 18:45’te Gaziantep Müzik Topluluğu Gençlik Sahnesi’nde sahne alacak.  20:30’da Murat Boz Şenlik Alanı’nda dinleyicilerle buluşacak.  14 Mayıs Cuma günü 16:30’da şairler Sıtkı Caney, Alper Gencer, Ahmet Murat Özel, İsmail Kılıçarslan Şiir Dinletisi ile Atatürk Kültür Merkezi’nde şiir dostlarının karşısına çıkacak. 14 Mayıs Cuma günü 20.30’da ise Pinhani Grubu sevenleriyle buluşacak. Bu konserin yeri ise Şenlik Alanı. 15 Mayıs Cumartesi günü 16. Bahar Şenlikleri’nin konuğu Türk Halk Müziği’nin yaşayan efsane ismi Neşet Ertaş olacak. Şenlik alanındaki programın başlama saati 21.00. Bahar Şenliği’nde kapanış konseri ise pop müziğin sevilen şarkıcılarından Funda Arar olacak. Şenliğin kapanış programı özelliğini de taşıyan konser 16 Mlayıs Pazar günü 20.30’da Şenlik Alanı’nda...
 
SPOR VE DANS GÖSTERİLERİ NEFES KESECEK

Gaziantep Üniversitesi 16. Kültür, Sanat, Spor ve Bahar Şenlikleri’nin en coşkulu bölümlerini ise dans ve spor gösterileri oluşturacak. Şenliğin ilk gününde üniversitenin Dağcılık Takımı’nca oluşturulan Doğa ve Macera Sporları Topluluğu, Üniversite Futbol Sahası’nda nefesleri kesecek bir gösteriye imza atacak. Bu gösteri 12.30’da. Akşam 18.30’da ise Dans Topluluğu Şenlik Alanı’nda muhteşem bir dans gösterisi sunacak. 14 Mayıs Perşembe günü 18.00’de ise Yakın Savunma Sporu Gösterisi tüm Antepliler tarafından ücretsiz izlenebilecek. 15 Mayıs Cumartesi günü saat: 10.00’da ise Şenlik Alanı Bilek Güreşi Turnuvası’na ev sahipliği yapacak. Aynı gün 15.00’de Besyo Basketbol Sahası’nda Basketbol Serbest Atış Yarışması izlenelecek. Cumartesi günü gösteri etkinlikleri 18.30’daki Halk Oyunları Gösterisi, 20.00’deki Dans gösterisi ile devam edecek. Spor müsabakaları Pazar günü 10.00’da Tenis Kortundaki Tenis Turnuvası ile başlayacak. 13.00’deki Yapay Duvar Tırmanış Yarışması ile devam edecek.  16 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek Uçurtma Şenliği ve Trambolin Gösterisi ise şenliğin son gününde Anteplilere muhteşem bir gün yaşatacak.

 

Gülay ACAR
turuncu iletişim hizmetleri



Bu haber 1,472 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,448 µs