En Sıcak Konular

GİZLİ TANIK ''SAVCI'' ÇIKTI

2 Mayıs 2010 13:32 tsi
GİZLİ TANIK ''SAVCI'' ÇIKTI Erzurum’daki Ergenekon davasında gizli tanık Efe’nin imzası ile İliç Savcısı Bayram Bozkurt’un imzasındaki benzerlik gizli tanığı açığa çıkardı.

Gizli tanık açığa çıktı 
 
Erzurum’daki Ergenekon davasında gizli tanık Efe’nin imzası ile İliç Savcısı Bayram Bozkurt’un imzasındaki benzerlik gizli tanığı açığa çıkardı.

Erzurum’da aralarında Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner ile 3. Ordu Komutanı Saldıray Berk ile jandarma ve MİT görevlilerinin de olduğu sanıkların haklarında açılan Ergenekon davasının gizli tanıklarından “Efe” ile ilgili çarpıcı bir bilgi ortaya çıktı.

Gizli tanık Efe’nin ifadesinde kullandığı imza ile daha önce Adalet Bakanlığı müfettişlerine verdiği ifadede Cihaner’e suçlamalarda bulunan ve Ergenekon’un kendisine arabasına kene koyarak suikast girişiminde bulunduğunu iddia eden İliç Savcısı Bayram Bozkurt’un imzalarının aynı olması dikkat çekti.

Davanın en önemli tanığı

Erzurum Ağır Ceza Mahkemesi’nde 4 Mayıs Salı günü ilk duruşması görülecek olan davanın iddianamesinde Cihaner’e yönelik suçlamalarda gizli tanık Efe’nin ifadeleri önemli bir yer tutuyor. Efe, ifadesinde kendisini “üst düzey bürokrat” olarak tanıtmış ve İrtica ile Mücadele Eylem Planı’nın altında imzası olduğu iddiasıyla tutuklanan Albay Dursun Çiçek’le Başsavcı İlhan Cihaner’i gördüğünü iddia etmişti. Efe ifadesinde “Başsavcıyı 2009 yerel seçimlerinden 15-20 gün önce (veya seçimlerden 15 gün sonra) orduevinde sabah kahvaltıda Albay Dursun Çiçek ve rütbeli birkaç subayla gördüm” demişti. Bu iddia Erzurum’daki Ergenekon soruşturmasının da en önemli dayanağı olmuştu.

Soruşturmayı yürütürken Cihaner’in tutuklanması üzerine HSYK tarafından yetkisi alınan savcı Osman Şanal’ın yetkisizlik kararında jandarma görevlileriyle üç MİT’çi arasında fiili örgütsel bağa ulaşılamadığını belirtmiş, bu konudaki tek delilin ise gizli tanık Efe’nin “Kurban Bayramı’ndan önce önce eşimle Çağlayan beldesinde restoranta gittiğimde alay komutanı, MİT Müdürü, Başsavcı ve tanımadığım bir kişiyle birlikte yemektelerdi. Beni görmediler. Üç kişinin birlikte gizli toplandıklarını biliyorum” şeklindeki ifadesi olduğu belirtilmişti.

İmzalar aynı

Gizli tanık Efe’nin bu ifadeleri ile daha önce Adalet Bakanlığı müfettişlerine Cihaner aleyhine ifade veren İliç Cumhuriyet Savcısı Bayram Bozkurt’un ifadeleriyle benzediği anlaşılmış, ancak Bozkurt kendisinin gizli tanık olduğu iddialarını yalanlamıştı. Ancak dava dosyasında gizli tanık Efe’nin imzası ile savcı Bozkurt’un imzasının aynı olması dikkat çekiyor. Bozkurt’un bir soruşturma evrakında yer alan imzası ile gizli tanık Efe’nin ifadesinin altında yer alan imzası birebir aynı imzalar olması, gizli tanık Efe’nin savcı Bayram Bozkurt olduğu şüphelerini
artırdı. Dava aşamasında da gündeme gelecek bu durumla ilgili olarak mahkemenin nasıl bir karar vereceği de merakla bekleniyor.

İliç’teki bir maden şirketinden “rüşvet” istediği iddiaları ortaya atılan savcı Bozkurt hakkında ayrıca 12 soruşturma açılmıştı. Bozkurt, bu suçlamalar karşısında çaycıdan başsavcıya kadar herkesin Ergenekoncu olduğunu öne sürmüştü. Ergenekon’a karşı verdiği mücadeleden ötürü hedef alındığını iddia eden Bozkurt, Ergenekon örgütünün arabasına iki kez kene koyarak kendisine suikast girişiminde bulunduğunu ileri sürmüştü.

 

Kaynak: GAZETE VATAN,http://www9.gazetevatan.com/gizli-tanik-aciga-cikti/303235/1/Gundem



Bu haber 566 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,192 µs