En Sıcak Konular

OTO SATIŞINDA YENİ DÖNEM

2 Mayıs 2010 09:59 tsi
OTO SATIŞINDA YENİ DÖNEM Araba alım satımında yeni dönem başladı. Yeni yürürlüğe giren genelgeye göre arabalara verilecek plakalar araç hurdaya ayrılıncaya kadar değiştirilemeyecek. Satış ve devir işlemlerini ise noterler yapacak.

Oto satışında yeni dönem başladı  

Araba alım satımında yeni dönem başladı. Yeni yürürlüğe giren genelgeye göre arabalara verilecek plakalar araç hurdaya ayrılıncaya kadar değiştirilemeyecek. Satış ve devir işlemlerini ise noterler yapacak. 

Araba alım satımında yeni dönem başlıyor. Geçtiğimiz hafta yürürlüğe giren genelgeye göre arabalara verilecek plakalar araç hurdaya ayrılıncaya kadar değiştirilemeyecek. Satış ve devir işlemlerini ise noterler yapacak. Emniyet Genel Müdürlüğü, 81 ilin emniyet müdürlüğüne genelge gönderdi. Genelgeye göre, 1 Mayıs’ta başlayacak yeni dönemde satış veya devir işlemleri noterlerce yapılacak, emniyete gitmeye gerek kalmayacak. İşlem noter tarafından elektronik sistemle Emniyet Genel Müdürlüğü bilgi sistemine iletilecek.

Araç tescil bilgileri de Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yine elektronik sistem üzerinden Maliye Bakanlığı’na iletilecek. Plaka numaraları da bazı haller dışında artık değiştirilemeyecek. Tescil plaka numaraları sadece can ve mal güvenliğinin gerekli kıldığı hallerde ve araç sahibinin yazılı müracaatına bağlı olarak İçişleri Bakanlığı’nın onayı ile değiştirilebilecek.

Satış ve devir işlemlerini noterler yapacak
İkinci el araç satışları ve devirleri Mayıs ayından itibaren noterler tarafından elektronik ortamda yapılacak. Türkiye Noterler Birliğinden yapılan yazılı açıklamada, ikinci el araçların satış ve devir işlemlerine ilişkin yeni uygulamaya ilişkin bilgi verildi. Buna göre, tescilli araçların her çeşit satış ve devirleri, araç sahibi adına düzenlenmiş araç tescil belgesi veya geçerlilik süresi bitmemiş olması şartıyla tescile ilişkin geçici belge, bu belgelerin zayi olduğunun anlaşılması halinde ise trafik tescil bilgisayar kayıtları esas alınarak yapılacak.
Satış veya devri yapılacak araçtan dolayı motorlu taşıtlar vergisi, gecikme faizi, gecikme zammı, vergi cezası ve trafik idari para cezası borcu bulunup bulunmadığı ile araç üzerinde satış ve/veya devri kısıtlayıcı herhangi bir tedbir veya kayıt bulunup bulunmadığı, Emniyet Genel Müdürlüğü bilgisayar sistemi aracılığıyla kontrol edilecek. Borç ve kısıtlayıcı şerh bulunmadığının anlaşılması halinde aracın satış veya devir işlemi yapılabilecek.

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=10001926&tarih=2010-05-02
 



Bu haber 774 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,335 µs