En Sıcak Konular

EROĞLU:''BARIŞ OLMUYORSA SUÇLU TÜRKLER DEĞİL''

25 Nisan 2010 15:29 tsi
EROĞLU:''BARIŞ OLMUYORSA SUÇLU TÜRKLER DEĞİL'' KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, yıllardır süren görüşmelerde bir sonuca ulaşılamıyorsa bunun sorumlusunun Kıbrıs Türk tarafı olmadığını söyledi.

Barış olmuyorsa suçlu Türkler değil

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu:Barış olmuyorsa suçlu Türkler değil

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, yıllardır süren görüşmelerde bir sonuca ulaşılamıyorsa bunun sorumlusunun Kıbrıs Türk tarafı olmadığını söyledi. Eroğlu, Cumhurbaşkanlığında gerçekleştirilen devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, halkın takdiriyle seçildiği Cumhurbaşkanlığı görevini, bu törenle devralmakta olduğunu belirterek, ''Bana yaşamımın en anlamlı, en yüce görevini veren Kıbrıs Türk halkının önünde bir kez daha saygıyla eğiliyorum'' dedi.

''Tarihi bir dönemeçte üstlendiğim bu görevin onurlu olduğu kadar, büyük bir sorumluluk gerektirdiğinin de farkındayım'' diyen Eroğlu, görevine başlarken 5 yıl süreyle Cumhurbaşkanlığı görevinde bulunan Mehmet Ali Talat'a, devlete ve ülkeye hizmetlerinden dolayı teşekkür etmek istediğini söyledi.

Eroğlu şunları kaydetti: ''Sayın 2. Cumhurbaşkanımız Talat ve değerli eşlerine bundan sonraki yaşamlarında sağlık ve mutluluk dilerken her zaman için yapacakları katkılara açık olacağımı da ifade etmek istiyorum. Yine bu vesileyle aramızda bulunan Kurucu Cumhurbaşkanı Sayın Rauf Denktaş'a milli mücadelemizde oynamış olduğu tarihi rol için tüm halkımız adına şükranlarımı ifade ediyor, katkı ve önerilerine açık olacağımızı belirtmek istiyorum.''

"Sözümüzü tutacağız"

Cumhurbaşkanı Eroğlu, ''halka söz verdiklerini birer birer gerçekleştireceklerini'' vurgulayarak, en büyük güçlerinin demokratik parlamenter sistem, halk ve Türkiye olduğunun farkında olduklarını söyledi. Hedeflerinin Kıbrıs Türk halkının birlik ve beraberliğini en üst düzeye çıkarmak olduğunu ve Ulusal Konseyin mutlaka kurulacağını kaydeden Eroğlu, şöyle konuştu: ''Hedefimiz Kıbrıs Türk halkının birlik ve beraberliğini en üst düzeye çıkarmaktır. Ulusal Konsey mutlaka kurulacak ve Cumhuriyet Meclisimiz hükümetimizle düzenli istişare etme mekanizmaları gerçekleştirecektir. '

Talat: Çözüm için elimden geleni yapacağım

KKTC Cumhurbaşkanlığı görevini Derviş Eroğlu'na devreden Talat, ''çözüm ve AB'' diyerek çıktığı yolculuğun selameti için elinden geleni yapmaya devam edeceğini söyledi. Talat, Cumhurbaşkanlığı devir teslim töreninde, 30 dakika süren konuşmasında, bundan sonraki siyasi yaşamında halkla birlikte olarak ve ''halkın sesine ses katacağını'' ifade ederek, çözüm sürecinin takipçisi olacağını vurguladı. Cumhurbaşkanlığı döneminde Kıbrıslı Türklerin uluslararası varlığının çok daha görünür kılındığını; yıllardır oluşmuş ön yargıların kırılarak uluslararası alanda kabulde yol kat edildiğini ifade etti.

2. Cumhurbaşkanı Talat, Kıbrıs sorununun çözümü için yürütülen müzakerelerde de ilk kez gerçek bir ilerleme sağlandığını belirtti.

Talat, bugün KKTC halkı ve devleti tanınmasa da, dünyada saygıyla karşılandığını vurgulayarak, ''Yani KKTC'nin yaşatılmasıyla yetinilmemiş, KKTC yüceltilmiştir'' dedi.

Talat, 5 yıl boyunca KKTC Cumhurbaşkanlığı görevini onurla ve gururla yürüttüğünü belirterek, bu sürede egemenliğini, özgürlük ve kimliğini, her hal ve şartta korumasını bilmiş, bu uğurda gerektiğinde canını ve malını feda etmiş, direngen bir halkın, Kıbrıslı Türklerin lideri sıfatıyla dünya önüne çıkmaktan hep kıvanç duyduğunu söyledi.

Gittiği her yerde, yaptığı her icraatta Kıbrıs Türk halkını hep aklında tuttuğunu, kalbinde taşıdığını belirten Talat, özünde bu halkın bir neferi olduğunu ve sıra nöbeti tuttuğunu hiç unutmadığını kaydetti. Kıbrıslı Türklerin barışçıl bir halk, uzlaşı kültürüne sahip, demokrasiyi içine sindirmiş, hoşgörülü insanlar olduğunu vurgulayan 2. Cumhurbaşkanı Talat, fikir farklılıklarına olgunlukla yaklaşmasını bilen bir gelenekten geldiklerini anlattı.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE,http://www.milligazete.com.tr/haber/baris-olmuyorsa-suclu-turkler-degil-160779.htm

 



Bu haber 758 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,150 µs