En Sıcak Konular

TÜRKLER SENİ NİYE SEVSİN?

21 Nisan 2010 13:11 tsi
TÜRKLER SENİ NİYE SEVSİN? Hep “Batılı olacağız” yani size benzeyeceğiz diye çırpındık, gerçek bu iken şimdi gidin halkınıza “Türkleri seviyor musunuz?” diye sorun, sorun ve görün, yüzde 80’den fazlanız, “Hayır!” diyecektir.

Türkler seni niye sevsin?

Suçu yine bize yüklediler ya pes vallahi.
Gazetelerde yer alan BBC Dünya Servisi’nin yaptırdığı uluslararası o anketten bahsediyorum. Türk halkının yüzde 77’sinin İsrail’i, yüzde 70’inin ABD, yüzde 53’ünün İngiltere, yüzde 45’in Avrupa Birliği’ni sevmediği sonucu çıkmış ya, beyler anında hükmünü vermiş: “Türkler kimseyi sevmiyor?” Sanki sevilecek pek çok yanları var da, Türkler nankörmüş gibi! 
Oralarda “Türkleri seviyor musunuz” diye sorulsa acaba sonuç çok mu farklı olurdu?
Üstelik Türkler sizler gibi müttefikinin can evinde PKK gibi dünyanın en eli kanlı terör örgütünü besleyip büyütmemiştir.
Türk’ün vatanına ve dinine saldıran onlardır. Türk’ün ülkesi içinde sağ-sol, Alevi-Sünni, Türk-Kürt fitnesi atan, kardeşi kardeşe kırdıran yine onlardır. Ekonomisine asit döken, eğitim, sağlık, ulaşım müesseselerine ölümcül hedefler empoze eden yine onlardır. NATO’dan müttefik olmamıza rağmen Türk askerinin Kıbrıs’ta elini kolunu bağlayan, PKK ile mücadele ederken verdiği silahı kullandırtmayan ama terör örgütüne mayınından, ekonomik ve siyasal imkân sağlama başta olmak üzere silah ve teçhizatına kadar her türlü desteği veren yine onlardır. ABD, İsrail, İngiltere, Fransa, İtalya, Yunanistan ve Almanya bütün bunları ve daha fazlasını niye yapmaktadır? Elbette Türk’ü sevmediği için. Senin beni sevmeme hakkın varsa benim seni sevmeme hakkım niye olmasın? Üstelik ben seni sevmemekte haklı gerekçelere sahibim. Türkler sana ne yaptı da sen bütün bu kötülükleri ona reva görüyorsun?
Türkler İsrail’i Filistin halkına reva gördükleri ve Türkiye’nin üçte birinden fazlasını içine alan Arz-ı Mev’ud peşinde koştukları için; Türkler ABD’yi sadece Japonya’ya iki atom bombası attığı için, insanlık düşmanı diye; Türkler diğer Avrupa ülkelerini Irak ve Afganistan’da komşu ve dindaşlarına reva gördüğü insanlık dışı muameleler dolayısıyla; Türkler AB’yi Kıbrıs’ta Rum tarafına uyguladığı pozitif ayrımcılık ve Türk tarafını arkadan vurduğu için sevmese bile yerden göğe haklıdır da, sizin Türkleri sevmemenizin sebebi nedir Allah aşkınıza? Türkleri cayır cayır niye yakarsınız, Peygamberine ikide bir niye hakaret edersiniz ve niye “Sevr’i diriltme toplantıları” düzenlersiniz?
Kiliselerinde yüzlerce yıldır, “Tanrım bizi kan içici Türklerden kurtar” diye halkını,  “Canavar Türkler geliyor” ninnileri ile çocuklarını Türk düşmanı yetiştiren siz; vatanımı işgale gelen sizleri Çanakkale’de “Onlar bizim misafirlerimiz” diye bağrına basan biz değil miyiz? Bütün silahlar sizde, teknoloji sizde, para sizde ve bu dünyada insanlığın sizden ötesi ya sizin kurşunlarınızla, ya sizin sebep olduğunuz ekonomik, siyasal ve mali sistem yüzünden açlık ve hastalıktan kırılmakta iken, “Onlar bizi sevmiyor!” suçlaması yapmak, yapabilmek, bu nasıl bir ahlâk?
Kore’de sizlerle beraberdik. NATO’da SSCB’ye karşı size siper olduk. Tuvaletlerinizi süpürdük, soframıza ekmek koymadık yaptığınız malları, ürettiğiniz silahları satın aldık, size hiçbir kötülüğümüz de dokunmadı. İyiliğimizin ise haddi hesabı yok. Hep “Batılı olacağız” yani size benzeyeceğiz diye çırpındık, gerçek bu iken şimdi gidin halkınıza “Türkleri seviyor musunuz?” diye sorun, sorun ve görün, yüzde 80’den fazlanız, “Hayır!” diyecektir.
Tamam, sen nankörsün ve bu sana yakışıyor.
Ama benden de “körlük” bekleme.
Bana yaptıklarını görüyor, seni sevemiyorum.

Hasan Demir-Yeniçağ

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/yazargoster.php?haber=12936

 



Bu haber 519 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,230 µs