En Sıcak Konular

İLKER BAŞBUĞ: ''KİMSE TSK'YI YIKAMAZ''

11 Nisan 2010 10:57 tsi
İLKER BAŞBUĞ: ''KİMSE TSK'YI YIKAMAZ'' İlker Başbuğ, 24 yıl Genelkurmay Başkanı ve Milli Savunma Bakanı olarak görev yapan Mareşal Fevzi Çakmak’ın ölümünün 60. yılı dolayısıyla düzenlenen anma töreninde TSK düşmanlarına sert çıktı.

BAŞBUĞ: KİMSE TSK'YI YIKAMAZ

GENELKURMAY Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, 24 yıl Genelkurmay Başkanı ve Milli Savunma Bakanı olarak görev yapan Mareşal Fevzi Çakmak’ın ölümünün 60. yılı dolayısıyla düzenlenen anma töreninde TSK düşmanlarına sert çıktı.
BAŞBUĞ, “Atatürk, İnönü ve Çakmak, ana çekirdektir. Nice acı olayları ve buhranlı dönemleri göğüslemeyi başaran onların bugünkü temsilcileri TSK’da moral, disiplin değerlerini, birlik ve bütünlüğü de kimse yıkamaz” dedi.
Kimse birliğimizi bozamaz
Genelkurmay Başkanı Org. Başbuğ, Atatürk ve silah arkadaşlarının zorluklar ve güçlükler karşısında umutsuzluğa düşmediklerini belirterek, “Onların bugünkü temsilcilerinin birlik ve bütünlüğünü de kimse yıkamaz” dedi
Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Mareşal Fevzi Çakmak’ın ölümünün 60’ıncı yılı dolayısıyla düzenlenen özel anma törenindeki panel sonrasında yaptığı açıklamada, “Fevzi Çakmak kimdir?” sorusunun en güzel cevabının, “Mustafa Kemal Atatürk’ün en yakın kader arkadaşlarından biridir” olacağını vurguladı. Orgeneral Başbuğ, Çakmak’ı daha iyi tanımlayan bir cümlenin olacağını düşünmediğini söyledi.
Türkiye’nin büyük şansı
Kurtuluş Savaşı’nda bir çekirdek kadro olduğunu, bunun Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü ve Fevzi Çakmak’tan oluştuğunu ifade eden Orgeneral Başbuğ, “Bunlar ana çekirdeği oluşturuyor, birbirine kenetlenmiş” diye konuştu. Orgeneral Başbuğ, “İsmet İnönü ve Fevzi Çakmak her zaman Atatürk’ün yanındadır. Atatürk’le ilişkilerine bakıldığında çok özel bir ilişki var. İkisi arasındaki ilişkinin temel karakteri, karşılıklı derin saygı var” ifadesini dile getirdi. Büyük Taarruz’dan önceki plan hazırlıklarına da değinen Genelkurmay Başkanı, Atatürk’ün bu planlar hazırlanırken, kurmaylarına direkt emir vermek yerine onları ikna etme yöntemini kullanan bir komutan olduğunu belirtirken, ancak önceden bu üçlü kadronun kendi aralarında bunu tartıştıklarını kaydetti.
Son Osmanlı Komutanı
Fevzi Çakmak’ın, Osmanlı’nın son Genelkurmay Başkanı ve son Harbiye Nazırı olduğunu kaydeden Başbuğ, ardından da Kurtuluş Savaşı sırasında Milli Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanlığı yaptığını ve bu görevi 24 yıl sürdürdüğünü hatırlattı. Atatürk, İnönü, Çakmak ve diğer komutanların bir ortak yönü daha olduğunu kaydeden Başbuğ, bu kadronun okuyan, düşünen, yazan ve değerlendiren insanlar olduğunu, Çakmak’ın 8 yabancı dil bildiğini söyledi. Atatürk ve silah arkadaşlarının, yaşadığı zorluklar, güçlükler karşısında ne karamsarlığa ne de umutsuzluğa düştüklerini vurgulayan Orgeneral Başbuğ, sözlerini şöyle tamamladı: “Onun için şunu açıkça ifade etmek istiyorum: Nice acı olayları ve buhranlı dönemleri göğüslemeyi başaran onların bugünkü temsilcileri Türk Silahlı Kuvvetleri’nde moral, disiplin değerlerini, birlik ve bütünlüğünü de kimse yıkamaz.” (Fatih ERBOZ-Yeniçağ)

 

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=33893



Bu haber 596 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,642 µs