En Sıcak Konular

BBP ANAYASA REFERANDUMU İÇİN HENÜZ KARAR VERMEDİ

11 Nisan 2010 20:17 tsi
BBP ANAYASA REFERANDUMU İÇİN HENÜZ KARAR VERMEDİ BBP Genel Sekreteri Destici,"Bu Anayasa paketi şayet referanduma sunulursa,tüm STK’larla, sendikalarla, gönül bağı içinde olduğumuz kuruluşlarla görüşerek millet menfaatini öne koyarak kararımızı vereceğiz dedi.

TAVRIMIZ HER ZAMAN MİLLETTEN VE DEMOKRASİDEN YANA OLACAKTIR”

BBP Genel Sekreteri Mustafa Destici Parti Genel Merkezinde DES Genel Başkanı Gürkan Avcı ve Yönetim Kurulu’nu kabul etti.  

BBP Genel Sekreteri Mustafa Destici Parti Genel Merkezinde Demokrat Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı ve Yönetim Kurulu’nu kabul etti.

Gürkan Avcı kabulden dolayı BBP Genel Merkezine teşekkür ederek eğitim çalışanlarının ekonomik, mesleki ve özlük haklarının çözümü noktasında görüşlerini bir rapor halinde BBP Genel Sekreteri Mustafa Destici’ye sunarak destek istedi. Ziyaretlerinin BBP ile başladığını ve tüm siyasi partileri kapsayarak devam edeceğini belirterek  BBP’nin kurucu lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun her zaman kendileri ile istişare ederek problemlerinin çözümü noktasında yol gösterici olduğunu bildirdi. BBP camiasının her dönemde eğitim çalışanlarına destek verdiğini belirten Avcı, bu tavrından dolayı BBP’ye minnet duyduklarını söyledi. Hükümetin hazırladığı Anayasa paketinde memurlara mutlaka grevli toplu sözleşmeli ve siyaset hakkı tanıyan değişikliğin yer almasını istediklerini, bu konuda kendileriyle hem fikir olan ve bunu kamuoyunda her zaman en yüksek bir şekilde dillendiren BBP yönetimine teşekkür etti.

BBP Genel Sekreteri Mustafa Destici‘de, Demokrat Eğitimciler Sendikası Başkanı ve Yönetim Kurulunu, Parti Genel Merkezinde  ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Destici, ülkemizin en önemli konusunun eğitim olduğunu belirterek kendisinin de eğitimin her kademesinde görev yapmış bir eğitimci olarak, eğitimdeki tüm problemlere vakıf olduğunu belirtti. Eğitimdeki temel problemin sistem ve zihniyet problemi olduğunu belirtti. Eğitimdeki problemlerin bedava ders kitabı dağıtarak araç ve gereçle donatarak halledeceğini düşünen iktidarın, zihniyet problemi yaşadığını söyledi. Otuzbin öğrencinin sıfır çektiği, kılık ve kıyafetinden dolayı eğitim hakkından yoksun bırakılan öğrencilerin olduğu, katsayı adaletsizliğinin sürdüğü, eğitim çalışanlarının özlük haklarının iyileştirilmediği, insanca yaşayacakları yoksulluk sınırının üstünde bir maaşa kavuşamadığı bu sistemde eğitimde başarı beklemenin hayal olduğunu belirtti. BBP olarak eğitimdeki tüm problemleri bildiklerini ve bunların çözümü noktasında hazırladıkları projeyi yakında kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi.

Bir gazetecinin Anayasa paketi ile ilgili BBP’nin referandumdaki tavrı nasıl olacak sorusuna Destici, “Biz BBP olarak her zaman demokrasinin ve milletin yanında duracağız” dedi. Destici, hükümetin kendilerini ziyaretinde pakette gördükleri eksiklikleri ve yanlışlıkları dile gitirerek hazırladıkları anayasa değişikliği taslak metnini kendilerine ilettiklerini, BBP’nin önceliğinin milletin önceliği olduğunu, özellikle Siyasi Partiler Yasası ve Seçim Kanununun mutlaka demokratikleştirilmesini, terör suçlarını yok sayacak, terörü siyasallaştırıp legalleştirecek düzenlemeleri pakette görmek istemediklerini, memurlara mutlaka grevli toplu sözleşmeli sendikal hakkın tanınmasını emeklilere toplu sözleşmeli sendika hakkı verilmesini, engellilerin topluma kazandırılması sağlayacak düzenlemeler yapılmasını, eğitimde kılık kıyafet ve katsayı adaletsizliğinin ortadan kaldırılmasını istediklerini söyledi.

Destici, bu Anayasa paketi şayet referanduma sunulursa biz BBP olarak tüm STK’larla, sendikalarla, gönül bağı içinde olduğumuz kuruluşlarla görüşerek onların düşünceleri doğrultusunda millet menfaatini öne koyarak kararımızı vereceğiz dedi.

 

Kaynak: BBP.ORG.TR,http://www.bbp.org.tr/baskan_haber_detail.php?haberid=2923
 



Bu haber 521 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,901 µs