En Sıcak Konular

BELARUS'TAN 10 ALTIN 5 GÜMÜŞ 4 BRONZ'LA DÖNDÜK!

11 Nisan 2010 15:43 tsi
BELARUS'TAN 10 ALTIN 5 GÜMÜŞ 4 BRONZ'LA DÖNDÜK! Belarus'un başkenti Minsk'te sona eren Büyük Bayanlar ve Erkekler Avrupa Halter Şampiyonası'nda Türkiye toplamda, 10 altın, 5 gümüş ve 4 bronz madalya kazandı.

10 altın 5 gümüş ve 4 bronz!

Belarus'un başkenti Minsk'te sona eren Büyük Bayanlar ve Erkekler Avrupa Halter Şampiyonası'nda Türkiye toplamda, 10 altın, 5 gümüş ve 4 bronz madalya kazandı.

Bayan Milli Takımı, 8 altın, 1 gümüş ve 3 bronz madalya kazanarak, takım sıralamasında 535 puan toplayan Rusya'nın ardından 497 puanla ikinci sırada yer aldı. Takım sıralamasında 467 puan toplayan evsahibi Belarus ise 3. sırada kaldı.

Bayan Milli Takım antrenörleri Talat Ünlü, Erkan Kayır, Mustafa Doğan ve Nurcihan Gönül, AA muhabirine yaptıkları açıklamada, aldıkları madalyalardan dolayı tüm sporcularını kutladıklarını, takım halinde Minsk'te büyük bir başarıya imza attıklarını söylediler.

Türk antrenörler, özellikle takımın gençleştirilmesi sonrasındaki verimin kendilerine büyük özgüven getirdiğini ifade ettiler. Antrenörler, gerçekleştirdikleri hazırlık kamp programlarının meyvelerini verdiğini, özellikle 18 yaşında ilk kez büyüklerde mücadele eden 48 kilodaki Şaziye Okur'un bu kategoride yıllarca yarışırcasına ortaya koyduğu tecrübe ve kazandığı 2 bronz madalyanın takdire değer olduğunu açıkladılar.

İlk hedeflerinin Antalya'daki Dünya Şampiyonası olduğunu vurgulayan antrenörler, madalyaları toplamak için çalışmalara şimdiden başladıklarını belirttiler.

ERKEKLER

Erkek Milli Takımı ise şampiyonayı 2 altın, 4 gümüş ve 1 bronz madalya ile kapattı.

Antrenörler Raif Özel, Hasan Toker ve Muharrem Süleymanoğlu, sakatlıklar nedeniyle 7 madalyada kaldıklarını kaydettiler.

Türk antrenörler, şöyle konuştular:

''62 kiloda yarışan Erol Bilgin bir altın madalyayı sadece 20 gramlık kilo dezavantajı ile kaçırdı. 56 kiloda Sedat Artuç, 85 kiloda İzzet İnce sakatlıklar nedeniyle sadece birer madalya kazanabildiler. Sporcuların gösterdikleri hırs bizleri en az madalyalar kadar mutlu etti.''

Raif Özel, artık hedefin Antalya olduğunu, takımın gençleştirilmesine devam edeceklerini, altyapıdan gelen Türk haltercilerle daha da başarılı olacaklarını söyledi.

 

Kaynak: GAZETE HABERTÜRK,http://www.htspor.com/diger/haber/507112-10-altin-5-gumus-ve-4-bronz



Bu haber 528 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,772 µs