En Sıcak Konular

İSMİ DEĞİŞTİRİLMİŞ ÖSS (YGS) BÜTÜN YAPILIYOR

11 Nisan 2010 09:00 tsi
İSMİ DEĞİŞTİRİLMİŞ ÖSS (YGS) BÜTÜN YAPILIYOR Türkiye’de tüm il ve bazı ilçe merkezleri ile KKTC’nin başkenti Lefkoşa’da bugün yapılacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS)’ye 1 milyon 512 bin 450 aday katılacak. Adaylar 160 dakika boyunca ter dökecek.

Milyonlar bugün ter dökecek  

Türkiye’de tüm il ve bazı ilçe merkezleri ile KKTC’nin başkenti Lefkoşa’da bugün yapılacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS)’ye 1 milyon 512 bin 450 aday katılacak. Adaylar 160 dakika boyunca ter dökecek. 

Üniversite adayları, bugün ilk kez gerçekleştirilecek olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) girecek. YGS, Türkiye’de tüm il ve bazı ilçe merkezleri ile KKTC’nin başkenti Lefkoşa’da toplam 5 bin 183 binada, 79 bin 973 salonda yapılacak. 1 milyon 512 bin 450 adayın gireceği sınav, bugün saat 10.00’da başlayacak ve tek oturumda 160 dakika sürecek. Sınav merkezlerinde toplam 234 bin 94 kişi görev yapacak. Kimlik kontrolleri ve salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için adayların sınava girecekleri binanın kapısında en geç saat 09.15’te hazır bulunmaları gerekiyor. Adayların sınava gelirken yanlarında mutlaka 2010–YGS sınavı giriş ve kimlik belgesi, fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport vb.) bulundurmaları zorunlu tutuluyor. 2010–YGS Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi olmayan veya bu belgenin fotokopisi veya faks metni ile gelen adaylar kesinlikle sınava alınmayacak. Bu iki belgeyi yanında bulundurmayan aday, ileri süreceği neden ne olursa olsun sınava alınmayacak. Görevlilerin kimlik belgesinden adayı tanımakta zorluk çekmeleri halinde kontrol için, adayların bir fotoğraflarını da yanlarında getirmeleri isteniyor.

180 puan alan LYS’ye girebilecek
YGS’de uygulanan testlere verilen cevaplar her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacak.YGS’nin değerlendirilmesi sonucunda her bir aday için YGS–1, YGS–2, YGS–3, YGS–4, YGS–5 ve YGS–6 olmak üzere altı ayrı puan türü oluşturulacak. Sınavda 140–180 arası puan alan adaylar sadece meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açıköğretim programlarını tercih edebilecek. YGS puanlarının en az biri 180 olan adaylar LYS’ye girmeye hak kazanabilecekler. Sınavda 180 ve üzeri puan alanlar, hem meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açık öğretim programlarını hem de YGS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih edebilecek. Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için ise YGS puanlarından en az birinin 140 ve üzeri olması gerekecek.

Soru cevaplar bugün yayımlanacak
YGS’nin soru ve cevapları saat 15.00’te‘’http://ygs2010–sorular.osym.gov.tr’’ internet adresinde açıklanacak. Bu soru ve cevaplar, ulusal ve yerel televizyon kanallarında sadece bugün internet sitesinde yayımlandıktan sonra ve 12 Nisan 2010 günü bir defaya mahsus olmak üzere kullanılabilecek ve yayımlanabilecek.

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=10001604&tarih=2010-04-11
 



Bu haber 930 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,058 µs