En Sıcak Konular

İŞGAL ALTINDAKİ MÜSLÜMANLARIN KANI OLUK OLUK AKIYOR

6 Nisan 2010 19:41 tsi
İŞGAL ALTINDAKİ MÜSLÜMANLARIN KANI OLUK OLUK AKIYOR Pakistan, Afganistan, Filistin ve Irak’ta Müslümanların kanı oluk oluk akıyor...

Pakistan, Afganistan, Filistin ve Irak’ta Müslümanların kanı oluk oluk akıyor...

İslam dünyası alev alev

Pakistan kan gölü Pakistan'ın kuzeybatısındaki büyük kent Peşaver'de 5 patlama sesi duyulduğu bildirildi. Güvenlik kaynakları ve görgü tanıkları, patlamaların kaynağının henüz bilinmediğini belirtirken, televizyonlar Amerikan Konsolosluğunun da bulunduğu Peşaver'deki askeri bölgeden yükselen yoğun dumanı gösterdi.

Öte yandan Pakistan'ın Kuzeybatı Sınır Eyaletinin Timergara kentinde Milli Avami Partisi (ANP) toplantısına düzenlenen intihar saldırısında ölenlerin sayısı 38'e yükseldi.

Hastane yetkilileri, 40 cesedin kendilerine getirildiğini kaydetti. Aynı kaynaklar, 100'den fazla kişinin yaralandığını da belirtti.

Afganistan'da katliam: 10 ölü
Afganistan'ındoğusunda, Pakistan sınırındaki Nangrahar vilayetinde NATO ve Afgan birliklerinin gece düzenlediği ortak operasyonda 10 kişinin öldürüldüğü belirtildi. Ölenlerin kimliğiyle ilgili henüz bilgi bulunmadığı kaydedildi. Halk, öldürülenlerin siviller olduğunu belirtiyor.

Öte yandan Afganistan'ın kuzeyindeki Bağlan'da düzenlenen silahlı saldırıda kadın il meclisi üyesi ağır yaralandı. Yetkililer, Bağlan vilayetinin merkezi Pul-i Humri'de düzenlenen saldırıda Nida Hiyani'ye iki kurşun isabet ettiğini belirtti.

Saldırıda Hiyani'nin korumasının da yaralandığı kaydedildi. Saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı. Ulusal meclisin Bağlan milletvekili Şükriye Esahil de saldırıyla ilgili ayrıntılı bilgi verirken, ülkedeki kadın yetkililerin karşılaştığı güvenlik sorunlarına dikkati çekti.

Saldırının kentin göbeğinde düzenlendiğine işaret eden milletvekili, "Bir kadın bu koşullar altında nasıl çalışabilir" dedi.

Pakistan ordusuna korkunç suçlama
İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Pakistan ordusunu, yargısız idam ve işkence yapmakla suçladı. Merkezi New York'ta bulunan HRW'nin, ABD Dışişleri Bakanlığı ve Kongre yetkililerine, Taliban'a karşı operasyonların yürütüldüğü Svat vadisinde son 8 ayda 200'den fazla Taliban yandaşına yargısız infaz yaptığına dair deliller sunduğu belirtildi.

Pakistan ordusu ise suçlamayı reddetti. Merkezi Lahor'da bulunan Pakistan İnsan Hakları Komisyonu da 30 Haziran 2009'dan 22 Mart 2010'a kadar yargısız öldürülen 249 kişilik bir liste hazırladı. Komisyon, gazeteciler ve bölge sakinlerinin, Svat'ta bulunan cesetlerin arkasında güvenlik güçlerinin bulunduğu kanısında olduğunu bildirdi. Pakistan ordu sözcüsü Tümgeneral Athar Abbas ise Reuters'a yaptığı açıklamada, Svat vadisinin gazetecilere açık olduğunu ve gazetecilerin bölgede araştırmalar yapabileceğini belirterek, Pakistan gazetelerinde iddiaya ilişkin hiçbir haberin çıkmadığına vurgu yaptı.

Washington'daki yetkililer, suçlamaları ciddiye aldıklarını, Amerikan yönetiminin konuyu İslamabad yönetimine aktardığını ifade etti. ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü P.J. Cowley, iddialarla ilgili endişelerini üst düzey Pakistanlı yetkililerle paylaştıklarını ve durumu yakından takip edeceklerini kaydetti.

İşgalciler katliamın vuku bulduğu tarihte sorumluluğu kabul etmiyorlardı...

Nato'dan sivil katliamı itirafı
Nato, Şubat ayında Afganistan'ın güneyinde bir operasyon sırasında 5 sivili öldürdüğünü kabul etti.

NATO'dan yapılan yazılı açıklamada, 3'ü kadın 5 kişinin yanlışlıkla öldürüldüğü olaydan ''derin üzüntü duyulduğu'' öne sürüldü. Açıklamada, ''O gece yapılan operasyondaki olayın sorumluluğunu üstleniyoruz ve kayıpların aileleri tarafından ebediyen hissedileceğini biliyoruz'' ifadesi kullanıldı. NATO kuvvetleri başlangıçta bu ölümlerle ilgili sorumluluğu inkar etmişti. 3'ü kadın 5 kişi, 12 Şubat gecesi Paktiya vilayetine bağlı Gardez köyü yakınlarında öldürülmüştü. NATO kuvvetleri, 2 zanlının askerler için tehdit oluşturduğunu zannederek çiftliğe girmiş, ancak sonunda bu kişilerin sadece ailelerini korumaya çalıştığı anlaşılmıştı.

Irak'ta ölü sayısı 42'ye çıktı
Irak'ın başkenti Bağdat'ta Pazar günü üç bombalı araçla düzenlenen saldırılarda ölü sayısı 42'ye çıktı. El Arabiye'nin haberine göre yetkililer, büyükelçiliklerin hedef alındığı saldırılarda yaralı sayısını da 224 olarak açıkladı.  Mısır ve İran elçilikleriyle, Alman, İspanyol ve Suriye elçiliklerinin yakınındaki kavşakta düzenlenen saldırıların ardından güvenlik güçlerinin alarm düzeyini artırdığı kaydedildi. Bağdat emniyeti sözcüsü Tümgeneral Kasım Atta, başkentin göbeğindeki Masba'da bomba yüklü bir aracın ele geçirildiğini açıkladı. Aracın sürücüsünün tutuklandığı,patlayıcıların imha edildiği belirtildi.

Bu arada başbakanlıktan yapılan açıklamada, Başbakan Nuri El Maliki'nin saldırılarla ilgili olarak ulusal güvenlik konseyiyle toplantı yaptığı bildirildi.

Filistinlilere yönelik saldırılar arttı: 8 ölü
Siyonist işgal güçleri son günlerde Filistinlilere ve kutsal mekanlara yönelik saldırılarını artırırken, Yahudi yerleşim birimi inşası yoluyla toprak gaspına ve Yahudileştirme faaliyetlerine de hız verdi. İslami Direniş Hareketi (Hamas) aylık yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne  ulaşan raporunda, Siyonist işgal güçlerinin geçen ay Batı Yaka ve Gazze'de sekiz Filistin vatandaşını öldürdüğünü açıkladı. Siyonist işgal güçlerinin Batı Yaka'da Abbas milisleriyle yapılan güvenlik koordinasyonuna rağmen baskınlarını sürdürdüğüne işaret eden Hamas, işgal güçlerinin bir ay boyunca Batı Yaka'nın çeşitli bölgelerinden 114 Filistinliyi de tutukladığını bildirdi. Mahmut Abbas'a bağlı milis güçlerinin direnişçileri hedef alan operasyonlarda işgal güçlerine yardım ettiğine dikkat çeken Hamas, Abbas milislerinin Batı Yaka'da direnişin kökünü kazımak için başta Hamas üyeleri olmak üzere direniş taraftarlarını hedef almaya devam ettiğini söyledi. Abbas milislerinin geçen ay Hamas üyesi 208 Filistinliyi kaçırdığına ve bu sayının işgal güçleri tarafından kaçırılan Filistinli sayısının yaklaşık iki katı olduğuna dikkat çeken Hamas, Fetih yönetiminin geçen ay kaçırdığı Hamas üyesi sayısının bir önceki aya göre de artış gösterdiğini belirtti. Hamas, Ramallah yönetiminin Hamas üyelerini yargılamak üzere sahte askeri mahkemeler kurarak anayasaya aykırı davrandığını bildirdi.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE,http://www.milligazete.com.tr/haber/islam-dunyasi-alev-alev-158503.htm



Bu haber 1,056 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,457 µs