En Sıcak Konular

BAYKAL: ''VAN'DAKİ TERTİBİ AKP’LİLER YAPTI''

6 Nisan 2010 17:43 tsi
BAYKAL: ''VAN'DAKİ TERTİBİ AKP’LİLER YAPTI'' Deniz Baykal,Anayasa paketine destek şartını açıkladı ve Van’daki protestonun AKP’liler tarafından organize edildiğini ileri sürdü.

'Anayasa paketini destekleriz ama...' 

CHP Lideri Deniz Baykal partisinin grup toplantısında konuştu.

İşte konuşmasından satır başları:

"Umarım bu gidişin sonu hayır olur. Hayırlı bir noktaya Türkiye’yi taşırız. Hiçbir zaman bu kadar ağır bir yargı kriziyle meşgul olmamıştık. Bu gidişe herklesin dur demesi gerekir.

Anayasa değişikliği grup kararıyla, parti kararıyla, bakanlar kurulu tasarısıyla ortaya konulabilecek bir durum değil. Anayasa değişikliği milletvekillerinin bağımsız olarak hareket ettiklerinde ciddiye alınabilecek bir konu. Meclis Başkanı’nın imzası var. Meclis Başkanı’nın oy yetkisi yok. Meclis Başkanı “Benim haberim yok” diyor. Birileri başkalarının yerine karar veriyor.

HASTA OLAN BAŞBAKAN

Bu bir yanlıştı. Onlar da kabul ettiler. Öbür yanlışlar da ortaya çıkacak. Şimdiden yapmayın bunları diyoruz. “Velev ki o kadar milletvekilimiz var” deniyor. Bunlar yanlış sözler. Ciddiyetsiz sözler.

İşte imzalarını geri çektiler. Başbakan yine tepeden konuşmaya devam ediyor. “muhalefetin hastalığı vardı onun için çektik dedi. Muhalefetin hastalığı yok Sayın Başbakan hasta olan sensin.

Sadece gazla giderim frene gerek yok derseniz hangi tehlikelerle karşı karşıya kalırsınız. Şimdi, Türkiye’de o yapılmak isteniyor. O arabanın başına gelecek felaket Türkiye’nin ve toplumun başına gelir. İtalya’da Berlusconi’ye dur diyor ama bizde kimse bana dur diyemez diyor. Sen kimsin Allah aşkına.

Allah, Peygamber’in bile hesap vereceğini getirmiş sen mi hesap vermeyeceksin. Dürüst olun açık olun, millete güvenin. Ne kendilerin güveniyorlar, ne millete güveniyorlar.

“KENDİNE GÜVENİYORSAN ÇIK KARŞIMA”

Başbakan’a dedim ki gelin televizyonda karşılıklı çıkalım düşüncelerimizi anlatalım millet de dinlesin. Bu olmadan demokrasi işlemez. Özgürlük budur. Soru sorma tartışma özgürlüğüdür.

Başbakan’a en demokratik öneriyi yaptık. Başbakan diyor ki “ben lisede yapardım. Zevkimi aldım artık.” Sayın başbakan senin zevkin için değil millet için yapıyoruz bunu. Kendine güveniyorsan çık milletin karşısına. Bak ben kendime güveniyorum ve çık karşıma diyorum.

Başbakan diyor ki ben sizi hap yaptım. Hap gibi alın bu anayasa değişikliğini. Meclise kabul ettiremedin. Millet kabul edecek peki milletin tek tek oylama hakkı yok mu? Millete hap gibi onaylayın diyorsun bu hapın içinde zehirli maddeler var. O hapı içerse milletin başına çok tehlikeli şeyler gelir.

CUMHURBAŞKANI’NA ÇAĞRI

Ben sayın Cumhurbaşkanı’na milletin önünde tarihi bir öneri yapmak istiyorum.

Anayasamız cumhurbaşkanının önüne gelen değişikliklerin paket halinde olsa da son oylamada hepsi yeter sayıya ulaşsa da onlarına arasında bu maddeleri ayırarak halk oyuna sunma imkanı getirmiştir.

Yani sayın Cumhurbaşkanı pekala diyebilir ki “Eğer son oylamada hepsi 3/2 oy almışsa da ben bu 3 maddeyi ben milletin oyuna sunmak zorundayım. Bu çok köklü bir değişikliktir.Böyle bir yetkimin olduğunu görüyorum. Bu yetki doğrultusunda ben de 3 maddeyi halk oyuna sunarım.”

TEKLİFE DESTEK ŞARTI

Bunu yaparsa bu konunun hem Türkiye’de kutuplaşma yapmasının öününe geçer. Hem de cumhurbaşkanlığından milletimizin beklediği davranışı çok sorumlu bir şekilde sergilemiş olur.

O üç maddeyi ayırıp referanduma sunacağını açıkça ilan ederse Türkiye’de bu gerginliği ortadan kaldırma bakımından tarihi bir iş yapmış oluruz. Eğer cumhurbaşkanı bunu yaparsa biz de CHP olarak uzlaşma yaklaşımını sergilemiş oluruz.

Bunun yapılmaması halinde Meclis’te 24 maddenin referanduma gerek kalmadan gerçekleşme şansı ortadan kalkacaktır." {1}

Yumurtalı saldırıyı yapanlar AKP'li yöneticiler çıktı 

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin grup toplantısında kendisine yumurta atanların isimlerini saydı, resimlerini gösterdi.

Baykal, yumurtalı saldırıyı yapanlarla ilgili şunları söyledi:

Olayı merkez ilçe yönetim kurulu üyesi, il başkan yardımcısı, gençlik kolları başkan yardımcısı. Nüfus kayıtları eldeki kişiler bunlar.

Yumurtalı saldırıya fotoğraflı kanıt 
 
Bunları basın toplantısında size sunacaklar. Arkadaşlarımız bunların AKP Genel Başkan Yardımcısı ile akrabalık bağlantılarını size ispat edeceklerdir. Ne diyorduk biz. Bu olay organize. AKP’liler yaptı diyorduk.

Başbakan çıkıp esiyor “Açtırma kutuyu” diye. Ne biliyorsan söyle. Haber ajansının iddiası “Göstericilere para verildi” diyor.

VAN’DAKİ PROTESTO

Başbakan diyor ki “Bana da yapıyorlar”. Ama sana CHP’liler yapmıyor. Buradaki olay farklı. Oradaki saldırıları yapanların Van halkıyla ilgisi yoktur. Van halkı böyle bir davranışın parçası olmamıştır.

Van sokaklarından caddelerinden geçtik bir kişiden bile tepki gelmedi. Tam tersine Van halkına yakışan nazik bir ortam içinde kongre salonuna gittik. Orada karşılaştığımız manzara bir avuç insanın örgütlediği bir manzaradır.

Birileri koli koli yumurta almışlar onları atıyorlar. Nereye atıyorlar otobüse atıyorlar. Eğer Van Emniyeti’nin telkinlerini kabul etmiş olsaydık otobüs caddede duracak 100 metrelik mesafeyi yürüyerek geçecektik ve bu saldırı bize olacaktı.

TERTİBİ AKP’LİLER YAPTI

Bu tertibi kim yaptı. Bu konuda hepimiz belli tespitler yaptık ve bu tespitleri ifade ettik. Bu tespitler açıkça bize bu saldırının Van’daki AKP’liler tarafından organize edildiğini çok açık bir şekilde göstermiştir. Oradaki parti, yöneticisi arkadaşlarımı yürekten kutluyorum. Bugün elimizde bu saldırıyı düzenleyenlerin fotoğrafları kimlikler. Çok net bir şekilde tespit edilmiş şekilde elimizdedir. Bunlardan birisi AKP’nin il başkan yardımcısıdır. Bir diğeri gençlik kolları başkan yardımcısıdır. Elde film çekimleri fotoğraf çekimleri var.

BDP “Bu olayı yanlış buluyoruz ve kınıyoruz” dedi. Çok açıkça görüyoruz ki bu olay karşısında hem oraya katılanların kimlikleri hem oraya katılanların bize tepki gösteriken sarf ettikleri sözler gösteriyor ki bu tümüyle AKP organizasyonudur.

“VAN’DA KENDİNE GÖRE BİR HUKUK VAR”

Peki var mı bir gelişme? Yok çünkü Van’da kendine göre bir hukuk var. Daha önce Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde gördüğümüz olay var. Orada bir çete var. Hukuk dinlemiyor.

Daha önce Diyarbakır’da da buna benzer bir olay başımıza gelmişti. Orada protesto yapanlar organize olmayan bir şekilde tepki gösterdiler. Biz de şikayetçi olmadık. Demokraside olur böyle dedik. Buna rağmen savcılık harekete geçti ve mahkum etti.

Burada olay belli. Başbakan 'Çok üzüldüm gereken yapılacaktır' diyemiyor. Bize masal anlatıyor. Sen masalı bırak fotoğrafların gereğini yap.

Bu Van olayı bir iktidar partisi tarafından ana muhalefet partisine yönelik düzenlenmiş uzun bir süreden buyana ortaya çıkmış bir sokak hareketidir.

“BAŞBAKAN TESPİT DEĞİL, TEHDİT EDİYOR”

Uzun zamandır bir iktidar partisi muhalefet partisini böyle bir tepki gösterme aczi içine düşmemiştir.

Bu olay sebebiyle Van halkına karşı hiçbir kırgınlık duymadım aksine tam bir tezat gördüm. Bu olayın Van’la hiçbir ilgisi yoktur.

Oradaki üç beş çapulcu Van halkını temsil edemez.

Başbakan ikide bir “Sivas’ın ötesine gidemezler” diyordu. Yanlış da olsa bir tespit yaptığını düşünüyordum. Meğer tespit değil tehdit ediyormuş. Meğer giderseniz size gösteririz diyormuş.

Eskiden 1 gidiyorsak şimdi 3 gideceğiz. Elinden geleni de arkana koyma.

'Baykal'a tazminat davası açacağım' 
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'ten Baykal'ın fotoğraflı kanıtlrına cevap geldi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, CHP lideri Deniz Baykal'ın 'Van'daki taşlı ve yumurtalı saldırıyı Hüseyin Çelik'in akrabaları düzenledi' iddiasıyla ilgili bir basın toplantısı düzenliyor. Çelik, konuşmasında avukatlarına talimat verdiğini ve Baykal hakkında yarın 1 TL'lik tazminat davası açılacağını söyledi.

İşte Hüseyin Çelik'in açıklamaları:

Sayın Baykal’ın bu ifadeleri kesinlikle gerçekle bağdaşmamaktadır. İftiradır. Yaşı 70’i devirmiş bir siyasi parti liderinin elinde hiçbir kanıt yokken bana iftira atması çok ayıp bir şeydir.

Avukatımla görüştüm. Yarın sabah Sayın Baykal’a 1 liralık tazminat davası açacağım.

Sayın Baykal ve adamları bu olayın ağabeyim Ramazan Çelik tarafından gerçekleştirildiğini söylediler. Ağabeyim geçen pazartesinden beri Van’da değil. Yılmaz aslan’dan diye birinden bahsettiler, Yılmaz Aslan değil, Aslan Yılmaz. Benimle ırsi bir akrabalığı da yoktur.

Sayın Baykal’la da ben Hz. Adem’den akrabayız. Bu durumdan pek memnun olmasam da memnun değilim. Yumurta atmak taş atmak ne kadar ayıp ve çirkinse iftira atmak ondan daha fazla çirkindir.

 

Kaynak: GAZETEVATAN

{1}.http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?Newsid=298344&Categoryid=1

{2}.http://www9.gazetevatan.com/Yumurtali_yapanlar_AKPli_yoneticiler_cikti_/298354/1/

{3}.http://www9.gazetevatan.com/_Baykala_tazminat_davasi_acacagim__/298365/9/
 



Bu haber 714 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    29,787 µs