En Sıcak Konular

HALKIN ÇOĞU KIT KANAAT GEÇİNİYOR

6 Nisan 2010 11:49 tsi
HALKIN ÇOĞU KIT KANAAT GEÇİNİYOR TÜİK'in yayımladığı “Yaşam Memnuniyeti Araştırması 2009” verilerinden yaptığı derlemeye göre, vatandaşların yüzde 36’sı geliriyle “zor”, yüzde 16,9’u ise “çok zor” geçindiğini ifade etti.

Halkın çoğu zor geçiniyor  

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) yayımladığı “Yaşam Memnuniyeti Araştırması 2009” verilerinden yaptığı derlemeye göre, vatandaşların yüzde 36’sı geliriyle “zor”, yüzde 16,9’u ise “çok zor” geçindiğini ifade etti. 

Sadece yüzde 10 geçinebiliyor
Kazancıyla ihtiyaçlarını “orta düzeyde” karşıladığını belirtenlerin oranı yüzde 35,5 iken, hane halklarının yüzde 10’u “kolay” geçindiğini dile getirdi. Aylık gelirlerinin hane halkı ihtiyaçlarını “çok kolay” karşıladığını söyleyenlerin oranı ise sadece yüzde 1,6 düzeyinde kaldı. Hane halkı gelirlerinin ihtiyaçları karşılama oranı kır–kent ayrımında değerlendirildiğinde, kırda geçinmek daha zor gibi görünüyor. Kırda yaşayan hane halklarının yüzde 38,6’sı gelirlerinin ihtiyaçlarını “zor”, yüzde 19,2’si de “çok zor” karşıladığını belirtti. Kentlerde yaşayan hane halklarının yüzde 35’i gelirlerinin ihtiyaçlarını “zor” karşıladığını, yüzde 15,9’u ise “çok zor” karşıladığını ifade etti. Kırdaki hane halklarından gelirlerinin ihtiyaçlarını “çok kolay” karşıladığını belirtenlerin oranı yüzde 0,6 iken bu oran kentlerde yüzde 2,1’i buluyor. Kentlerde ikamet eden hane halklarının yüzde 36,8’i gelirinin ihtiyaçlarını “orta düzeyde”, yüzde 10,3’ü “kolay” karşıladığını bildirdi. Bu oranlar kırda sırasıyla yüzde 32,4 ve yüzde 9,3 düzeyinde bulunuyor.

Gelire göre farklılık arzediyor
Hane halkı gelir grubuna göre gelirin ihtiyaçları karşılama durumu değerlendirildiğinde; geliri 600 liraya kadar olan hane halklarının yüzde 43,2’si, 600–900 lira arasında olanların yüzde 44’ü, 900–1.500 lira arasında olanların yüzde 35,5’i, 1.500–2.500 lira arasında olanların yüzde 21,4’ü, 2.500–3.500 lira arasında olanların da yüzde 10,2’si “zor” geçindiklerini belirtti. Geliri 3.500 lira ve üzerinde olanların da yüzde 6,4’ü gelirinin ihtiyaçlarını “zor” karşıladığını ifade etti.

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=10001529&tarih=2010-04-06


 



Bu haber 543 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,486 µs