En Sıcak Konular

HAYDAR BAŞ: ''SİZİN HAKKINIZI SAVUNUYORUM''

6 Nisan 2010 11:43 tsi
HAYDAR BAŞ: ''SİZİN HAKKINIZI SAVUNUYORUM'' Haydar Baş, ''Bu topraklar altında bulunan servet sizlere aittir. Şimdi aleyhimize yazı yazan kardeşim beni iyi dinlesin. Ben senin hakkını savunuyorum" dedi

'Sizin hakkınızı savunuyorum' 

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Baş, Gümüşhane’deki altın rezervine ilişkin dedikodu çıkaranlara cevaben, “Bu topraklar altında bulunan servet sizlere aittir. Şimdi aleyhimize yazı yazan kardeşim beni iyi dinlesin. Ben senin hakkını savunuyorum” dedi. 

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş’ın her cumartesi katıldığı Ekoanaliz programı geçtiğimiz hafta İstanbul Feshane Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapıldı. Binlerce İstanbullunun katıldığı programda Prof. Dr. Haydar Baş hem sunucuların hem de izleyicilerden gelen tüm sorulara cevap verdi. “Türkiye’nin sahip olduğu madenlerden bahsetmeniz neden birilerini rahatsız ediyor?” şeklindeki bir soruya cevap veren Haydar Baş, “Bizim burada ifade ettiğimiz hususları kafası basmayan insanlarla müzakere etmeniz hayırlı bir netice getirmez. Çünkü bizim düşüncelerimize, bizim kurallarımıza onların hayalleri bile ulaşamaz” dedi. Türkiye’nin sahip olduğu zengin kaynaklarını millete açıkladığı için hakkında dedikodu çıkarıldığını söyleyen Haydar Baş, bu dedikoduların Türkiye’nin maden zenginliklerini sülük gibi emen yabancı maden şirketlerinin adına çıkarıldığını söyledi.

Gelin Gümüşhane’yi tartışalım
Hemen her konuşmasında Türkiye’nin sahip olduğu maden zenginliklerine değinen ve bu madenlerin tamamının Türk milletinin malı olduğunu vurgulayan Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Baş Feshane’deki Ekoanaliz programında da bu konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında kendisinin Türkiye’nin madenleriyle ilgili konuşmalarını eleştiren bir köşe yazarına şöyle cevap verdi: “Bu kıymetli servetin üzerine bedava konanlar, bizim açıklamalarımızla Gümüşhane’nin kıymetinin halk tarafından fark edildiğini anladıkları için ‘vah yarın gelir bu millet onlara vermediğimiz parayı, hak ettiklerini bizden ister’ endişesine kapılıp şimdi kendi tetikçilerini devreye koymaktadırlar. Ben isterdim ki bu tetikçiler değil, asıl onların ardındaki güçler meydana çıksınlar da milletin ve dünyanın huzurunda Gümüşhane’yi tartışalım.”

Bilimsel verilerle konuştu
Prof. Dr. Haydar Baş bilimsel araştırma verilerini ortaya koyarak Türkiye’yi maden varlığı açısından fakir göstermeye çalışanlara da cevap verdi. BTP Genel Başkanı şunları söyledi: “Artvin–Gümüşhane sınırı 1250 kilometrekaredir. Yani 1 milyon 250 bin dönüm. 1 dönüm arazide 1 metre derinlikte çıkan altın miktarı 7,5 milyon dolar ediyor. 2 metre derinliğe inilirse 15 milyon dolar ediyor. Biz 1 metre derinliğe göre bu hesabı yapıyoruz. Bunun karşılığı da 10 trilyon dolar ediyor. 2 metre derinliğe göre bu hesabı yaparsak 20 trilyon dolar sadece Artvin’le Gümüşhane arasında mevcut olan altın rezervidir. Seni bedava tetikçi tuttular. Onlar işin balını kaymağını yiyor seni de maalesef havlatıyorlar. Allah sana hidayet versin.”

Büyük oyunlar oynanıyor
Gümüşhane’nin dünyada madencilik çalışmalarının ilk başladığı yer olduğunu ifade eden Haydar Baş bu kıymetli toprakları üzerinde oynanan oyunlara dikkatleri çekti. BTP Genel Başkanı şöyle konuştu: “Bu topraklar altında bulunan servet sizlere aittir. Şimdi aleyhimize yazı yazan kardeşim beni iyi dinlesin. Ben senin hakkını savunuyorum. Diyorum ki; Bu madenler Cominco’nun değil, Rio Tinto ve Eldorado Gold’un değil, Gümüşhanelinin servetidir. Ben bunu söylüyorum.”

Ben milletimi zengin edeceğim
Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Haydar Baş ifade ettiği gerçeklerin aleyhinde konuşanların yabancı maden şirketleri adına dedikodu çıkardıklarını söyledi. Prof. Dr. Haydar Baş şunları söyledi: “Ben sana diyorum ki, gel bunu seninle çıkaralım. Devlet ve millet ortaklığıyla beraber ben sizi zengin edeceğim. Bunun için söylüyorum. Benim babamın serveti değil, senin servetin. Senin elindekini alıyorlar, senin cebindekini alıyorlar. Ben sana destek almaya geliyorum. Sen seni emen sülüklerin safına geçiyorsun onlarla beraber Türk milletinin çıkarını savunanların aleyhinde yazı yazıyorsun, dedikodu yapıyorsun, elinden gelse kurşun bile atacaksın. Ayık bakalım! Bunun hesabını ukbada veremezsin. Ben, ‘Ey Gümüşhaneli senin bu kadar servetin var’ diyorum. Adam benim elimi öpmesi gerekirken ne diyor ‘atma hoca hoca’ diyor. Ama kimin adına diyor bunu? Koza altın, Gümüştaş madencilik, Anatolia Mineral bunların adına konuşuyor adam. Ve bize hakaret dolu bir takım göndermeler yapıyor. Efendim kötü söz sahibinindir. Biz bu sözleri kesinlikle hak etmiyoruz. Bu kardeşimize de Allah anlayış ihsan etsin de Haydar Hoca’nın ne kadar doğru bir insan olduğunu anlamayı nasip eylesin.”

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?sayfa=anasayfa&haberno=10001525&tarih=2010-04-06

 


 



Bu haber 859 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,065 µs