En Sıcak Konular

TÜRKİYE ŞEHİTLERİNİ TOĞRAĞA VERDİ

31 Mart 2010 19:06 tsi
TÜRKİYE ŞEHİTLERİNİ TOĞRAĞA VERDİ Hakkari'nin Çukurca ilçesinde mayın patlaması sonucu şehit olan piyade uzman çavuş Fatih Aydoğdu'nun ve Piyade Uzman Çavuş Nuri Aydın Sağır'ın cenazesi memleketi toprağa verildi.

Türkiye şehitlerine ağladı

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde mayın patlaması sonucu şehit olan piyade uzman çavuş Fatih Aydoğdu'nun ve Piyade Uzman Çavuş Nuri Aydın Sağır'ın cenazesi memleketi toprağa verildi.

Yeni doğan bebeğini göremeden şehit olan Nuri Aydın Sağır'ın cenazesinde ise eşi Havva Sağır 'Aydın'ım çocuğumuzu bile göremedin' diyerek gözyaşı döktü.

Şehidin cenazesi bu sabah uçakla getirildiği Ankara'dan memleketi Kırıkkale'deki Yüksek İhtisas Hastanesine getirildi.

Buradan alınan ve Yenimahalle'deki evine getirilen şehit cenazesi, daha sonra askerlerin omuzlarında Atatepe Camisi'ne götürüldü.

Cenaze namazı öncesi Vali Hakan Yusuf Güner, Ak Parti Kırıkkale milletvekilleri Turan Kıratlı, Mustafa Özbayrak ve MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Bekir Kalyoncu ve Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanı Korgeneral Eyüp Kaptan şehidin ailesine başağlığı dileğinde bulundular.

Tabutun başına kendisi de şehit kardeşi olan Ak Parti İl Başkanı Zühtü Aksal ile gelen şehidin babası Hilmi Aydoğdu, oğlunun fotoğrafını öperek, "Seninle gurur duyuyorum oğlum. Ben şehit babasıyım" dedi.

5 yaşındaki kızını kucağına alarak eşinin tabutuna sarılan Ümran Aydoğdu ise, "Kızım babana güle güle de" diyerek, gözyaşı döktü.

Namaza başlamadan önce eşinin tabutuna son kez sarılmak isteyen ve baygınlık geçiren Ümran Aydoğdu'na ilk müdahaleyi yakınları yaptı.

Kılınan cenaze namazın ardından askerlerin omuzunda top arabasına götürülen şehit cenazesi, bir süre top arabasında taşındı. Bu sırada cenaze törenine katılan vatandaşlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Askere uzanan eller kırılsın", "Kahrolsun PKK" şeklinde sloganlar attılar.

Kırıkkale Şehitliği'ne getirilen cenaze, burada toprağa verildi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ da şehit cenazesine çelenk gönderdi.

'AYDIN'IM DAHA ÇOCUĞUMUZU GÖREMEDİN'

Hakkari'de mayın patlaması sonucu şehit olan  Piyade Uzman Çavuş Nuri Aydın Sağır'ın cenazesi, Kayseri'de düzenlenen törenle  toprağa verildi.

Hunat Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine, şehidin yakınları, TBMM  Başkanvekili Sadık Yakut, milletvekilleri, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Yozgat  Valisi Amir Çiçek, Sivas Valisi Ali Kolat, 1. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral  Ömer Faruk Küçük, Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Murat Kırkaya, ERÜ  Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, belediye başkanları, siyasi parti ve  sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle çok sayıda vatandaş katıldı.

Ambulansla cami önüne getirilen Nuri Aydın Sağır'ın bayrağa sarılı tabutu, askerler tarafından taşınarak, musalla taşına konuldu. Bu sırada şehidin babası Zekeriya Sağır da askerlerle birlikte oğlunun tabutuna omuz verdi.

Anne Sebahat Sağır ve 3 gün önce bebek dünyaya getiren şehidin eşi Havva Sağır, tabuta sarılarak göz yaşı döktü. Havva Sağır, "Aydın'ım, çocuğumuz yeni doğmuştu. Daha onu göremedin" diyerek ağıt yaktı.

Tabutun başından güçlükle uzaklaştırılan ve ayakta durmakta zorlanan Havva Sağır, kadınların beklediği bölüme geldikten sonra 3 günlük bebeğiyle  birlikte ambulansa bindirildi.

Şehidin bir silah arkadaşı da Atatürk ve bayrak resmi bulunan rozeti  öperek, tabutun üstüne bıraktı.

Tören sırasında bazı şehit yakınları, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez",  "Askere uzanan eller kırılsın" sloganları attı.

Eski Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, cenaze namazını  kıldırmadan önce yaptığı konuşmada, toplanan kalabalığın, şehit Sağır'ı şehitliğe  değil kalplerine gömeceklerini söyledi.

Nursaçan'ın, "Aziz şehidimiz, 3 gün önce baba olduğunu haber aldığında  oğlunu görmeye koşmamış, vatanı için görevine devam etmiştir. Minik Timuçin'i bu  dünyada göremedi ama oğluna cennet katından bakacaktır" sözleri, törendekileri  duygulandırdı.

Namazın ardından top arabasına konulan şehidin naaşı, Kartal Şehitliğinde  toprağa verildi.

Törene katılanlar sık sık terör örgütü aleyhine slogan attı.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE,http://www.milligazete.com.tr/haber/turkiye-sehitlerine-agladi-157920.htm

 



Bu haber 662 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,598 µs