En Sıcak Konular

MHP VE CHP İÇİN DOĞRU OLAN BUDUR!

31 Mart 2010 13:30 tsi
MHP VE CHP İÇİN DOĞRU OLAN BUDUR! AKP cenahının, Sivas’ın ya da Fırat’ın doğusuna geçemiyorlar, söylemine geçtiğimiz hafta Bahçeli Şanlıurfa’dan, Baykal Siirt’ten tokat gibi cevaplar verdiler.

MHP ve CHP için doğru olan budur!

AKP cenahının, Sivas’ın ya da Fırat’ın doğusuna geçemiyorlar, söylemine geçtiğimiz hafta Bahçeli Şanlıurfa’dan, Baykal Siirt’ten tokat gibi cevaplar verdiler. Doğrusu kimse, Şanlıurfa’da MHP’nin bu denli büyük bir kalabalığı toplayabileceğini düşünmüyordu.
Şanlıurfa mesaj verdi!
Şanlıurfa’da alanı hınca hınç dolduran kalabalık, açılımcıların bütün tezlerini ters yüz eden ciddi bir mesaj vermiştir. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli konuşmasında, meydanı dolduran kalabalığın “kargo”  ile taşınmadığı, kamu ve çıkar vaatleriyle meydana toplanmadığına özel vurgu yaptı. Çünkü dedi; “Burada taşınmış vatandaş, kömür için, peynir için toplanmış vatandaş yok. Burada okullar tatil edilerek kalabalık yapmak için toplanmadınız. Buraya kamu araçlarına zorla bindirilip getirilmediniz”. Ardından da açılım adı altında insanları birbirine yabancılaştıran, karşıt hale getiren ve azınlık yaratmaya çalışan AKP politikalarının tehlikelerine vurgu yaptı. Urfalı’lara “Siz bu ülkenin yabancısı değil, yerlisisiniz. Siz bu devletin ortağı değil, sahibisiniz” dedi. Üzerine üzerine gidildiğinde Güneydoğu’da ayrımcılığın, etnisitenin ve bölücülüğün değil bütünlüğün ve beraberliğin daha fazla müşterisi olabileceği görülecektir.
Güneydoğu çantada keklik değil!
Baykal ise Siirt’ten “Kürt açılımı, oldu Yeşilçam açılımı” dedi. Baykal özellikle,  “etnik ayrımcılık, dışlama yok ama kimliğe saygı var. Demokrasi, eşitlik özgürlük var ama terör hiç yok” diyerek terörün yanlış olduğuna vurgu yaptı. Siirt’te CHP’nin coşku ve umut veren kongresinde Baykal, ayrımcılığın Irak’ı ne hale getirdiğini verdiği somut örneklerle anlattı: “Irak’a bakın, Irak’ta adam avukat diplomasını asmış, altına da ekliyor ‘Sünni avukat’ diye. Ya da ‘Şii avukat’ diye, ya da ’Kürt avukat’, ya da ’Türkmen avukat’ diye yazıyor. Bunda hayır var mı? Bizim bildiğimiz Irak bir bütündü, bütün olarak bizim gözümüzde Iraklılar kardeş ve eşit vatandaştı”.
AKP’nin Güneydoğu’da işi bu defa zor!
BDP ve AKP, Güneydoğu’yu çantada keklik görüyor. BDP’nin ve AKP’nin halk üzerindeki baskısı kırılabilirse muhalefet bölgede iş yapabilir. Göstergeler buna işaret ediyor. Muhalefetin bölgeyi AKP ve PKK’nın tek yanlı propagandasına terk etmemesi durumunda önemli mesafeler alacağını şimdiden görmek gerekir. Bunun için muhalefetin bölgeyle ilgili olarak sürekli ve sistemli bir çalışma sürecine girmesi gerekiyor. Muhalefetin bölge insanını iki yanlıştan birisini seçmek zorunda bırakmaması gerekiyor. Bunun için muhalefetin halkın karşısına umut, çözüm ve güven verici bir çalışmayla çıkması gerekir. Bölgede bastırılmış, sindirilmiş ve ezilmiş kitlelerin MHP’ye yönelik, sanılanın ötesinde bir eğilim var. Bu eğilimin sandığa yansıtılması bölgede var ve etkin olmakla mümkündür.
Öyle görülüyor ki bu defa AKP’nin Güneydoğu’da işi sanıldığı gibi kolay değil. Bölgede ayrılıkçı, açılımcı ve ayrıntıcılar (bunlar gerçekte marjinaldir) oylarını BDP’ye verecektir. Ülkenin birliği ve bütünlüğünden yana olan büyük kitle de iyi organize olurlarsa muhalefete yönelebilecektir.
Muhalefetin bu kez doğru olanı yaptığı görülüyor. Bu bağlamda MHP ve CHP  bölgeye daha çok yoğunlaşmalıdır.

Özcan Yeniçeri - Yeniçağ

 

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/yazargoster.php?haber=12648



Bu haber 690 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,924 µs