En Sıcak Konular

FENERBAHÇE ALİ SAMİ YEN'DEN ŞEN DÖNDÜ: 0-1

28 Mart 2010 22:18 tsi
FENERBAHÇE ALİ SAMİ YEN'DEN ŞEN DÖNDÜ: 0-1 Turkcell Süper Lig'in 27. haftasında Fenerbahçe, Ali Sami Yen Stadı'nda Galatasaray'ı 70. dakikada Selçuk Şahin'in attığı golle 1-0 mağlup etti.

Galatasaray 0-1 Fenerbahçe

Turkcell Süper Lig'in 27. haftasında Fenerbahçe, Ali Sami Yen Stadı'nda Galatasaray'ı 70. dakikada Selçuk Şahin'in attığı golle 1-0 mağlup etti.

Karşılaşma sonrasında Fenerbahçe puanını 55 yaptı ve averajla 2. sıraya çıktı. Galatasaray ise 53 puanda 4. sırada kaldı.

DAUM: ALEX GERÇEKTEN İYİ OYNADI

Karşılaşmanın ardından Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum maçı değerlendirdi.

İşte o açıklamalar:

"Bu maça çok iyi hazırlandık. Kampa girdik, toplantı yaptık. Olabilecek şeyleri konuştuk. Yönetimimiz bize çok destek verdi. Onlara teşekkür ediyoruz. Böyle maçlarda detaylar çok önemlidir. İki takımın savunması da dikkatli oynadı. Fakat biz top kazanarak kontra ataklar yaptık. Alex gerçekten çok iyi  oynadı ve olağanüstü performans sergiledi. Kendisine teşekkür ediyoruz. Benim tahminim ligin son anına kadar heyecanlı maçlar yaşayacağız. Bugün önemli bir avantaj yakaladık. Maçı kazandık ama daha şampiyon olmadık sadece şampiyonluğa önemli bir adım attık."

Galatasaray'ın kalan maçları

Sivasspor (D)
Diyarbakırspor (E)
Manisaspor (D)
Bursaspor (E)
İstanbul B.B (D)
Antalyaspor (E)
G.Birliği (D)

Fenerbahçe'nin kalan maçları

Kayserispor (E)
Ankaraspor (Hükmen 3-0)
Beşiktaş (E)
Kasımpaşa (D)
Eskişehirspor (E)
Ankaragücü (D)
Trabzonspor (E)

MAÇTAN NOTLAR

Turkcell Süper Lig'in derbi mücadelesinde ezeli rakibi Galatasaray'ı deplasmanda 1-0 yenen Fenerbahçe, puanını 55'e yükselterek averajla 2. sıraya yükseldi.

Turkcell Süper Lig'de ikinci yarının başında üst üste aldığı kötü sonuçlarla büyük bir düşüş yaşayan sarı-lacivertli ekip, puan cetvelinde geriye düştüğü haftaların ardından, derbi mücadelesiyle lider Bursaspor'un ardından 2. sıraya çıktı.

Ligde bundan önceki son 3 deplasman mücadelesinde kazanamayan Fenerbahçe, Galatasaray karşısında deplasmanlardaki kötü gidişine de son verdi.

21. haftada Manisaspor deplasmanından 2-2 beraberlik alan sarı-lacivertliler, 23. haftada İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 2-1 yenilip, 25. haftada Gençlerbirliği ile 0-0 berabere kalmıştı.

Ezeli rakibi Galatasaray'ı sezonun ilk yarısında Kadıköy'de 3-1 yenen Fenerbahçe, Ali Sami Yen'deki rövanşta da sahadan galibiyetle ayrılan taraf oldu.

FENERBAHÇE'DE BÜYÜK SEVİNÇ

Galatasaray galibiyeti, Fenerbahçeli futbolcuları sevindirdi. Hakemin karşılaşmayı bitiren düdüğünün ardından saha içinde birbirlerine sarılarak galibiyeti kutlayan futbolcular ve teknik heyet, elele Fenerbahçeli taraftarların bulunduğu tribüne giderek, sevinçlerini sarı-lacivertli seyircilerle paylaştı.

Fenerbahçeli yöneticiler de protokol tribününde büyük sevinç yaşadılar.

SARI-LACİVERTLİLER EMRE'Yİ ARAMADI

Turkcell Süper Lig derbisinde ezeli rakibi karşısında en önemli oyuncusu Emre Belözoğlu'ndan yoksun çıkan Fenerbahçe, maçta bu futbolcusunun eksikliğini hissetmedi. Emre'nin yerinde görev alan Mehmet Topuz gösterdiği gayret ve yerinde müdahaleleriyle etkili olurken, sarı-lacivertli ekibin orta sahası başarılı bir derbi çıkardı. Galatasaray karşısında Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel'in yanı sıra sarı-lacivertli savunma oldukça başarılı bir performans sergiledi.

FENERBAHÇE SON 5 RESMİ MAÇINDA GOL YEMEDİ

Sezonun ikinci yarısında kötü gittiği dönemlerde savunmasında büyük zafiyet yaşayarak kalesinde oldukça fazla gol gören Fenerbahçe, son 5 resmi maçında kalesini gole kapattı. Ligin 24. haftasında Antalyaspor'u 1-0 yenip, 25. haftada Gençlerbirliği ile 0-0 berabere kalan sarı-lacivertli ekip, 26. hafta mücadelesinde Gaziantepspor karşısında 1-0 kazanıp, Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında da Manisaspor'u 2-0 mağlup etmişti.

SELÇUK'UN GALATASARAY'A 2. GOLÜ

Derbi maçta Fenerbahçe'nin Galatasaray'a ilk golünü atan Selçuk, ezeli rakiplerine karşı ikinci kez gol sevinci yaşadı. Sarı-lacivertli futbolcu, Galatasaray'ı geçen sezon Kadıköy'de 4-1 yendikleri maçta da sarı-kırmızılı fileleri havalandırmıştı. Selçuk bu sezon aynı zamanda sarı-lacivertli formayla ligde ilk golüne imza atmış oldu.

SAMİ YEN'DE YANGIN ALARMI

Karşılaşma sonrası Ali Sami Yen Stadı'nda yangın alarmı çalmaya başladı. Bu durum seyiciler arasında kısa süreli paniğe yol açsa da alarmın kesilmesiyle gerginlik ortadan kalktı.

DİĞER NOTLAR

-Karşılaşmanın 43. dakikasında Bilica'nın sakatlık geçirdiği pozisyonda kulübeden sinirli bir şekilde çıkan Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, maçın 4. hakemi Süleyman Abay ile adeta burun buruna geldi. İdari menajer Hasan Çetinkaya, ikilinin yanına gelerek ortamı sakinleştirmeye çalıştı.

-Mücadelenin 80. dakikasında ceza alanı içinde Milan Baros'a çarparak yerde kalan Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel, rakibine gösterdiği tepkiden dolayı sarı kart gördü.

 

Kaynak: HÜRRİYET GAZETESİ,http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/14245449.asp?gid=373


 



Bu haber 689 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,465 µs