En Sıcak Konular

AYTAÇ DURAK AÇIĞA ALINDI

28 Mart 2010 22:10 tsi
AYTAÇ DURAK AÇIĞA ALINDI İçişleri Bakanı Beşir Atalay, hakkındaki "yolsuzluk" iddiaları nedeniyle soruşturma yürütülen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak’ı açığa aldı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak açığa alındı

Yolsuzluk iddiaları nedeniyle Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak açığa alındı.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, hakkındaki "yolsuzluk" iddiaları nedeniyle soruşturma yürütülen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak’ı açığa aldı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Durak hakkındaki iddiaları araştırmak üzere görevlendirilen Mülkiye Müfettişleri’nin başlatılan soruşturmaya devam ettikleri bildirildi. Durak’ın, "Yürütülen soruşturmanın selameti açısından" İçişleri Bakanı Beşir Atalay tarafından açığa alındığı öğrenildi.

Daha önce ANAP, DYP ve Ak Parti'den dört dönem seçilen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, son yerel seçimde MHP'den aday olup seçimi kazanmıştı. Rant iddialarının ortaya çıkmasıyla partisi tarafından istenmeyen Aytaç Durak, MHP'den istifa etmişti.

DURAK: AMAÇ BENİ KÜÇÜK DÜŞÜRMEK

ADANA Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, 2 ay süreyle açığa alınması konusunda şu açıklamayı yaptı."Eğer Türkiye demokratik bir ülkeyse kimse keyfi uygulama yapmamalıdır. Burası Patagonya değil, hukuk devleti. Dolayısıyla padişahlık yetkisi de yoktur. Seçimlerden bu yana belediyenin, ailemin, şirketlerimin araştırılmadık yeri kalmadı. Bir tek kara leke bulamadılar. Son deneyimle 2 ay süreyle görevimi bir başkasının yapmasını istiyorlar. Bir bakıma mecburi izin veriyorlar. Ancak, bu uygulamanın amacı her zaman yaptıkları gibi Türk kamuoyu önünde beni küçük düşürmek. Gizleyeceğim hiçbir şey yok. Seçimlerde amacına ulaşamayanlar şimdi manen tatmin olmak istiyor"

VALİ: VEKİL BAŞKAN BELEDİYEYİ İDARE EDECEK

Adana Valisi İlhan Atış, Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak’ın görevden uzaklaştırılmasıyla ilgili olarak "Bundan sonraki süreçte görevine başlayıncaya kadar meclisin seçeceği bir vekil belediyeyi idare edecek" dedi.

 MECLİS OLAĞANÜSTÜ TOPLANTIYA ÇAĞRILDI

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Aytaç Durak’ın açığa alınmasının ardından Vali İlhan Atış tarafından 31 Mart çarşamba günü için olağanüstü toplantıya çağrıldı.

Olağanüstü toplantıya, Aytaç Durak hakkında usulsüz imar düzenlemeleri yaparak rant elde ettiği, 2 milyar dolarlık servet edindiği iddialarını gündeme getiren Büyükşehir Belediye Meclisi 1’inci Başkan Vekili Mustafa Tuncel başkanlık edecek. Belediye Başkanı’nın seçilmesi gündemiyle olağanüstü toplanacak mecliste, seçim sonuçlanıncaya kadar Belediye Başkanlığı’nı MHP’li Belediye Meclis üyesi Zihni Aldırmaz vekaleten yürütecek.

MAKAMI MÜHÜRLEDİ

Bu arada Aytaç Durak’a görevden alındığının tebliğ edilmesinin ardından çok sayıda sivil polis ve Çevik Kuvvet polisi, Büyükşehir Belediyesi’ne geldi. Polisler, Başkan Aytaç Durak'ın ve protokol ziyaretçilerinin kulandığı kapıyı açarak Başkanlık Makamı'na geçti.

Makam kapısına iki çivi çakan polisler, bunlara ip bağlayarak açma kolundan kapıyı mühürledi. Bu işlemler polis kamerasıyla kaydedildi.

Başkanlık makamına gelen polisler arasında, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdür Vekili ve Valilik Koruma Amiri Ali Uzun’un da belediyede oluşu dikkat çekti. Durak’ın kullandığı resmi plakalı makam otomobili de evinden alınıp, belediye otoparkına çekildi. (MİLLİYET)

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ,http://www.milliyet.com.tr/adana-buyuksehir-belediye-baskani-aytac-durak-aciga-alindi/siyaset/sondakika/28.03.2010/1217417/default.htm?ver=04

 



Bu haber 506 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,490 µs