En Sıcak Konular

KUTAN:''EDEBİYAT ALANINDA YOZLAŞMA VAR''

28 Mart 2010 18:55 tsi
KUTAN:''EDEBİYAT ALANINDA YOZLAŞMA VAR'' Kendisine sanatçı diyen bir takım kimselerin dikkat çekebilmek için dili bozan ve müstehcen içerikli eserler ortaya koyduğunu bildiren ESAM Genel Başkanı Recai Kutan, "Türkiye'de özellikle edebiyat alanında çok büyük yozlaşma yaşanmaktadır" dedi.

TYB Genel Kurulu’nda konuşan Recai Kutan: Ülkemizde edebiyat alanında yozlaşma var

Kendisine sanatçı diyen bir takım kimselerin dikkat çekebilmek için dili bozan ve müstehcen içerikli eserler ortaya koyduğunu bildiren ESAM Genel Başkanı Recai Kutan, "Türkiye'de özellikle edebiyat alanında çok büyük yozlaşma yaşanmaktadır" dedi.

Türkiye Yazarlar Birliği'nin (TYB)16. Genel Kurulu'nda konuşan Kutan, Türkiye'de bir kültür krizi yaşandığına dikkat çekti. TYB'nin varlığının bu nedenle çok önemli olduğunu belirten Kutan, kendisine sanatçı diyen, yazar diyen bir kısım insanların hiçbir kültürel bilgi ve birikim sahibi dahi olmadıklarını ifade etti. Ortaya konan eserlerin ilgi ve dikkat çekebilmek için büyük oranda müstehcenlik ve dilimizi dejenere eden üslupla sergilendiğini kaydeden Kutan, !İyi ki Türkiye Yazarlar Birliği var. Türkiye Yazarlar Birliği'nin varlığı ülkemizin kültür hayatı için büyük bir önem taşımaktadır. Türkiye'de özellikle edebiyat alanında çok büyük yozlaşma yaşanmaktadır. Kültür hayatımız bakımından bu kadar kötü bir tablo ortada durmaktadır. Bu nedenle kültür alanında yapılacak olumlu çalışmalara her alanda en büyük destek sağlanmalıdır" diye konuştu.

"Milli Eğitim ideolojik yapıyı kıramadı"
İnsanlarımızın okuma konusunda bir gelişme sağlayamadığını bildiren TYB Kurucu Başkanı Mehmet Doğan ise, Milli Eğitim'in ideolojik yapıyı kıramadığından bahsetti. Gençlerimizin okullarda testlerle yetiştirilmeye çalışıldığını belirten Dogan, "Milli Eğitim ideolojik yapıyı kıramadı. Gençlerimiz kitap okuyamıyor. Öğrenciler test ağırlıklı bir eğitim sisteminde eğitilmeye çalışılıyor. Üniversitelerimizin sayısı artıyor, hızla yaygınlaşıyor. Ancak insanlarımız, gençlerimiz, öğrencilerimiz okumuyor. Türkiye'de kitap okuma oranı, dünyanın en geri ülkeleri seviyesindedir" diye konuştu.

TYB Genel Başkanı İbrahim Ulvi Yavuz ise yaptığı konuşmada TYB'nin 32 yıllık geçmişini anlattı. TYB olarak ülkemiz kültürüne büyük katkılar sağladığını belirten Yavuz, uluslar arası alanda imza attıkları önemli faaliyetleri dile getirdi.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE,http://www.milligazete.com.tr/haber/ulkemizde-edebiyat-alaninda-yozlasma-var-157517.htm



Bu haber 911 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,505 µs