En Sıcak Konular

''PAPA'YI YANLIZCA TANRI KOVABİLİR''

28 Mart 2010 12:40 tsi
''PAPA'YI YANLIZCA TANRI KOVABİLİR'' Kilisede çocuklara cinsel tacizden haberdar olmasına rağmen olayları örtbas etmekle suçlanan Papa’nın tutuklanması, en azından adli soruşturmaya tabi tutulması isteniyor ama önemli bir sorun var...

Papa tutuklansın!

Kilisede çocuklara cinsel tacizden haberdar olmasına rağmen olayları örtbas etmekle suçlanan Papa’nın tutuklanması, en azından adli soruşturmaya tabi tutulması isteniyor.

Katolik Kilisesi’ndeki çocuklara cinsel taciz skandalı her geçen gün yeni bir boyut kazanarak büyürken, Kardinal olduğu dönemde bu olaylardan bazılarını bildiği halde gerekli önlemleri almayan Papa 16. Benediktus’a yönelik tepkiler de artıyor. Son olarak dünyaca ünlü gazeteci-yazar Christopher Hitchens, Papa’nın tutuklanmasını isterken, İrlandalı şarkıcı Sinead O’Connor da Papa’nın adli soruşturmaya tabi tutulması gerektiğini söyledi.

Hitchens, Katolik Kilisesi’nin liderliğine gelmeden önce papazlara yönelik suçlamaları değerlendiren İnanç Doktrini Topluluğu’nun Başkanlığı’nı yapan Papa 16. Benediktus hakkında uluslararası tutuklama kararı çıkarılması gerektiğini savundu. Hitchens, Papa’nın yakında İngiltere’ye gitmesinin beklendiğini hatırlatarak, “Başka bir devlet lideri çocuklara tecavüz sorularıyla karşı karşıya olsaydı, yine havaalanında karşılanıp, Kraliçe’yle görüştürülür müydü? Ülkeden geri gitmesine izin verilir miydi?” dedi.

Sinead O’Connor da, Papa’nın İrlanda’daki rahiplerin suçları için İrlanda halkından özür dilediği mektubunu “bir yalan söyleme sanatı çalışması” diye tanımladı. Los Angeles Times gazetesine konuşan O’Connor, bu konuyla ilgili kapsamlı bir adli suç soruşturması açılması gerektiğini söyledi.
11 yaşındayken bir rahibin cinsel tacizine uğrayan ve şu anda “Papaz Tacizi Kurbanları Grubu”nun direktörü olan Amerikalı David Clohessy de olanlardan Papa’nın sorumlu tutulması gerektiğini söyledi.

Adı İrlanda’daki taciz skandallarına karışan ülkenin en üst düzey Katolik yetkilisi Kardinal Sean Brady de önceki gün bir açıklama yayımlayarak, kendisi hakkındaki suçlamaların “adil biçimde çözüme kavuşturulması için” yasal temsilcilerini görevlendirdiğini belirtti. 1975’te taciz kurbanlarına “sessizlik yemini” ettirdiği ortaya çıkan Brady’nin de istifası isteniyor.

Papa’yı yalnızca Tanrı kovabilir

Kilise hukuku uzmanları, Papa’nın istifa etmesi gerektiğini savunanların muhtemelen umduklarını bulamayacağını belirtti. Vatikan’ın Washington elçiliğinde görev yapmış olan Papaz Thomas Doyle, “Papa’yı yalnızca Tanrı kovabilir” dedi. Vatikan’ın İngiltere temsilcisi Robert Mickens da, “Bir papa asla istifaya zorlanamaz. Kendi isteğiyle istifa edebilir, ancak böyle bir durumda istifasını kime sunacak?” dedi. Ancak bugüne kadar istifa eden papaların sayısının 10’a yakın olduğu tahmin ediliyor.

Tarikat lideri tacizci çıktı

Katolik Kilisesi’ne bağlı güçlü tarikatlardan “İsa’nın Lejyonerleri”nin Meksikalı kurucusu Marcial Macial Degollado’nun onlarca çocuğu taciz ettiği, bir kadınla uzun yıllar süren bir ilişkisinin ve en az 3 çocuğunun olduğu ortaya çıktı. “İsa’nın Lejyonerleri”nden yapılan açıklamada, kurucunun öğrencileri taciz ettiği ve çok sayıda çocuğun da babası olduğu belirtilerek, “Kurucumuzun eylemleri yüzünden zarar gören herkes için derin üzüntü ve ızdırap duyuyoruz” denildi. 2008’de ölen karizmatik tarikat lideri Degollado, eski Papa 2. Jean Paul’ün “sevgili arkadaşı” diye tanınırdı. Bu arada, Fransa’da da ismi açıklanmayan bir papaz hakkında cinsel taciz soruşturması açıldı. 22 yaşındaki bir adamın şikâyeti üzerine harekete geçen polis, papazın evinde bir çocuğun pornografik fotoğraflarını buldu. (MİLLİYET)

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ,http://www.milliyet.com.tr/papa-tutuklansin-/dunya/haberdetay/28.03.2010/1217287/default.htm?ver=63



Bu haber 725 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,818 µs