En Sıcak Konular

BARDAKOĞLU YÜREKLERE SU SERPTİ: ''AB HUTBESİ CAMİYE GİREMEZ''

28 Mart 2010 10:19 tsi
BARDAKOĞLU YÜREKLERE SU SERPTİ: ''AB HUTBESİ CAMİYE GİREMEZ'' AB sempatisi oluşturmak için cuma hutbesinden yararlanma planına Diyanet’in tepkisi sert oldu.

“AB hutbesi” de neymis!..

AKP’nin AB sempatisi oluşturmak için cuma hutbesinden yararlanma planına Diyanet’in tepkisi sert oldu.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Ali Bardakoğlu, hem hutbe planına ve hem de bu fikri ortaya atan Devlet Bakanı Egemen Bağış’a bağlı Avrupa Birliği Genel Sekreterliği’ne (ABGS) tepki gösterdi.
SERT bir üslup kullanan Bardakoğlu, “Herkes kendi işini yapacak. AB hutbesi... Diyanet’in gündeminde olmadı hiçbir zaman. Her konuda hutbe okumuyoruz. Üstelik biz duymalıyız o ihtiyacı...” dedi.

YENİÇAĞ, iktidarın ‘AB hutbesi’ planını “Allah ile aldatma!” başlığıyla 20 Mart 2010’da duyurmuştu.

Diyanet İşleri: AB hutbesi camiye giremez
AB’nin, Türkiye’ye yerleştirmeyi planladığı ’ılımlı İslam’safsatası Diyanet engeline takıldı. Avrupa Birliği’nin dayatmasıyla daha önce “Allah katında tek hak din İslam’dır” ayetini hutbeden kaldırtan, nüfus cüzdanından din hanesini çıkarttıran AKP iktidarının, halka AB’yi sevimli gösterebilmek için hutbeden yararlanmasına Diyanet onay vermedi. Akşam gazetesinin haberine göre Diyanet İşleri Başkanı Prof. Ali Bardakoğlu, camilerde okutulmak üzere AB hutbesi hazırlığı yapan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’a bağlı  Avrupa Birliği Genel Sekreterliği’ne (ABGS) tepki gösterdi.

Herkes kendi işini yapacak
Türkiye’de din ve devlet işlerinin ayrı olduğuna dikkat çeken Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu, Diyanet’in gündeminde böyle bir konunun bulunmadığını söyledi. Bardakoğlu, şunları kaydetti: “Diyanet kendi gündemini kendisi belirler.Diyanet kendi dini gündemini, hutbe konularını kendisi belirler ve açıklar. AB hutbesi... Türk parasının korunması hutbesi, Diyanet’in gündeminde olmadı hiçbir zaman. Herkes kendi işini yapacak. Her konuda hutbe okumuyoruz. Üstelik biz duymalıyız o ihtiyacı.” [1]

Avrupa Birliği hutbesi

Önümüzdeki cumalardan birinde camilerde Avrupa Birliği hutbesi okunacak diye kasavet çekiyordum. Çok şükür, Diyanet İşleri Beşkanı beyanat verdi, "Biz dışarıdan hazır hutbe kabul etmeyiz, konu verilmesini de istemeyiz" dedi.

12 Eylül 1980 darbesinden sonra Diyanet'e çok baskılar yapıldı. Darbeciler, militer vesayet rejimi taraftarları, Kemalistler, Sabataistler ve onlara paralel güçler dini ve dindarları rahat bırakmıyorlar.

Kur'ân Türkçe okunmalıymış...Sana ne? Biz Müslümanlar kiliselerdeki, havralardaki, Mason localarındaki âyin ve erkana karışıyor muyuz?

Diyanet üzerindeki baskılar devam ediyor. Halkın çoğunun bundan haberi yok. Mezhepler üstü bir Diyanet isteniyormuş. Sünnîlik ve Alevîlik bağdaştırılacakmış. Bazı konularda Sünnîlik ile Alevîlerin anlaşması mümkün değildir. Her iki taraf da inançlarından, temel prensiplerinden ödün vermez. Binaenaleyh bu gibi zorlamalar, manevralar iyi netice vermez.

Bir ara, Türkiye'ye Fazlurrahmancı zihniyeti hakim kılmak için yoğun çalışmalar yapılmıştı.

Diyanet üzerindeki Diyalogçu baskı da devam ediyor.

Bazı reformcular "Biz de Müslümanız ama Şeriatsız bir İslâm istiyoruz" diyorlar. Ne kadar boş ve saçma bir istek. Hiç Şeriatsız İslâm olur mu?Şeriat, Kur'ân'dan ve Sünnetten çıkartılan hükümlerin tamamına verilen isimdir.

Sık sık, bol bol tekrar etmeliyiz:

Türkiye'de lâiklik yoktur, lâikçilik vardır.

Lâikçilik İslâm'a karşı ve rakip yeni bir din gibi gösterilmektedir.

Diyanet devlete bağlı bir kurumdur, kesinlikle bağımsız, hür ve özerk değildir.

Haçlılarla ve Siyonistlerle işbirliği yapan bir cemaat Diyanet kadrolarını kendi elemanlarıyla doldurmak için yoğun ve planlı faaliyette bulunmaktadır.

Bundan birkaç yıl önce Mardin Kâzimiye medresesinde Dinlerarası âyin yapılmış, Ezanlar okunmuş, aynı anda çanlar çalınmış, papazlarla sarıklı bir Diyanet müftüsü havuz üzerindeki salaş köprüden birlikte geçmiştir. Güya bu köprü Sırat köprüsüymüş ve sözde "Üç ibrahimî din" mensupları işte böyle Cennete gireceklermiş... Diyanet hocaları elbette böyle tiyatrolarda oynamak istemezler ama baskı yapılmıştır.

Diyanet İşleri Başkanı'nı, Avrupa Birliği hutbesi konusundaki çıkışı dolayısıyla tebrik ediyorum.

23 Nisan, 19 Mayıs, 29 Ekim haftalarında okunan hutbelerde ideolojik cümleler kullanılmamalıdır. Cami minberleri resmî ideolojinin övgü makamları değildir.

Padişahların, Valide Sultanların,Sadrazamların, eski devlet ricalinin yaptırmış oldukları camilerde bâni veya bâniyelerine dua edilmesi tabiîdir ama ideolojik lâik şahsiyetlere dua edilmesi gayr-i tabiîdir.

Fitne ve fesat çıkartmak istemem ama bundan sonra böyle hutbeler okunduğunda camiyi terk etmeyi ciddî ciddî düşünmekteyim. Bunun vebali ve günahı da bana değil, Diyanet'e ve personeline râci olacaktır. (Mehmet Şevket Eygi-Milli Gazete) [1]

Kaynaklar:

[1] YENİÇAĞ GAZETESİ,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=33481

[2] MİLLİ GAZETE,http://www.milligazete.com.tr/makale/yalanli-dolanli-demokrasi-157533.htm 

 



Bu haber 930 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,472 µs