En Sıcak Konular

BEŞİKTAŞ: 3 - ESKİŞEHİRSPOR: 2

28 Mart 2010 09:28 tsi
BEŞİKTAŞ: 3 - ESKİŞEHİRSPOR: 2 Ümit’in iki golüyle şoka giren ev sahibi, Nihat, Bobo ve Holosko ile üç puana kanat çırptı, lider ile arasında 3 puan fark kaldı

KUŞ KAFESE DÖNDÜ!

Beşiktaş’ın hocası, K.Paşa beraberliğinin ardından “Kuşun, kafesten kaçtığını düşünüyor musunuz ?” sorusuna “Kuş alışıksa, kafese geri döner” yanıtı vermişti. Beşiktaş, Eskişehir önünde hocasını yanıltmadı. Ümit’in iki golüyle şoka giren ev sahibi, Nihat, Bobo ve Holosko ile üç puana kanat çırptı, lider ile arasında 3 puan fark kaldı
Zirve yarışına ortaksanız ki, öylesiniz. Söz sahibi olmak istiyorsanız ayağınıza gelmiş fırsatları değerlendireceksiniz. Ne var ki Beşiktaş öyle puanları cömertce harcıyor ki, ortada ne hesap kalıyor, ne şans!
Hani takır-takır oynarsınız, yenilir ya da puan kaybedersiniz. Buna lafımız yok.
Eskişehir öyle hafife alınacak bir ekip değil... Ya Beşiktaş ? Elbette rakibinden farklı olmak zorunda.... Bırakın farklı olmayı bir kenara, sahasında kazanırken bile ecel terleri döktürüyor taraftarına! Kötü başlıyor, goller yiyiyor, geriye düşüyor, öne geçmek için her türlü yolu deniyor. Tribünler adeta ıstırap çekiyor.
Futbol kalitesi ve de heyecanı yüksek mücadelede Ümit Karan’ın iki golünden sonra Koray Arslan belki tarihi bir fırsatı yakaladı, ya da başka deyişle Kartal’ın ipini çekme şansını kullanamadı.
Nihat’ın 31’de attığı gol bir anlamda Kartal’ı hem hayata döndürdü, hem de moral motivasyonunu yeniden üst düzeye çıkardı. Denizli’nin, Uğur ve Holosko hamleleri de Kartal’ı ayağa kaldırdı. Tüm hatlarıyla risk alan Beşiktaş, çok adamlı ofansif girişimler gerçekleştirirken, Eskişehirspor savunması bu baskıya ancak 58.dakikaya kadar dayanabildi.
Beşiktaş kötü başladığı ve geriye düştüğü dünkü maçı üç puanla kapatırken, şampiyonluk şansını da önümüzdeki haftalara taşıdı. Böylesi heyecanı futbolseverlere yaşattığı için Rıza Çalımbay ve öğrencilerine de teşekkür ederiz.
2’de Ferrari gelen topu kötü kafa vuruşuyla karşılarken, meşin yuvarlak Ümit Karan’ın önünde kaldı. Eskişehirsporlu oyuncu da vurdu: 0-1. 21’de, Ümit Karan, Ernst’in, Alper’i düşürmesiyle kazanılan penaltıyı da gole çevirdi: 0-2. 25’de, Ümit Karan’ın pasıyla buluşan Koray, Rüştü’yü geçmesine rağmen topla fazla oynayınca Beşiktaş defansı yerine döndü. 26. dakikada sağdan gelen ortayı altı pas içindeki Mehmet Yılmaz kafayla kaleye gönderdi. Rüştü müthiş hamle ile topu çıkardı.
31’de Ekrem Dağ, Nihat’a çıkardı. Tecrübeli oyuncunun ilk vuruşu defanstan döndü, ikinci denemesinde top direğe çarptıktan sonra filelerle buluştu: 1-2. 32. dakikada Fink’in sert şutunu Ivesa kurtardı.
58’de İbrahim Üzülmez soldan ortaladı Fink kafayla kaleye gönderdi, Ivesa’nın müdahalesi topun havalanmasına neden oldu. Nadareviç kafayla uzaklaştırmak istedi. Meşin yuvarlak yine yükseldi, inen topu Bobo kafayla ağlara gönderdi: 2-2
74. dakikada Ernst pasını soldaki Tello’ya verdi. Şilili topu kale önüne gönderdi. Fink’in vuramadığı top Bobo’nun dizinden sekti. Holosko topu ağlarla gönderdi: 3-2

TELLO

Şilili futbolcu son haftalardaki çıkışını bu maçta da gösterdi. Tello oynadığı futbolla takımına hem ofansta hem de defansta katkı sağlarken üçüncü goldeki payı da unutulacak gibi değildi. Kartal’a üç puan getiren galibiyet golündeki çabaları tribünlerdeki herkes tarafından alkışlandı.

Pas: 40
İsabetli pas: 21
Top çalma: 8
Top kaybetme: 23
Orta: 9
İsabetli orta: 2
Yaptığı faul: 1
Yapılan faul: 1
Topla buluşma: 47

KİLİT ADAM

Futbolu bırakmaya niyeti olmayan, Beşiktaş yönetimi ile yeni sözleşme yapmak üzere olan Rüştü, dün öylesine bir kurtarış yaptı ki, belki de Kartal tarihi bir fark yiyecekti. 2-0 mağlupken Mehmet Yılmaz’ın kafa vuruşunu ustalıkla çelen Rüştü’nün bu kurtarışı maçın kırılma anı oldu.

Alkışlar Avcı için

Bundan üç hafta önce Beşiktaş taraftarının tepki gösterdiği İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, dün İnönü Stadı’nda alkışlarla uğurlandı.
Bursaspor karşısında aldığı galibiyetiyle, şampiyonluk mücadelesi veren üç büyüklerin ekmeğine yağ süren Avcı, Beşiktaş-Eskişehirspor mücadelesinin ardından stattan ayrılmak üzere ayağa kalktı. Bu sırada Abdullah hocayı gören siyah-beyazlı yöneticiler, başarılı teknik adamı alkışlayarak, ona olan şükranlarını iletmek istedi.
Beşiktaşlı idarecilerin bu tavrı karşısında şaşıran Abdullah Avcı, bu alkışların “Şaka mı, gerçek mi?” olduğunu anlamaya çalıştı. Fakat yöneticilerin ciddi olduğunu gören İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü, bu teşekkürleri kafasıyla selamlayarak aldı.

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ,http://www.milliyet.com.tr/kus-kafese-dondu-/spor/haberdetay/28.03.2010/1217318/default.htm?ver=22



Bu haber 542 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,992 µs