En Sıcak Konular

BAHÇELİ VE BAYKAL ''SİVAS'IN ÖTESİNE'' GEÇTİ

28 Mart 2010 09:09 tsi
BAHÇELİ VE BAYKAL ''SİVAS'IN ÖTESİNE'' GEÇTİ MHP Şanlıurfa mitingiyle gövde gösterisi yaptı.CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Siirt’te partisinin il kongresine katıldı.

Erdoğan’ın kafasındaki sınırı yıkmaya geldim’ 
 
Bahçeli, Başbakan’a “ABD’ye bile kaçsan seni getirmezsem namerdim” diye seslendi

MHP Şanlıurfa mitingiyle gövde gösterisi yaptı. Erdoğan’ın “Sivas’tan öteye gidemezler” sözlerine yanıt veren Bahçeli, Başbakan’a “ABD’ye bile kaçsan seni getirmezsem namerdim” diye seslendi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Urfa’da moral buldu. Başbakan Erdoğan’ın “Sivas’ın ötesine geçememekle” suçladığı MHP lideri kırmızı-beyaz poşu taktı ve “Başbakan Erdoğan’ın kafasındaki Sivas-Gavurdağı sınırını yıkmaya geldim” dedi. Meydanı dolduran MHP’lilerin alkışlarıyla ve “Devletin başına Devlet gelecek” sloganlarıyla karşılanan Bahçeli, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Şanlıurfa Topçular Meydanı’nda “Bu mübarek beldede bulunmaktan bahtiyarım” diyerek sözlerine başlayan Bahçeli’nin mesajları şöyle oldu:


* BURADA TOKİ’NİN TÖRENİ YOK: Burada TOKİ’nin töreni yok, burada taşınmış vatandaşlar yok, burada bir çuval kömür, bir paket peynir için toplananlar yok. Ne mutlu ki buraya oğlunuza top, kızınıza bebek almak için gelmediniz. Buraya okullar tatil edilerek kalabalık yapmak için toplanmadınız. Buraya kamyonlara zorla bindirilip getirilmediniz. Çok şükür ki yurdumun her yanından görüldüğü Muğla’da, Uşak’ta olduğu gibi “Buralıyım ben de varım sözümü söylerim, lafımı esirgemem, felakete göz yummam. Ayrılmaya katlanmam, yeni nemrutlara dayanmam demek için meydanlara koştunuz.

* ERDOĞAN’IN KAFASINDAKİ SINIR: Buraya sizlerden oy toplamaya, aklınızı çelmeye gelmedim. İnançlarınızı istismar etmeye, ayırmaya, bölmeye, küstürmeye gelmedim. Önce Urfalı’yla kucaklaşmak, dertleşmek için geldim. Sonra da Başbakan Erdoğan’ın kafasındaki Sivas-Gavurdağı sınırını yıkmaya geldim. Buraya bizim için uydurulan fitneleri, iftiraları, gıybetleri aşmaya geldim. Ayrılmanın değil kavuşmanın kucaklaşmanın, farklılaşmanın değil buluşmanın dilini konuşmaya geldim. Bin yıllık kardeşliği yaşamaya ve yaşatmaya geldim. Yalnız değilsiniz, büyük Türk milleti ailesinin annesi, babası evladı dedesi ninesi ve torunusunuz. Belki sizlere gelmekte ihmal gösteriyoruz ama sizler evimizde, aklımızda, dilimizde, soframızda, dualarımızda ve gönüllerimizdesiniz.

* SENİ GETİRMEZSEM NAMERDİM: Anayasa değişince göçler, acılar sona mı erecektir? Anayasa değişince evsize ev, işsizlere iş, aşsıza aş mı verilecektir? Anayasa değişince Urfa abad mı olacak, bölgenin talihi mi dönecektir? Bunlar yolsuzluklarını örtmek ve kendilerini aklama peşindeler. Haram lokmaların hesabından bu dünyada kaçmak peşindeler. Sayın Başbakan nereye kaçarsan okyanus ötesine, ABD’ye gitsen seni getirmezsem namerdim.

* GÜN DAYANIŞMA GÜNÜ: Ayrılığı aramızdan atalım. Bölünmeyi parçalanmayı reddedelim. Bunu aşacak şuur, ahlak ve inanç sahibiyiz. Gün birleşme günüdür, gün dayanışma günüdür. MHP memleketimizin her evladını kucaklamaktadır. Bizim gönlümüzde herkese yer vardır. Bu topraklara vatanım diyen herkese ocağımız, bu millete milletim diyen herkese kucağımız açıktır. Laik olanına, Alevisine Sünnisine, doğulusuna batılısına, güneylisine kuzeylisine yüreğimiz sonuna kadar açıktır. Yıkmak için değil yapmak için, ayırmak için değil birleşmek için çağrımıza kulak verin.

SİVAS’IN ÖTESİNDE ‘HEMŞEHRİ’ DEDİLER

* MHP lideri Bahçeli, 12 yıl sonra geldiği Şanlıurfa’da büyük ilgiyle karşılandı. Karayoluyla şehre gelen Bahçeli’yi Urfalılar “Hemşehrimiz hoş gelmişsin” diyerek karşıladılar. Bahçeli’nin anne tarafından çok sayıda akrabasının Urfa Siverek’te yaşadığı da böylece ortaya çıktı.

* Miting öncesi Topçu Meydanı’nda alınan yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti. Tamamı dolan miting meydanına hakim binaların çatılarına keskin nişancıların yerleştirildi. Vatandaşlar tek tek aranarak meydana alındılar.

* Miting alanında Türk ve MHP bayrakları ile eski genel başkan Alparslan Türkeş ile MHP lideri Devlet Bahçeli’nin fotoğrafları yer aldı. Meydanda yer yer dalgalanan Azerbaycan bayrakları da dikkat çekti. Mitingde pankart açılmasına parti yönetimi izin vermedi.

KIRMIZI-BEYAZ POŞU TAKTI

* Urfalı sanatçı Mahmut Tuncer’in türküleri meydanı coştururken, Nemrut’un Kızı parçası da miting alanında sıkça çalındı. Osmaniye Belediyesi Mehter takımı da bir gösteri sundu.

* Meydanda ellerinde MHP bayraklarıyla bozkurt işaretleri yapan poşulu Urfalılar ilginç görüntüler oluşturdu. Bahçeli kırmızı beyaz poşuyu omzuna atmayı tercih ederken, MHP yöneticilerinden bazıları da poşu taktı.

‘CEKET KOYSAK SEÇTİRİRİZ’

* Bahçeli’nin konuşmasında Habur’daki karşılama töreniyle ilgili sözleri üzerine meydandakiler iktidarı yuhalarken, Urfalılara yönelik “Devletin ortağı değil sahibi sizsiniz” sözleri de büyük alkış aldı. “Anayasa değişikliği yoksulluğa çare olmaz” diyen Bahçeli, konuşmasının büyük bölümünde fakirlikten ve yoksulluktan söz etti. Bazı AKP’lilerin “ceket koysak seçtiririz” demesi nedeniyle AKP ile “ceket” krizi yaşayan Şanlıurfa’da Arap kökenli vatandaşların Bahçeli’ye ilgisi yoğun oldu.

* Harran ve Akçakale’den gelen çok sayıda vatandaş mitinge katıldı. Meydandaki kalabalık MHP’ye moral olurken, yaşanan itişmelerin dışında herhangi bir olay yaşanmadı. Bahçeli’ye Urfa ziyareti sırasında çok sayıda parti yöneticisi ile milletvekili de eşlik etti.[1]

"AKP bu girişiminde yalnız kalmıştır"  
 
CHP lideri Baykal, “AKP’li iş adamları dışında hiçbir toplum kesimi bu Anayasa değişikliğini benimsememiştir” dedi

CHP’nin il kongresine katılmak üzere Siirt’e hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda gazetecilerin çeşitli konulardaki sorularını yanıtlayan Deniz Baykal, AKP’nin anayasa değiştirme girişimini ve paketini eleştirdi, şöyle konuştu:

* YALNIZ KALDI: Başbakan’ın üslubunu biliyoruz, olayı saptırmaya, siyasi polemiğe çekmeye yönelik bir yaklaşımı var. Ancak Türkiye’nin önünde çok ciddi bir konu var, Anayasa değişiliği. Nasıl gelişmekte olduğunu izlemek, değerlendirmek hepimizin görevi. Bu açıdan baktığımızda gördüğümüz şudur: Bu taslağın açıklandığı günden şu ana kadar geçen süre içinde bazı önemli noktalar aydınlanmaya başlamıştır. Birinci temel nokta AKP bu girişiminde yalnız kalmıştır.

* PARTİ MUTFAĞININ İÇ İŞİ: AKP, Anayasa değişikliği projesini kendi siyasi parti mutfağının bir iç işi gibi düşünüyor. Bunun yanlış olduğunu başından beri söylüyorduk. Anayasa değişikliği konusunu, kimseyle istişare etmeden, kimsenin katkısını talep etmeden, hiçbir müzakere şansını Türkiye’ye, Türkiye’deki hiçbir kesime tanımadan, kapalı kapılar arkasında, kendi partisinin bir iç işi gibi düşünerek, bir emrivaki yaptı. Arkasından da bu değişikliği toplumun değişik kesimlerine kabul ettirme gayreti içine girdi.

* SADECE AKP’Lİ İŞ ADAMLARI: Şu ana kadar yaptığı temasların ve görüşmelerin ortaya koyduğu gerçek şudur: AKP’li iş adamları dışında hiçbir toplum kesimi bu Anayasa değikliğini benimsememiştir. Bu anayasa değişikliğine toplumun hiçbir kesiminden bir sahiplenme, bir destek ortaya çıkmamıştır. Türkiye’nin demokratik olgunluğu bakımından, bir korku imparatorluğunun Türkiye’ye hakim kılınmak istendiği bu ortamda dahi böyle bir Anayasa değişikliğine, görüşülen toplum kesimlerinin mesafeli bir duruşla değerlendirmiş olmasını çok önemli sayıyorum.

‘Kürt açılımı oldu Yeşilçam açılımı’

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Siirt’te partisinin il kongresine katıldı. Yaklaşık 1500 kişinin katıldığı kongrede Türkçe, Kürtçe ve Arapça türküler çalındı, “Sözde değil özde Kürt dostu Deniz Baykal” pankartı açıldı. Kongrede konuşan Baykal ise demokratik açılıma değindi, özetle şöyle konuştu: “Etnik ayrımcılık, dışlama yok ama kimliğe saygı var. Demokrasi, eşitlik özgürlük var ama terör hiç yok. Terör yanlış. Ayrışma ne ile oluyor? Silahla, terörle oluyor. Onun için yapılması gereken şey terörü kaldıralım, silahı kaldıralım. Masanın üstünde silah durmasın. Masanın üstünde silah durduğu anda barış olmuyor, kalkınma olmuyor. Terör ortadan kalktığı anda bilin Türkiye’de asıl o zaman kardeşlik olur.

Ne oldu Kürt açılımı? Kürt açılımı nereye geldi? Kürt açılımı döndü Yeşilçam açılımına geldi. Yeşilçam’a gelmeden önce bir Hollywood’a gittiler. Biliyorsunuz Hollywood’da bir artist var, buna güya bir şeyler dedirtecekler. Sen kimi nasıl aldatacaksın? Büyük paralar verildi ona, bedava mı adam geliyor buraya reklamı yapıyor.”[2]

 

Kaynak: GAZETEVATAN


[1].http://www9.gazetevatan.com/Erdoganin_kafasindaki_siniri_yikmaya_geldim/296514/9/

[2].http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?Newsid=296513



Bu haber 547 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,299 µs