En Sıcak Konular

ZAFER ADNAN POLAT'IN

28 Mart 2010 08:56 tsi
ZAFER ADNAN POLAT'IN Adnan Polat’ın 2944 oy alarak zaferle ayrıldığı seçimler sarı-kırmızılı kulübün tarihine geçti. 5530 kişinin oy kullandığı seçimlerde Polat’ın rakibi Adnan Öztürk 2290 oy alırken birçok ’seçim efsanesi’ de dün tarihe karıştı...

Ezber bozuldu zafer Polat’ın 
 
Liseli efsanesi sona erdi, G.Saray üyeleri ‘2 yıl daha Adnan Polat’ dedi

G.SARAY’DA tarihi seçim...

Adnan Polat’ın 2944 oy alarak zaferle ayrıldığı seçimler sarı-kırmızılı kulübün tarihine geçti. 5530 kişinin oy kullandığı seçimlerde Polat’ın rakibi Adnan Öztürk 2290 oy alırken birçok ’seçim efsanesi’ de dün tarihe karıştı... Dünkü seçim sonuçları G.Saray’da birçok şeyin değiştiğini, artık iktidara gelmek için sadece “Liseli” olmanın da yetmediğini gösterdi. Öztürk seçimi kazanma stratejisini “4500 katılıma” göre yaparken, G.Saraylılar’ın kulüplerine sahip çıkarak 5530 kişi ile oy kullanmaya gelmeleri Polat’ı zafere taşıdı. Öztürk ’4500 stratejisine’ uygun olarak 2290 oy aldı. Seçime 4500 kişi gelseydi bu oy sayısı ona başkan olmak için yetecekti. Ama katılımda onun ve ekibinin hiç hesaplayamadığı 1030 üyelik fazlalık Polat’a rahat bir seçim zaferi kazandırdı.
5530 rakamı iyi incelenmeli çünkü bir önceki seçimde seçime katılma hakkı olan 5350 kişi vardı ancak oy kullanmaya 2700 tanesi gelmişti. Bu seçimde 7542 üyenin oy kullanma hakkı vardı, 5530 tanesi seçime geldi. Yüzde 75 gibi büyük bir katılım oranı yakalandı.

BU seçimlerin analizini iyi yapmak lazım...

1-2001’DEN bu yana değişen ve anlaşılamaz hale gelen G.Saray teammülleri normalleşti. Adnan Polat’a başladığı projelerini bitirmesi için 2 yıl daha zaman tanındı..

2-G.SARAY hazerunu uzun zamandır ilk kez duygularıyla değil aklıyla hareket etti. Liseli Öztürk’ü değil, Alaylı Polat’ı seçti. Öztürk’ün 2 yıldır seçimlere hazırlanmasına rağmen ortaya iyi bir liste ve sağlam bir proje koyamaması onu kayba taşırken, son yıllardaki seçimlerin aksine “liseli” olmak da kâr etmedi..

3-PEŞMERGELER, bindirilmiş kıtalar, devreler gibi seçim efsaneleri sona erdi. Polat 2008’de 2148 oyla rekor kırmıştı. Dün ise 2994 rakamına ulaşarak güven tazeledi. Seçimin az farkla bitmemesi Adnan Polat’a iki sene için rahat bir çalışma imkânı da sağlayacak...

4-G.SARAY nihayet sağlıklı bir üye profiline kavuştu... Bu seçim bir bakıma liseli-alaylı tartışmalarının da sonu oldu. Artık aday olacaklar kimliklerine göre değil, projelerine ve listelerine güvenerek sahneye çıkacaklar.

5-POLAT bu kez kendi bileğinin hakkıyla seçim kazandı. Arkasında kimse yoktu. Kendi kurullarını kurdu, kendi profesyonelleriyle çalıştı. Ve kulüpte büyük değişiklikler yapacak. Çünkü bu kez tek başına seçildi. Listesi çok parlak değil ama profesyonelleşme konusunda büyük adımlar atarsa bu eksiğini kapatabilir.

POLAT ‘654’ oy farkını az buldu

20. sandığın açılmasının ardından seçimi kazanması kesinleşen ve 2. kez üst üste başkan seçilen Polat, şöyle konuştu: “G.Saray için ciddi operasyonlar ve projeler peşindeyiz. Sürpriz bir sponsorluk anlaşmamız var.

SEÇİMLERİN neticileriyle ilgili almış olduğumuz sonuçlara bakarsak, itiraf etmek gerekirse ben oy farkının daha fazla olacağını düşünüyorum. Üyeler bize “Biz sizin başlattığınız projeleri bitirmek için size zaman veriyoruz. Ama gözümüz üzerinizde“ mesajını verdi.

Öztürk’ten sitem: İhaneti gördüm!

BAŞKAN adayı Adnan Öztürk, dün gece saatler 22.10’u gösterdiğinde, oylama işlemi tamamlanmadan Adnan Polat’ı tebrik etti. Polat’ın, “Üzülme bu işler zor işler, sen kaybetmedin bu kadar kendini sıkma” diyerek teselli ettiği Öztürk, “Seçimde ihaneti gördüm” diyerek liselilere sitem etti. G.Saray’a olan hizmetlerini sürdüreceğini yineleyen Öztürk, “Ne zaman isterseniz emrinizdeyim başkan” dedikten sonra 21. sandığın açılmasını beklemeden G.Saray Lisesi’ni terketti.

5530 oy kullanıldı, rekor katılım oldu

BAŞKAN adaylarından Adnan Polat’ın kırmızı, Adnan Öztürk’ün ise sarı renkte oy pusulaları ile yarıştığı genel kurulda 5 bin 530 üye oy kullandı. (Bir önceki seçimde 2700 kişi oy kullanmıştı) Kulüp tarihinin en yüksek katılımının yaşandığı seçimde, Adnan Polat 6, Adnan Öztürk ise 10. sandıkta oy kullandı. Haldun Üstünel’in de oy kullandığı 10. sandıkta, 114’e 105 oyla Adnan Polat 1. geldi.  (GÖKMEN ÖZDEMİR / VATAN )

 

Kaynak: GAZETEVATAN,http://www9.gazetevatan.com/Ezber_bozuldu_zafer_Polatin/296446/5/



Bu haber 601 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,242 µs