En Sıcak Konular

GÜL'ÜN MUHATABI SARKİSYAN'DAN NAZİ BENZETNESİ

26 Mart 2010 21:38 tsi
GÜL'ÜN MUHATABI SARKİSYAN'DAN NAZİ BENZETNESİ Ermenistan Devlet Bakanı Serj Sarkisyan,"Ermenistan’ın Devlet Başkanı olarak soruyorum, bizim Nürnberg’imiz ne zaman ve nerede kurulacak?" dedi.

Sarkisyan'dan Nazi benzetmesi

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’un geçtiğimiz günlerde Türkiye-Ermenistan protokollerine ilişkin sarf ettiği “tarih komisyonu yolda” açıklaması, Ajans Haberturk'ten Aslı Sözbilir'in haberine göre Ermenistan tarafınca yalanlanırken, Ermenistan Devlet Bakanı Serj Sarkisyan, Clinton’un sözlerini “Protokoller tarih komisyonunu değil, Ermenistan ve Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için bir alt komisyonun kurulmasını öngörüyor” diye cevaplamıştı.

SURİYE’DEN MESAJ VERDİ

1915 olaylarının tartışılacağı bir tarih komisyonu fikrini reddeden Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan, Suriye’ye düzenlediği üç günlük resmi gezisi sırasında, Ermenistan halkına hitaben yayınladığı konuşmada, soykırım iddialarının değerlendirileceği uluslararası bir mahkeme talebinde bulundu. 1915 olayları sırasında Osmanlı İmparatorluğu tarafından tehcir edilen Ermenilerin sürüldüğü “Der Zor’”u ziyareti nedeniyle yaptığı ve Ermenistan Devlet Başkanlığı ofisinden yayınlanan bildiride şu sözler yer aldı: “Saygıdeğer Beyler ve Bayanlar, O gün burada bulunmadığım için bugün burada olabiliyorum. Beni buraya getiren ulusumun en büyük acısıdır. Bu acı, 20. yüzyılın ilk soykırımı ve uygar insanlığın en büyük utancıdır. Bu utancın lekesi, 21. yüzyılda gerçekleri inkârı politikaları haline getiren ve bunu pazarlık konusu yapanların alınlarında duruyor. Der Zor Çölü’nde, trajedinin en canavarca olayları meydana geldi. Bu trajedinin detaylarını insanoğlunun dilinde tercüme etmek mümkün değil. Ben de zaten bunu yapmayacağım.

AUSCHWİTZ’LE KIYASLAMAYIN

Evlerinden, mallarından, çocuklarından, ailelerinden, sağlıklarından, son umutlarından ve en önemlisi anavatanlarından mahrum bırakılan insanlar, sahip oldukları son şeyi de kaybetmeye mahkûm edildiler.

Devlet tarafından kılı kırk yararak geliştirilmiş imha planlarında hayatlarını kaybettiler. Sıklıkla tarihçiler ve gazeteciler ‘Der Zor Ermenilerin Auschwitz’idir’ diyerek Der Zor’u Auschwitz ile kıyaslarlar. Bana göre kronoloji gerçekleri tersi bir yolla formüle etmeyi gerektiriyor: ‘Auschwitz Yahudilerin Der Zor’udur’.

Ermenistan’ın Devlet Başkanı olarak soruyorum, bizim Nürnberg’imiz ne zaman ve nerede kurulacak?”

NÜRBERG MAHKEMELERİ: 22 NAZİ YARGILANDI, 12'Sİ İDAM EDİLDİ

Almanya’da, 2. Dünya Savaşı’nın ardından kurulan Nürnberg mahkemelerinde, 22 Nazi görevlisi yargılandı. Savaşın galip devletleri İngiltere, Fransa, Sovyetler Birliği ve ABD’den yargıçların bulunduğu duruşmalarda, aralarında Hitler’in sağ kolu Rudolf Hess’in de bulunduğu Nazi görevlileri, masum olduklarını savundu. 20 Kasım 1945’te başlayan duruşmalar, 1 Ekim 1946’da tamamlandı.

Savaş suçu ve insanlığa karşı suç işlemekle yargılananlardan 12’si idam cezasına çaptırıldı. 7 kişi ağır hapis cezası alırken, 3 kişi de beraat etti. İngiltere, kimlikleri tespit edilen Nazi liderlerinin yargılanmadan öldürülmesini önermiş; Sovyetler Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri ise buna karşı çıkarak, kararı yargının vermesini istemişti. Yapılan kamuoyu yoklamalarına göreyse, Alman halkı uzun yıllar Nürnberg mahkemelerinin adil olduğuna inanmadı.

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ,http://www.milliyet.com.tr/sarkisyan-dan-nazi-benzetmesi/dunya/sondakika/26.03.2010/1216649/default.htm?ref=haberici&ver=18


 



Bu haber 493 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,682 µs