En Sıcak Konular

TÜRKİYE HIZLA YAŞLANIYOR

26 Mart 2010 10:31 tsi
TÜRKİYE HIZLA YAŞLANIYOR Prof. Dr. İsmail Tufan, 2050 yılında Türkiye’nin nüfusunun 101 milyon olacağını, 0–14 yaş arası ile 60 ve üzeri yaş grubunun sayısının eşitleneceğini belirtti.

Türkiye hızla yaşlanıyor  

Prof. Dr. İsmail Tufan, 2050 yılında Türkiye’nin nüfusunun 101 milyon olacağını, 0–14 yaş arası ile 60 ve üzeri yaş grubunun sayısının eşitleneceğini belirtti. 

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Gerontoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan, Türkiye’de 80 yaş ve üzeri yaşlı nüfusunun 50 yılda yüzde 266 arttığını bildirdi. Yaşlılar Haftası dolayısıyla AÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nca düzenlenen konferansta konuşan Tufan, Türkiye’de 10 milyonun üzerinde yaşlı nüfus bulunduğunu söyledi. Türkiye’nin çok genç nüfusa sahip olmasının, yaşlanmadığı anlamına gelmeyeceğini belirten Tufan, nüfusun hızla yaşlandığını savundu. Prof. Dr. Tufan, 2050 yılında Türkiye’nin nüfusunun 101 milyon olacağını, 0–14 yaş arası ile 60 ve üzeri yaş grubunun sayısının eşitleneceğini ileri sürdü.

Türkiye’nin 1965’te 31,4 milyon olan nüfusunun bugün 73.1’e yükseldiğini vurgulayan Tufan, “Türkiye, Güney Kore’den sonra en hızlı yaşlanan ikinci ülke. 1960’tan sonra 60 yaş üzeri nüfus yüzde 57, 80 yaş üzeri nüfus ise yüzde 266 oranında arttı” dedi. Türkiye’nin yaşlı nüfusunu aktif yaşlanma ile kendi ayakları üzerinde tutması gerektiğini ifade eden Tufan, “Türkiye yaşlanan bir ülkedir ve yaşlanma problemi vardır. Önce bunu kabul ederek bir politika oluşturmalıyız” diye konuştu. Türkiye’deki yaşlı nüfusun yüzde 35,5’inin kronik hasta olduğunu dile getiren Tufan, yaşlıların yüzde 11,5’inin de engelli olarak yaşamını sürdürdüğünü kaydetti.

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=10001374&tarih=2010-03-26

 



Bu haber 598 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,021 µs