En Sıcak Konular

TRABZONSPOR FİNALE ÇOK YAKIN: 2-0

26 Mart 2010 09:16 tsi
TRABZONSPOR FİNALE ÇOK YAKIN: 2-0 Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında, ikinci yarıda bulduğu gollerle Antalyaspor’u 2-0 yendi.

Bordo bereliler

Teknik Direktör Şenol Güneş ile birlikte adeta kabuk değiştiren bordo-mavili ekip, Galatasaray maçındaki nefes kesen tempoyu yine tekrarladı, fizik gücüyle rakibini adeta dağıttı. Ev sahibi ekip Alanzinho ve Umut’un golleriyle rövanş için önemli bir avantaj yakaladı

Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında, ikinci yarıda bulduğu gollerle Antalyaspor’u 2-0 yendi. Bu sezon en büyük hedefini kupayı müzesine taşımak olarak belirleyen bordo-mavili takım, finale çıkmak için büyük avantaj ele geçirdi.
5. dakikada Alanzinho’nun pasını alan Burak sert vurdu, Orhan Ak’a çarpan top kornere çıktı.
27’de Ali Zitouni sağ çaprazdan kaleyi yokladı, kaleci Onur’dan seken topu savunma son anda uzaklaştırdı.
33’te Serkan’ın sağdan ortasında, Alanzinho topu Colman’a aktardı. Arjantinli oyuncunun yakın mesafeden şutunda kaleci Ömer topu çelerek mutlak bir golü önledi.
39’da Colman topu kafayla ceza alanı içindeki Burak’a çıkardı. Bu oyuncunun son anda dokunduğu top, kaleci Ömer’den döndü.
55’te Necati ceza alanı önündeki Tita ile topu buluşturdu. Brezilyalı oyuncunun şutunda, kaleci Onur solundan filelerle buluşmak üzere olan meşin yuvarlağı güzel bir refleks ile kornere çeldi.
66’da Teofilo arka direğe ortaladı, uygun durumdaki Alanzinho yerden sert bir şutla kaleci Ömer’i avlayarak Trabzonspor’u öne geçirdi: 1-0.
79’da Umut şutunu attı, kaleci Ömer’den dönen topu Teofilo ağlara yolladı, ancak bu vuruş ofsayt gerekçesiyle gol değeri kazanmadı.
86’da Fatih korneri kullandı, Batak’ın kafa vuruşunda top üstten auta çıktı.
87. dakikada Colman rakibinden kaptığı topu ceza alanına yolladı. Umut Bulut sağ çaprazdan sert bir şutla meşin yuvarlağı filelere yollayarak skoru 2-0 olarak belirleyen golü attı.
Karşılaşmanın uzatma dakikalarında topsuz alanda birbirlerine kafa atan Trabzonsporlu Engin ile Antalyasporlu Yalçın kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı.

Kadro bozulmadı
Teknik Direktör Şenol Güneş, ligde oynanan son Galatasaray maçında sahaya sürdüğü on biri Antalyaspor karşısında da bozmadı. Beklenenin aksine Song’u da ilk on birde sahaya süren Güneş, Zafer Yelen, Murat Tosun, Sylva, Ferhat ve Sezer Badur’u 18 kişilik maç kadrosuna almadı.

Ayakta alkışladı
Galatasaray maçını izledikten sonra İstanbul’a giden Başkan Sadri Şener, üç gün aradan sonra yine Trabzon’a döndü. Antalyaspor maçını protokol tribününden izleyen Şener, Alanzinho’yu attığı gol sonrası ayakta alkışladı. Bu arada Şener 33. haftadaki Denizlispor maçını İstanbul’a aldırabileceklerini söyledi.

Canaydın’a saygı
Karşılaşma öncesi haftabaşı vefat eden Galatasaray eski Başkanı Özhan Canaydın için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Taraftarlar ayağa kalkarak, Canaydın’ı alkışlarken, uzun süre “Özhan başkan seni seviyoruz” tezahüratı yapıldı. Maç öncesi ve devre arasındaki kolbastı gösterileri ise iptal edildi.

Bileği bükülmüyor
Trabzon, 2010 yılı içinde oynadığı 15 resmi maçta 10 galibiyet, 5 beraberlik aldı ve hiç yenilmedi. Oynanan 15 maçta 29 gol atan bordo-mavili takım, kalesinde sadece 8 gol gördü. Bordo-mavili ekip resmi maçlarda en son Galatasaray’a 23.12.2009 tarihinde deplasmanda 2-1 yenilmişti.

‘Daha her şey bitmedi’
Trabzonspor’un hocası Şenol Güneş,  “İyi kapanıp çabuk çıkabilen bir takımla oynadık. İlk yarıda  oyun kurgusunu etkili uygulayamadık. İkinci yarıda daha etkiliydik. Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık” dedi. Güneş, “Maçın 2-0 bitmesi her şeyin bittiği anlamına gelmez. Berabere bitseydi de şansımız vardı. Şimdi onların da şansı var. Önemli olan ikinci maçın ardından tur atlamak. Hedefimiz önce final, sonra kupayı kazanmak ” diye konuştu.
Bu arada kırmızı kart gören Engin Baytar, kendisi gibi oyun dışı kalan Antalyasporlu Yalçın’ın küfür ettiğini iddia etti. Şenol Güneş, Engin’in etkili ve iyi bir oyuncu olduğunu belirterek, “Saha dışında özel hayatıyla ilgili sorunları olan bir arkadaşımız. Rakip küfür de etse, tekme de atsa böyle bir şey yapmaması gerekirdi. Onu tamir edeceğiz. Olursa oyuncu kazanacağız, olmazsa Trabzonspor oyuncu kaybedecek” yorumunu yaptı.

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ,http://www.milliyet.com.tr/bordo-bereliler/spor/haberdetay/26.03.2010/1216516/default.htm?ver=49


 



Bu haber 511 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,148 µs