En Sıcak Konular

MUHSİN YAZICIOĞLU DUALARLA YAD EDİLDİ

26 Mart 2010 09:24 tsi
MUHSİN YAZICIOĞLU DUALARLA YAD EDİLDİ Muhsin Yazıcıoğlu,vefatının birinci yıldönümünde ebedi istirahatgahında onbinlerce seveni ile buluştu.

BEYAZ BULUŞMA’DA TÜRKİYE LİDERİNİ ANDI

BBP'nin Merhum Lideri Muhsin Yazıcıoğlu, aramızdan ayrılışının birinci yıldönümünde ebedi istirahatgahı Tacettin Dergahı’ndaki kabri başında onbinlerce seveninin katılımıyla hüzün ve özlem duyguları içinde anıldı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren Tacettin Dergahı ve çevresine yoğun kalabalıklar halinde gelen BBP’liler, Alperenler ve vatandaşlar  tekbirler eşliğinde Şehit Lider Muhsin Yazıcıoğlu’nun kabri başında buluştu. Yoğun katılım sebebiyle özellikle kabir başında izdiham yaşandı.

BBP Genel Başkanı  Yalçın Topçu, sabahın erken saatlerinde genel merkeze geldi. Hazırlıkları günler öncesinden başlayan Muhsin Yazıcıoğlu Haftası kapsamında ilk program olan Beyaz Buluşma için Topçu ve partinin üst yönetimi genel merkezde toplanarak Tacettin Dergahı’na yürüyerek gitti. Heyet saat 10 sularında Tacettin Dergahı’na ulaştı. Kabrin çevresindeki yoğunluk dolayısıyla Topçu ve beraberindeki heyet güçlükle kabre varabildi. Kabrin başında Kuran-ı Kerim okundu, dualar edildi. Duygulu anlar yaşandı, sevenleri Yazıcıoğlu’nun kabri başında gözyaşlarına boğuldu.

Kabri başındaki anma programına BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu’nun yanı sıra Yazıcıoğlu’nun annesi Fidan Yazıcıoğlu, eşi Gülefer Yazıcıoğlu, Kızı Firuze Yazıcıoğlu, oğlu Furkan Yazıcıoğlu, abisi Yusuf Yazıcıoğlu, kız kardeşleri, yeğenleri, akrabaları, BBP’nin bütün üst yönetimi ve teşkilatları, Alperen Ocakları Genel Merkez yönetimi ve il temsilcileri, BBP Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve diğer BBP’li belediye başkanları, binlerce partili ve vatandaşlar katıldı. Anne Fidan Yazıcıoğlu ilerlemiş yaşına aldırış etmeden diğer katılımcılar gibi yaklaşık 2 saat kabir başında bulunup dualar etti. Başta Yazıcıoğlu’nun ailesi ve akrabaları olmak üzere kabir başında bulunanlar duygularına hakim olamayıp gözyaşlarına boğuldular.

Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, katılımcılara teşekkür ettiği kısa bir konuşma yaptı. BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu’nun anma toplantısının önemini yansıtan kısa bir konuşmasının ardından Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualarla program devam etti.

Katılımın yoğun olduğu programa medyanın ilgisi de büyüktü. Çeşitli televizyonlar ve basın mensupları Yazıcıoğlu’nun ailesi, BBP yetkilileri ve sevenleriyle röportajlar yaptılar. Birçok televizyon Tacettin Dergahı’na canlı yayınla bağlanıp BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu’nun şehadet süreciyle ilgili düşüncelerini aktardılar.

Anma programı sırasında gazetecilerin sorularını cevaplayan merhum Yazıcıoğlu'nun eşi Gülafer Yazıcıoğlu, geçen bir yılın özlemle ve kaza sürecini takiple geçtiğini belirterek şunları söyledi: "Başkan gönül insanı olduğu için, bu kadar seveni olması doğal, gönlü yüce bir insandı. Buraya gelenlerin hepsinden Allah razı olsun."

Her anı duygu yüklü bir ortamda geçen programda, merhumun sevenleri mezar başında dualar edip, tekbirler getirdi. Her yaştan vatandaşın olduğu törende, merhumun sevenleri Muhsin Yazıcıoğlu'nun fotoğraflarını ellerinde taşıdı.

Fotoğrafların üzerinde Yazıcıoğlu'nun Mamak Cezaevi'ndeyken yazdığı 'Üşüyorum' şiirine atıf vardı.

Yazıcıoğlu'nun kabri başındaki kalabalık, ayrıca 'Biz de üşüyoruz Koca Reis', 'Seni Hiç Unutmayacağız Muhsin Başkan' yazılı atkılar taşıdı. Daha sonra kabir başında toplanan BBP il başkanları ve Alperenler merhum Yazıcıoğlu’nun yolunda yürüme kararlılıklarını yansıtan bir andı toplu şekilde yüksek sesle dile getirip yemin ettiler.

Bütün BBP camiasının özlem ve hüzün içinde,Yazıcıoğlu’nu andığı programa  ayrıca Türk ve İslam dünyasından da çeşitli temsilciler katıldı. Kabir başındaki programa ayrıca Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, AKP Mersin Milletvekili Kürşat Tüzmen, CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Hasan Celal Güzel,  MHP Temsilcileri ve çok sayıda sivil toplum kuruluşundan temsilciler de katıldı. Programa çeşitli nedenlerle katılamayan birçok kişi de parti genel merkezine telgraf çekerek duygularını ifade ettiler.

Muhsin Yazıcıoğlu Haftası kapsamında BBP Genel Merkezi’nin koordinasyonunda çeşitli illerde yapılacak programlarla BBP'nin Ebedi Siyasi Lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve diğer şehitler anılacak…

 

Kaynak: bbp.org.tr,http://www.bbp.org.tr/baskan_haber_detail.php?haberid=278

 



Bu haber 737 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,772 µs