En Sıcak Konular

SAĞLAM: ''ŞAMPİYONLUĞUN BEŞİKTAŞ MAÇINA KALMASINI İSTEMEM''

24 Mart 2010 11:12 tsi
SAĞLAM: ''ŞAMPİYONLUĞUN BEŞİKTAŞ MAÇINA KALMASINI İSTEMEM'' Yeşil-beyazlı ekibin başarılı hocası,“İnanın hesap kitap yapmıyorum. Bildiğimiz tek şey, tek garanti üç puanın Ankaraspor’dan geleceği. Ancak şampiyonluğun son haftadaki Beşiktaş maçına kalmasını istemem” diye konuştu.

Tek garanti Ankaraspor

Yeşil-beyazlı ekibin başarılı hocası, sezon sonunda ne olacağını kimsenin bilemeyeceğini belirtti, “İnanın hesap kitap yapmıyorum. Bildiğimiz tek şey, tek garanti üç puanın Ankaraspor’dan geleceği. Ancak şampiyonluğun son haftadaki Beşiktaş maçına kalmasını istemem” diye konuştu
Bursaspor ile üç büyüklerin 26 yıllık hegamonyasına son vermeye çalışan ve bu yolda dolu dizgin koşan Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam kapılarını MİLLİYET’e açtı.
Oyuncularına nazar değecek korkusuyla röportaj yasağı getiren başarılı hoca, hem onlar adına konuştu, hem de kendi adına çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Zirve yarışında lider durumda olmalarına rağmen şampiyonluk kelimesini kesinlikle ağzına almayan Ertuğrul Sağlam, “Adımlarımızı teker teker atıyoruz. İnanın hesap kitap yapmıyorum. Rakipler ne kadar puan alır ne kadar kaybeder, biz ne kadar alırız diye düşünmüyorum. Bu ligde sezon sonuna kadar neler olur bilemeyiz. Bildiğimiz tek şey, tek garanti üç puanın Ankaraspor maçından geleceği. Evet beş puan farkla lideriz. Bu bir avantajdır. Asla önde olmak dezavantaj değildir. Önde olan bitiş çizgisine daha yakın olandır” ifadelerini kullandı.
Şampiyonluk yarışında Beşiktaş’ın da bulunduğunu hatırlatmamız üzerine Sağlam, “Ben Beşiktaş’ı çalıştırmış bir hoca olarak şunu söylemek istiyorum; inşallah şampiyonluk ligin son haftasındaki Bursa-Beşiktaş maçına kalmaz. Bu tabloyu yaşamam. Gerçekten bir teknik adam için zor bir durum. Ama olursa da yapacak bir şey yok. Bunlar futbolun içinde olan şeyler” yanıtını verdi.
Takım üzerinde herhangi bir baskı olmadığını da dile getiren Ertuğrul Sağlam, “Her şeyin üstesinden gelebilecek bir ekibimiz var. Nedense bizim dışımızda herkes böyle bir baskı olacağını söylüyor. Zorla bu baskıyı bize getirmeye çalışıyorlar. Bursa bir futbol şehri. Bütün Türkiye, Denizlispor maçında stadımızı gördü. O tribünlerin coşkusu sadece statta değil bütün şehirde var. Herkes inanıyor. Böyle bir atmosfer de futbolcularımı olumlu etkiliyor. Bu başarı sadece benim değil, bütün şehrin başarısı. Hemen hemen bütün ülke şampiyon olmamızı istiyor. İnşallah bunu başaracağız” açıklamasını yaptı.

‘Ağabey gibi yaklaşıyorum’
“Çalıştığım her takımda futbolculara kendimi sevdirmeye çalıştım. Onlara otoriter değil de bir ağabey gibi yaklaşmayı tercih ediyorum. Tabii ki gerektiği zaman bir antrenör gibi yaklaşmak gerekir ama başarının sırrı futbolcuyla aranda oluşturduğun sevgi bağıdır."

‘Beşiktaş beni üzdü!’
“Beşiktaş’taki işimi yarım bırakmadım. Tersine daha yolun başındaydım. Ayrıldığıma çok üzülmüştüm. Ama şartlar ayrılmamı gerektirdi. Her işte bir hayır vardır. Allah bir kapıyı kapatır, bir kapıyı açar. Belki de her teknik adamın istediği şampiyonluğu Bursa’da yakalarım.”

Hiddink’e destek
“Şu an Milli Takım’ın başında çok deneyimli yeni bir hoca var. Guus Hiddink’in futbol bilgisi bütün dünyaca bilinir. Tabii ki gönlüm Türk hocadan yana ama Türkiye Futbol Federasyonu’nun kararına saygı duymalıyız. Ayrıca getirilen antrenör de çok başarılı ve kariyerli bir isim.”

‘Belirli bir sistemim yok’
“İspanya, İtalya ve İngiliz ligleri başta olmak üzere birçok Avrupa ligini takip ediyorum. Çok üst düzey futbol oynanıyor. Ben Bursaspor’u Avrupa’daki herhangi bir büyük takım gibi oynatmaya çalışmıyorum. Ben eldeki oyuncuya göre sistem belirlerim. Her zaman sürekli oynattığım bir sistem yoktur. Rakibe göre kadro anlayışı ve sistemler sürekli farklılık gösterir.” (SERDAR SARIDAĞ-MİLLİYET)

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ,http://www.milliyet.com.tr/tek-garanti-ankaraspor/spor/haberdetay/24.03.2010/1215542/default.htm?ver=54

 



Bu haber 531 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,550 µs