En Sıcak Konular

AYI AÇILIMI!

22 Mart 2010 11:42 tsi
AYI AÇILIMI! Ayılar şehre inmiş, kimsenin sesi çıkmıyor, kendi tedbirinizi almaya kalksanız suçlu duruma düşüyorsunuz? Yasalar ayıdan yana sanki!

Ayı açılımı!

Bolu’nun Gölcük bölgesindeki bir restoranın çalışanları, akşamları yiyecek bulmak için işletmenin önüne kadar gelen ayılara karşı av tüfeğiyle nöbet tutuyor. Anadolu Ajansı’nın haberine göre Bolu’ya yaklaşık 12 kilometre uzakta bulunan Gölcük Tabiat Parkı’na gelen ayılar, çöp konteynerlerini devirerek içindeki
yemek artıklarıyla karınlarını doyuruyor. Ayılar, konteynerlerde yemek bulamayınca da Gölcük’ün 1 kilometre altındaki restoranın bahçesine gelerek, buradaki çöp konteynerlerini kontrol ediyor, yine bahçedeki havuzda bulunan alabalıkları yemeye çalışıyor.
Restoran sorumlusu Mustafa Özkan, ayıların yaklaşık 2 haftadır restorana gelmeye başladığını belirterek,  “2 yıl önce bir ayı geliyordu, şimdi sayıları 4’e çıktı. Ayılardan korunmak için 4 köpek aldık. Köpekler ayıların geldiğini haber veriyor ama geldiklerinde susuyor. Onlar da ayılardan korkuyor”  dedi.
Bolu Çevre ve Orman İl Müdürlüğü yetkilileri ise  “Ayı vurmanın cezası 18 bin TL. Gürültü yapılarak bölgeden uzaklaştırılmaları gerek”  diye konuştu.

* * *

Tıpkı Türkiye’nin durumu gibi değil mi?
Türkiye’ye musallat olan ayılara karşı nöbet tutmanın cezası müebbede kadar gidiyor. Ayı vuranın ise vay haline!
Tabii ki ayılar da yaşamalı. Fakat, ayıların yaşadığı çevreyi de insanlar bozuyor, onların insanların bulunduğu bölgeye gelerek yiyecek aramasının sebebi bu. Yani ayılar da haklı!
Fakat, Van’da ki Nevruz gösterileri sırasında  “İşgalci TC Kürdistan’dan defol”  diye pankart açılmasına ne diyeceğiz? Van veya Doğu’daki bir toprak, tarihin hangi döneminde Kürdistan olmuş ki Türkiye orada işgalci sayılsın?
İşte açılım dedikleri böyle bir şey! Ayılar şehre inmiş, kimsenin sesi çıkmıyor, kendi tedbirinizi almaya kalksanız suçlu duruma düşüyorsunuz? Yasalar ayıdan yana sanki!

* * *

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen ise Gümüşhane’de yaptığı konuşmada  “Ülkemizde 400 bin insan akşam yatağa aç giriyor. Açlık sınırı altında 400 bin insanımız var. Yoksulluk sınırı altında olan insan sayımız ise milyonlarca rakamı buluyor. Türkiye’de 28 kişinin 1 milyar lira civarında varlığı ve parası var. Bunun yanında yoksulluk içinde yaşayan milyonlarca insanımız var. Kredisini alıp ödeyememiş insanlarımız icra takibine takılmış, 2.5 milyon insanımız tarımı bırakmış. Hayvancılık çökmüş. Bir taraftan terör nedeniyle yerinden yurdundan göç eden insanlarımız açlıkla karşı karşıya bulunuyor. Hükümet bunlara çözüm araması gerekirken bir gün çıkıyor ’anayasayı değiştireceğim’diyor. Bir gün kalkıyor, yargıyla kavga ediyor, bir gün askerle kavga ediyor, bir gün basınla kavga ediyor. Hiçbir şey bulamazsa tarihle kavga ediyor. Yani hükümet gerçek gündemi saptırmaya çalışıyor. Anayasa değişikliğine kalkışıyor. Meclis’teki iki parti Anayasa Mahkemesi tarafından mahkûm edilmiş partilerdir. Anayasa Mahkemesi’nin mahkûm ettiği parti Anayasa’yı değiştirebilir mi?”  dedi.

* * *

Görüldüğü gibi Türkiye, ekonomide de siyasette de ayıların saldırısına maruz kalmış! İktidarı ellerinde bulunduranlar ise tedbir olarak ayılarla birlikte yaşamak gerektiğini söylüyor! Ayılara karşı tedbirden bahsedenleri, bir kulpunu bulup hapsettiremezlerse, ırkçı diye suçluyorlar!

Arslan Bulut-Yeniçağ

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/yazargoster.php?haber=12532



Bu haber 599 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,441 µs