En Sıcak Konular

PKK'YA BAHAR HAREKATI

22 Mart 2010 10:50 tsi
PKK'YA BAHAR HAREKATI PKK'nın elebaşlarından Murat Karayılan,Türk Ordusu'nun baharda operasyon yapmasını beklediklerini söyledi...Hakkari’nin Şemdinli ilçesine çok sayıda asker ve mühimmat sevk edildi.

Karayılan bu kez tarih verdi

PKK'nın  önde gelen elebaşlarından Murat Karayılan, Türkiye'ye tehditler savurdu.

'Bu bahar karmaşık ve çatışmalı olabilir'

Kandil'de Reuters haber ajansına konuşan Murat Karayılan, Türk ordusunun baharda operasyon yapmasını beklediklerini söyledi, "Biz bu saldırılara karşı geri çekilmeyeceğiz, dolayısıyla bu bahar karmaşık ve çatışmalı olabilir" dedi.

Nisan 2009'da ilan ettikleri eylemsizlik kararının "siyasi çözümü teşvik için" yaptıklarını söyleyen Karayılan, ''DTP'nin kapatılması, belediye başkanları ile seçilmişlerin gözaltına alınmasıyla siyasal çözümün temeli yok edildi, Kürtler savaşa zorlanıyor" iddiasında bulundu.

'Bir veya bir buçuk ay zaman kaldı'

'Çatışmaların yeniden başlatılması için herhangi bir tarihin söz konusu mu' sorusuna ise Karayılan, "Eğer adım atılmazsa, bu savaşa dönmeye yol açar. Bir veya bir buçuk ay zaman kaldı" dedi.

Müzakereler olmaksızın silah bırakma ihtimali olmadığını öne süren ancak direkt görüşmelerde de ısrarlı olmadıklarını belirten Karayılan, Kürt politikacıların gözaltına alınmasının aracı bulmayı zorlaştırdığını söyledi. Karayılan yarısı Kuzey Irak'ta olmak üzere 7 bin PKK militanın olduğunu söyledi.

Paranın kaynağını gösterdi

ABD'nin bir süre önce uyuşturucu kaçakçılığı ile suçladığı Karayılan hakkındaki suçlamaları ise reddetti, maddi kaynaklarının büyük bölümünün Avrupa'daki Kürtler tarafından sağlandığını söyledi.(Milli Gazete) [1]

Bahar harekâtı

Hakkari’nin Şemdinli ilçesine çok sayıda asker ve mühimmat sevk edildi

ŞEMDİNLİ sıfır noktasına,aralarında özel kuvvetlerin de bulunduğu çok sayıda asker ve mühimmat yollandı. Asker ve cephane dolu otobüs ve kamyonların doğrudan Aktütün bölgesine yönelmesi dikkat çekti. Bölgede şaşırtan hareketlilik, sınır ötesi operasyonu gündeme getirdi. Aktütün Karakolu’nun defalarca baskına uğradığını ifade eden köylüler, “Bu şekilde sivil otobüslerle asker taşınmadı” dedi.

Ağır silahlar

ÇEVRE halkı, “3 gündür bu noktaya çok ağır silahlarla birlikte binlerce asker konuşlandırıldı. Korucular, karakola baskın düzenlenen Bayrak Tepe bölgesinden yapılacak bir operasyondan bahsediyor”diye konuştu. Bölgedeki korucuların iddialarına göre, operasyonun Konur Vadisi Çarçela bölgesinden başlayıp Govend, Avaşin kamplarından Dağlıca bölgesinin Kuzey Irak toprakları içinde bulunan arka kısımlarına kadar uzayacağı ileri sürüldü. (Tercüman) [2]

 

Kaynak:

[1].http://www.milligazete.com.tr/haber/karayilan-bu-kez-tarih-verdi-156892.htm

[2].http://www.tercuman.com.tr/v1/haber.asp?id=97228&baslik=Bahar harekâtı&katid=7



Bu haber 798 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,580 µs