En Sıcak Konular

DİYARBAKIRSPOR HÜKMEN MAĞLUP,BURSASPOR LİDERLİĞE YÜKSELDİ

16 Mart 2010 17:59 tsi
DİYARBAKIRSPOR HÜKMEN MAĞLUP,BURSASPOR LİDERLİĞE YÜKSELDİ Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Turkcell Süper Lig'de olaylar nedeniyle yarıda kalan Diyarbakırspor-Bursaspor maçında Diyarbakırspor'un hükmen (3-0) mağlup sayılmasına karar verdi.

Diyarbakırspor kararı açıklandı 
 
Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Turkcell Süper Lig'de olaylar nedeniyle yarıda kalan Diyarbakırspor-Bursaspor maçında Diyarbakırspor'un hükmen (3-0) mağlup sayılmasına karar verdi.

Mahmut Özgener başkanlığında, federasyonun İstinye'deki merkez binasında toplanan yönetim kurulunun aldığı kararı, başkan vekili Lutfi Arıboğan açıkladı.

Federasyon olarak Türk futbolunun geleceği ve vizyonuyla ilgili çalışmalarını aynı şekilde sürdürdüklerini, istenmeyen olayları önleme yolunda da kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini kaydeden Arıboğan, Bursaspor maçıyla ilgili daha önce Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından 3 maç tarafsız sahada seyircisiz oynama cezasına çarptırılan Diyarbakırspor'a, 3-0 hükmen yenilgi kararının ise federasyon yönetim kurulunca verildiğini bildirdi.

Arıboğan ayrıca, bu kararı almadan önce, maçın temsilcileri ve hakemleriyle görüşüp, video görüntülerini yönetim kurulu olarak izlediklerini, TFF Hukuk Başmüşavirliği'nden de gerekli bilgileri aldıklarını söyledi.

Lutfi Arıboğan, geride kalan haftada İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Diyarbakırspor arasında yapılan ve 87. dakikada sahaya taraftarların girmesi sonrasında hakem tarafından tatil edilen maçla ilgili kararlarını da 19 Mart Cuma günü yapacakları toplantıda vereceklerini belirterek, "Bu hafta cuma günü de o konu için toplanacağız. Hukuk Başmüşavirliğimiz çalışıyor. Ayrıca İstanbul Valimiz Muammer Güler'in dün yaptığı bazı açıklamalar vardı. Bizim hukukçularımızın araştırmaları dışında, Sayın Valimizin belirttiği deliller de tarafımızca değerlendirecektir" diye konuştu.

Öte yandan, Diyarbakırspor'un, Bursaspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile yaptığı olaylı maçlarda bir paralellik olup olmadığı yönündeki soruya Arıboğan, "İki maçta da vahim olaylar var. İkisinde de sorunlar var, ama farklı olaylar ve maçlar... Böyle düşünmek gerekir" yanıtını verdi.

Arıboğan, yönetim kurulu toplantısının sürdüğünü, basın mensuplarını bekletmemek için toplantıya ara vererek, Diyarbakırspor-Bursaspor maçıyla ilgili kararlarını açıkladıklarını sözlerine ekledi. 

Kaynak:VATAN GAZETESİ,http://haber.gazetevatan.com/Diyarbakirspor_karari_aciklandi/294183/5/ 



Bu haber 504 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,614 µs