En Sıcak Konular

MHP AYTAÇ DURAK'I SİLDİ

16 Mart 2010 17:52 tsi
MHP AYTAÇ DURAK'I SİLDİ Hakkındaki rüşvet iddiaları üzerine İçişleri Bakanlığı'nca soruşturma başlattılan Aytaç Durak için MHP Lideri Devlet Bahçeli,"Durak parti içi soruşturmayı beklemesin, istifa etsin" çağrısında bulundu.

Randevu polemiği 

MHP: Aytaç Durak görüşme talebini iletti, gerek yok diyerek kabul etmedik

MHP’li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak hakkındaki rüşvet iddiaları üzerine İçişleri Bakanlığı soruşturma başlattı. MHP Lideri Devlet Bahçeli, bugün grup konuşmasında, “Durak parti içi soruşturmayı beklemesin, istifa etsin” çağrısında bulundu.

Bu çağrıdan kısa süre sonra İstanbul’da açıklamalar yapan belediye başkanı, “Beni Genel Merkez’den çağırdılar. Görüşüp karar verilecek” dedi. Ancak bu sözlerinden üzerinden 1 saat geçtikten sonra MHP Genel Merkezi’nden kısa ve sert bir açıklama geldi: “Devlet Bahçeli’nin Aytaç Durak’a randevu vermesi söz konusu değil…”  (Vatan) [1]

Kavgayı başlatan 'rüşvet' kaseti

Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine beşinci kez seçilen Aytaç Durak'ın bugün karşı karşıya geldiği durum, 29 Mart yerel seçimlerinden önceki gelişmelerle başladı.

Milliyet Gazetesinin haberine göre,Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan yeniden aday gösterilmeyeceğini öğrenen Durak, Ak Parti'den istifa etti. Erdoğan'ın "kendisine bir dönem için söz verdiklerini" söylediği Durak "Ben hatırlamıyorum" dedi.

29 Mart'ta MHP'den aday olan Durak seçimleri kazanınca, Erdoğan Adana seçimlerinde şaibe olduğunu öne sürdü. Durak da "Göbeğiniz atıyorsa seçimleri yenilersiniz" deyince, taraflar arasındaki görüş ayrılıkları derinleşti. Bu arada Durak hakkında müfettişler hemen her gün bir soruşturma başlattı. Eşi Fahriye Durak'a ait bir arsanın meclis kararı ile rantının artırıldığı iddiasıyla da savcılık soruşturma başlattı.

Ardından Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nin bazı üyeleri, imar değişiklikleri konularında rüşvet iddiaları bulunduğu belirterek, bu şaibelerin sona erdirilmesi için Durak'ı göreve çağırdı. CHP'li üye Halil Tüm'ün bu konuda yaptığı çağrı üzerine, Durak bir sonraki meclis toplantısında bazı meclis üyelerinin rüşvet pazarlığı yaptığını iddia ettiği bir ses kaseti dinletti.

20 yıldır Durak'ın "en yakın adamı" olarak tanınan MHP'li Mustafa Tuncel, bu kasetin tüm meclis üyelerini şaibe altında bıraktığını iddia ederek, yanlış bir tutum olduğunu savundu. Tuncel'in "En büyük rantçı sensin" sözleri nedeniyle geçen hafta belediye meclis toplantılarında sert tartışmalar yaşandı.

Dozu giderek artan suçlamalarda bulunan Tuncel, Durak'ın şahsi arsalarının satışında vergi kaçırdığını, 1 milyon metrekareden fazla arsasını değerlendirmek üzere imar düzenlemeleri yaptığını öne sürdü.

Son olarak önce akşam birçok TV kanalında hem Durak, hem de Tuncel birbirini suçlayan konuşmalar yaptı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da savcıları göreve çağırınca, dünkü gelişmeler merakla beklenmeye başladı.

İlk gelişme de MHP'nin grup toplantısında oldu. Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "konu ahlaki" diyerek, hem Durak, hem de Tuncel'i MHP'den istifaya çağırdı. Bu çağrı Adana'da şok etkisi yarattı.(Milliyet) [2]

 

Kaynak:

[1]. VATAN GAZETESİ,http://haber.gazetevatan.com/Randevu_polemigi/294154/1/

[2].MİLLİYET GAZETESİ,http://www.milliyet.com.tr/kavgayi-baslatan-rusvet-kaseti/siyaset/sondakika/16.03.2010/1212293/default.htm?ver=26

 



Bu haber 508 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,619 µs