En Sıcak Konular

KKTC'DE SÜRPRİZLERE HAZIR OLUNUZ

16 Mart 2010 11:49 tsi
KKTC'DE SÜRPRİZLERE HAZIR OLUNUZ 18 Nisan'da Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılacak. Sekiz aday yarışacak. Kazanma ihtimali yüksek olan Derviş Eroğlu'nu engellemek için AKP destekli Tahsin Ertuğruloğlu aday oldu.

KKTC'de sürprizlere hazır olunuz

AKP iktidar koltuğuna oturduğu yıllarda halka hangi taahhütlerde bulunduğunu balık hafızalı toplumumuz unutmuştur. Bugünkü AKP ile 2002 yılındaki AKP'nin amblemleri ve bazı yöneticileri dışında adeta metamorfoz oldu. Bakınız istismar konusu yaptıkları başörtü meselesi gündemlerinin son sırasında bile değil.
Ama bu halk verdikleri oylarla birilerinin sınıf atladıklarını, geldikleri amaçlarından saptıkların görmek istemiyor. Çünkü onlara asla uyanamayacakları 'türban' narkozu zerk edildi. İslam'ın tapusunun AKP'nin elinde olduğuna inanıyorlar. Türban konusunda toplumsal mutabakat oluşmasına rağmen, elindeki ana istismar malzemesini kaybetmek istemeyen AKP, MHP'nin tam desteğini yok sayarak türlü ayak oyunlarıyla türban istismarına devam ediyor.
*
İKTİDARLARININ ilk yıllarında ana hedeflerinin Avrupa Birliği'ne tam üyelik olduğunu ve bu yolda kriterleri aynen uygulayacaklarını beyan etmişlerdi. AB'nin iki yüzlü politikalarını bilmiyorlardı. Taviz üstüne taviz verildi ama hala start verdikleri noktadalar. Avrupa devletlerini iyi tanıyan ve yıllarını dış siyasete adayan bazı şahsiyetlerin uyarılarını dikkate almadılar. 'Kamuran İnan gibi'
*
Bir ara KKTC'ni bile gözden çıkarmayı düşündüler. Adeta KKTC'yi meze yaptılar. İki tarafın birleşmesi için ANNAN planına tam destek verip referandumda evet oyu çıksın diye bizzat KKTC'de çalışmalar yaptılar. Referandumda GKRY'de evet oyu çıksaydı bugün KKTC diye bir devlet olmayacaktı. Zaten AB yolunda ayak bağı olarak görüyorlardı, sonuçlar karşısında 'kendileri birleşmek istediler' diyeceklerdi.
Buzdolabı tamircisi M. Ali Talat'ı önce Başbakan, daha sonra Cumhurbaşkanı seçtirdiler. Talat, KKTC'ni ortadan kaldırmak için var gücüyle çalıştı ama GKRY halkı kabul etmedi. Daha sonra muhalefetten rahatsız olan AKP bir imamı 'zihinlerine uygun' kafalayarak Serdar Denktaş'ın partisini böldürdü. Kurdurduğu yeni hükümet bile bunların ayak oyunlarına yetişememişti.
*
18 Nisan'da Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılacak. Sekiz aday yarışacak. Kazanma ihtimali yüksek olan Derviş Eroğlu'nu engellemek için AKP destekli Tahsin Ertuğruloğlu aday oldu. Talat'ın irtifa kaybettiğini ve KKTC halkının üzerinde itibarının kalmadığını gördüler. Bu arada yapılan seçimlerde iktidar, bir milletvekili farkıyla Derviş Eroğlu'nun 'Ulusal Birlik Partisi'nin eline geçti.
Eroğlu Başbakanlık koltuğuna oturdu. Talat'a göre daha milli ve geleneksel politika yürütüyordu. AKP'ne sıcak bakmıyor ve KKTC hakkındaki planlarını tehlikeli görüyordu. AKP'nin istediği gibi kucakta oynayan bir siyasetçi profili çizmiyor, bazı kararlara karşı çıkıyordu.18 Nisan'da gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine Derviş Eroğlu aday oldu. Bugünkü kamuoyu yoklamaları kazanacağını gösteriyor. AKP gibi liberal ve dış güçlerin tesiri altında vücut bulan bir parti bile Talat'ı dışlamıştı. Ama kendi kafalarına uyan birinin cumhurbaşkanı olmasını istiyor, ne yapacaklarına karar veremiyorlardı.
*
İKİNCİ Talat dönemini Talat'sız başlatmak istiyorlar, bu amaçla hamlelerini yaptılar. Adaylardan Tahsin Ertuğruloğlu Ulusal Birlik Partisi milletvekiliydi. Talat ile Eroğlu baş başa kalsa Eroğlu'nun kazanması kesindi. AKP Eroğulu'nu istemiyor, Talat'ı da gözden çıkartmıştı.Talat Amerika'ya çağrıldı. Dışişleri Bakanı Clinton ile görüştü. İlginç olanı, Clinton, Yunanistan Başbakanı Papandreu'yu arayarak Talat'a destek vermesini istedi. Duyan da, Talat'ın GKRY'de aday olduğunu sanacak.
*
AKP için Eroğlu kazanmamalıydı. Kazanmaması için partisin oylarının bölünmesi gerekiyordu. Siyasi tarihte her an bir bölen ve satılan çıkacağından. Tahsin Ertuğruloğlu bu bölen görevini başarıyla yerine getiriyor.
Önce Türkiye'ye çağrıldı. Sayın Başbakanla görüştü. Uzlaşarak ayrıldı. Daha sonda Cumhurbaşkanı ile buluşup aday olması gerektiği kendisine söylendi.
O da apar topar Eroğlu'dan olmayacak isteklerde bulundu. Tabi ayrılmak ve aday olmak için bahanesi olmalıydı. Başbakanlığın kesin kendisine bırakacağını ilan etmesini istedi. Sonunda AKP destekli adaylığını açıkladı. Maksadı Cumhurbaşkanı olmak değil Derviş Eroğlu'nun Cumhurbaşkanı seçilmesini engellemek.
Seçime bir ay gibi kısa süre kaldı. Bakalım nasıl sürprizlerle karşılaşacağız?

Nazmi Çelenk-Tercüman

Kaynak: TERCÜMAN GAZETESİ,http://www.tercuman.com.tr/v1/yazaryazi.asp?id=144



Bu haber 540 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,524 µs