En Sıcak Konular

İNTERNET,HASTALIĞA ŞİFA BULAMAZ

16 Mart 2010 11:15 tsi
İNTERNET,HASTALIĞA ŞİFA BULAMAZ İnterneti belli araştırmalar için kullanılabilirsiniz. Ancak internet hastalığınızla ilgili olarak size çözüm sunmaz. Aksine internetten eksik ve yanlış bilgi edinme ihtimaliniz yüksek.

Hastalığa şifayı internette aramayın!  

İnterneti belli araştırmalar için kullanılabilirsiniz. Ancak internet hastalığınızla ilgili olarak size çözüm sunmaz. Aksine internetten eksik ve yanlış bilgi edinme ihtimaliniz yüksek.
Doktorlar kadar hastaların da yoğun tempoları nedeniyle yeterince bilgilenememeleri, medyada yurtdışı haberlerin ve araştırmaların yoğun olarak yer alması, internetin yaygınlaşması, hasta olanları da olmayanları da internette sağlık araştırması yapmaya yönlendiriyor.
International Hospital İç Hastalıkları Uzmanı Dr. İbrahim Bağcivan, internette araştırma yapılmasını öneriyor ancak bu araştırmanın “internetten tedavi olma umudu” taşımaması gerektiğini belirtiyor. Dr. Bağcivan internette kendi sağlığı konusunda araştırma yapanların bazı noktalara dikkat etmesi gerektiğini vurgulayarak şunları söylüyor:
“Baş ağrısı yazıp araştırma yaparak hastalığınıza teşhis koymaya çalışmayın. Baş ağrısına neden olan yüzlerce hastalık olabilir. Tedaviyi hekimden değil internetten almak isteyen e–hastalar, bu yolla hem umutsuzluğa kapılıyor hem yanlış bilgilenebiliyor”.

İnternet, hastalığınıza çözüm sunamaz
Dr. Bağcivan, “e–hasta” kavramıyla, hekim tarafından tanımlanmış hastalıklarını araştırmayıp, şikayetlerinden tanı koymaya çalışan kişileri tarif ettiğini söylüyor.
Dr. İbrahim Bağcivan, internette araştırma yapmanın bazı püf noktaları olduğunu belirtiyor ve bunları şöyle sıralıyor: "İnterneti belli araştırmalar için kullanılabilirsiniz. Ancak internet hastalığınızla ilgili olarak size çözüm sunmaz. Aksine internetten eksik ve yanlış bilgi edinme ihtimaliniz yüksek. Tek bir şikayetle hiçbir portal ya da hekim tanı koyamaz. Hafif bir nezlede bile öksürük, ateş, boğaz ağrısı, burun akıntısı olur. İnternette araştırılan şeyler genellikle temel şikayetin birine yönelik oluyor. Hasta internete baş ağrısı diye giriyor ve karşısına binlerce sayfalık kitap çıkıyor. Bu kitabı nasıl okusun, neresinden okusun, hangisini doğru, hangisini yanlış saysın?
İnternetten araştırıp hastalığına tanı koyan insanlar da var. Oysa muayene ve incelemeler yapılması gereklidir. Muayene ve tetkikleri internette yapamayacağınız ortada. Bu nedenle tanı koymanın hastanın işi olmadığının; tanının mutlaka ilgili hekim tarafından konulması gerektiğinin altını çiziyorum".

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=10001234&tarih=2010-03-16 



Bu haber 660 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,744 µs