En Sıcak Konular

''ABD'NIN KARARI CAHİLCE BİR GÖSTERİŞTEN İBARET''

9 Mart 2010 11:31 tsi
''ABD'NIN KARARI CAHİLCE BİR GÖSTERİŞTEN İBARET'' The Guardian gazetesi, ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu'nun Ermeni iddialarını içeren tasarıyı bir oy farkla kabul etmesinin cahilce bir gösterişten ibaret olduğu yorumunu yaptı.

“ABD’nin kararı cahilce bir gösterişten ibaret”

The Guardian gazetesi, ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu'nun Ermeni iddialarını içeren tasarıyı bir oy farkla kabul etmesinin cahilce bir gösterişten ibaret olduğu yorumunu yaptı.

Ermeni iddialarına ilişkin alınan kararın ABD'ye yakışmadığına işaret eden The Guardian yazarı Marcel Berlins, konuyla ilgili makalesinde, "Soykırımın tanımı zordur ama kesin ve anlaşılır bir şey var ki o da soykırım olaylarını tanımak ABD kongresinin işi değil" İfadesini kullandı.

Dış İlişkiler Komisyonu'nun 1915 olaylarını soykırım olarak adlandıran tasarıyı kabul ettiği hatırlatan Marcel Berlins, ABD'li kongre üyelerini sertçe eleştirdi: "Size ne. Bu sizin işiniz değil. Benim kaygım, bu tür siyasi müdahalelerle ve reklamlarla, insanlık tarihinin en ağır suçu olan soykırım suçu daha da alçaltılıyor ve iyi finanse edilmiş bir lobi grubunun taleplerine karşılık veren cahil yasama üyelerinin hareketlerine dönüşüyor."

Dış ilişkiler komisyonunun bu küstahça kararının Temsilciler Meclisi'ne gidemeyecek olmasının sevindirici olduğunu yazan The Guardian yazarı, geçtiğimiz yıllarda George Bush gibi Başkan Obama'nın bu tasarının Temsilciler Meclisi'ne gelmesine engel olacağını aktardı.

Marcel Berlins, son yüzyılda kesinleşmiş iki soykırım olayı yaşandığını, bunların da Yahudi ve Ruanda soykırımları olduğunu belirterek, şu ifadeleri vurguladı: "Osmanlı İmparatorluğu'nun suçlu olup olmadığı tartışmaya açık bir konu. Soykırım olayında kaç kişinin hayatını kaybettiğine değil, kasten bir milleti ortadan kaldırmaya yönelik sistematik bir niyet ve çabanın olup olmadığına bakılır. Bence, soykırım gibi resmi ve kanuni bir terimi kullanmak mahkemelerin işi olmalı, makamı şüpheli olan politikacıların değil."

 

KAYNAK: MİLLİ GAZETE,http://www.milligazete.com.tr/haber/abdnin-karari-cahilce-bir-gosteristen-ibaret-155436.htm


 



Bu haber 505 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,892 µs