En Sıcak Konular

TÜRK'SÜZ TÜRK İLİNDE İSTİKRAR!..

9 Mart 2010 11:13 tsi
TÜRK'SÜZ TÜRK İLİNDE İSTİKRAR!.. On milyon seçmenin sandığa gitmediği seçimlerden alınan yüzde 47’lik oyla; “Güç bende artııık!” naraları atan AKP sâyesinde, müthiş bir istikrârımız var şükr’olsun!

Türk’süz Türk ilinde istikrar!...

On milyon seçmenin sandığa gitmediği seçimlerden alınan yüzde 47’lik oyla;  “Güç bende artııık!” naraları atan AKP sâyesinde, müthiş bir istikrârımız var şükr’olsun!
27 Aralık 2002 günlü, Meydan’ımdan Recep Tayyip Erdoğan’a; “Her şeye ve herkese rağmen sizin doğrularınızı alkışlamak istiyorum! Sizi sevenler, sevmeyenlerinizin inâdına sizi, Türkiye’de ilk defa Başbakan’ın Genel Başkanı ettiler! Teamülleşen yanlışlar yüzünden Meclis dışındasınız. Bu yanlışın azâbını sizin kadar bilen biri olabileceğini sanmıyorum. Bu 448 milletvekilini, genel başkanların esâretinden -isterseniz- kurtarabilirsiniz! Milletvekillerine, gerçek görev ve unvanlarını tevdi ederseniz, yaşarken tarih olursunuz. Ve ben; demokrasi diye dayatılan bu zorba zihniyetten kurtaran olarak ömür boyu sizi alkışlarım! Aksi halde; sizin de diğer zorbalardan bir farkınızın olmadığına kanaat getiririm ve demokrasi hevesim kursağımda kalır” diye seslenmişim!
Sekiz sene geçmiş! “Gelen, gideni aratır!” bu değilse ne Allah aşkına?
Bundan önceki Genel Başkan sıfatlı demokrat zorbalar, popülizm yaparlardı, partizanlık yaparlardı ama taraftarlarına dünyalık sağlarken muhalefetten olanlara zulmetmezlerdi! Devlet ihalelerine girip iş alan sayısız muhalif müteahhit biliriz!
Meclis’te; 4-5 parti dolayısıyla da 4-5 genel başkan sıfatlı ’demokrat zorba’varken muhalefet partisi milletvekillerinin, iktidar partisi vekilleriyle selam-sabahları vardı! Birbirlerinden rica hakları ve hemşehrilerinin işlerine müdahele şansları vardı!
“Taş bitti, inşaat paydos!” slogan esprisiyle seçimlerden hemen sonra herkes işinin başına döner, bütün partililer düne sünger çekerek komşuluk ilişkilerine, hayata devâm ederlerdi!
Kimse kimseden endişelenmez, kimse kimsenin yanında konuşmaktan korkmazdı! Muhbirlik, şerefsizlik, dedikodu-gıybet, ölmüş kardeşin etini yemek kadar murdarlıktı! Yedi yerde sual edileceğine inanılan komşu hakkını gözetmeyen, toplumdan tecrit edilirdi.
Bütün delikanlılar, mahallelerinin namus bekçisiydiler. Ayık hiç kimse, sarhoşa vurmazdı! Sarhoşa vuran delikanlı, delikanlıdan sayılmazdı. Silahsıza silah çekilmez hele arkadan kalleşçe, alçakça asla ateş edilmezdi!
Kan davalısının malına zarar vererek intikam ucuzluğuna düşene asla itibar edilmez, ömür boyu yalnızlığa mahkûm edilirdi!
Ya ben çok yaşlandım, anlattıklarım tarih öncesi efsaneleri, ya da imanlı siyasilerimizin iş başına gelmeleriyle, “İnadına Tayyip!” sloganıyla, inadına seçilen Erdoğan’ın; gelenek-görenekleri bile değiştiren gücüne güç yetmiyor!
Sokaklarımız cehennem gibi alev alev! Daha fazla demokratik hak talebinde bulunan PeKaKa’lılar, kimseyi bulamazlarsa arabaları yakıyorlar ve istikrar var!
Türkiye-Ermenistan maçında, Okyanus ötesinden ve AB’den alınan talimatla protokol imzalanırken Diyarbakır’da Bursaspor’un futbolcu ve taraftarları, Taliban’ın recm uygulaması gibi taşla linç edilmek isteniyor, polis çaresiz! İstikrar var!
Millet aç! İstikrar var!
Paslaşılan “General”ler serbest, “Paşa” lar tutuklu! Savcı ve yargıçlar sorgulanıyor, tutuklanıyor, hukuk hukuku yok ediyor! İstikrar var!
Hiç kimsenin sosyal güvencesi kalmadı, devlet memurları, emekliler, sendikalı-sendikasız işçiler aç ve sokaklarda istikrar var!
Anadolu’nun göbeğinde, hatta batının batısındaki Muğla’da, PeKaKa’lılar parti binalarını taşlayıp yakıp yıkıyorlar, bir anda bir araya gelerek, milleti darp ediyorlar; polis, saldırıya uğrayan Türkleri, can güvenliklerini sağlamak için saatlerce gözaltına alıyor! İstikrar var!
Velhasıl-ı kelâm; nasıl bir istikrarsa AKP’den ve “daha fazla demokratik hak” talebindeki bölücülerden başka herkes, istikrar arayışında! Türk’süz, Türk Milliyetçisi’siz, Türk’üm demenin yasaklandığı bir Türk ilinde istikrar, böyle mi oluyor yoksa?

Mustafa ASLAN-Yeniçağ

KAYNAK: YENİÇAĞ GAZETESİ,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/yazargoster.php?haber=12367

 



Bu haber 630 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,852 µs