En Sıcak Konular

HAYDAR BAŞ:''AMAÇ TÜRKİYE'DEN TAVİZ KOPARMAK''

9 Mart 2010 10:34 tsi
HAYDAR BAŞ:''AMAÇ TÜRKİYE'DEN TAVİZ KOPARMAK'' Haydar Baş, ABD’nin Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nde kabul edilen ‘sözde Ermeni soykırımı’nı tanıyan kararla Türkiye’yi köşeye sıkıştırıp, ülkemizden yeni tavizler koparmak istediğini vurguladı.

Amaç Türkiye’den taviz koparmak  

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, ABD’nin Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler  Komitesi’nde kabul edilen ‘sözde Ermeni soykırımı’nı tanıyan kararla Türkiye’yi köşeye sıkıştırıp,  ülkemizden yeni tavizler koparmak istediğini vurguladı. 

BTP Genel Başkanı Haydar Baş, partisinin Ankara’da  düzenlenen Başkanlık Divanı toplantısında yaptığı konuşmada, ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler  Komitesi’nde kabul edilen ‘sözde Ermeni soykırımı’nı tanıyan kararı değerlendirdi. “Soykırım  iddialarıyla Türkiye’yi köşeye sıkıştırıp, ülkemizden yeni tavizler koparılmak istendiğini’ne işaret eden BTP Lideri, “Bize ecel teri döktürüyorlar. Ben iktidarın yerinde olsam, ‘sen kim oluyorsun’ derdim. Bunun hakla, hukukla ne alakası var” şeklinde konuştu.

Milletin kanaati siyasete yansımalı
Konuşmasında hükümetin bu konuda nasıl bir tavır ortaya koyması gerektiğini de ele alan Haydar Baş, şunları söyledi: “Mesele, Türkiye’yi ve Türk milletini bir köşeye sıkıştırmak. Siyaset  şunu görmesi lazım: Bu millet, bu devlet ve bu vatan hepimizin. Herkesi ilgilendiren bu konularda,  herkesin kanaatine göre bir iş yapacak. Ona göre bir strateji belirlemesi lazım. Sadece bugün iktidarda olanlar için konuşmuyorum. Söylediklerim gelecekte iş başına geçecek olan iktidar için de geçerlidir.”

Asıl soykırımı Ermeniler yaptı
Asıl soykırımı Ermenilerin Türklere yaptığının binlerce delille ortada olduğunu anlatan Bağımsız  Türkiye Partisi Genel Başkanı, şimdi ‘zalim’in ‘mazlum’ haline getirildiğine işaret  ederek, şöyle konuştu: “Şimdi o ‘suçlu’, müttefikimiz ABD sayesinde ‘güçlü’ haline geldi. Elbette  siyaset bunları düşünecektir. Bizim düşüncemiz ‘anlık’ bir değerlendirmeden kaçınarak, güçlü bir  muhasebe ve murakabe yapılarak bu adamlara gününün gösterilmesi lazım. Yok, efendim,  Cumhurbaşkanı telefon etmiş, Obama devreye girmiş! Biz bunların himmetiyle, merhametiyle ve   şefkatiyle mi ayaktayız.”

Millet pazarlık konusu haline getiriliyor
BTP Lideri, hükümetin Ermeni ve Türk tarihçilerden oluşan ‘Tarih Komisyonu kurulsun ve soykırım  iddialarını bu komisyon araştırsın’ teklifine de tepki göstererek, “Bir insan milletin geleceğini,  davasını pazarlık konusu yapabilir mi?” diye sordu. Bunun mümkün olamayacağına işaret eden Prof.  Dr. Baş, soykırım iddialarıyla Türkiye’nin köşeye sıkıştırılıp yeni tavizler koparılmak istendiğini ifade etti. Bu oyuna 9 yıl önce düzenledikleri mitinglerle Türkiye’de ilk kez kendilerinin dikkat çektiğini ifade eden BTP Genel Başkanı, şunları kaydetti: “2001 yılında soykırım iddialarını tel’in mitingini  hazırlamıştık. Gerek Türk kamuoyunda, gerekse de Türkiye Cumhuriyeti devletinde ‘Siz niye bunu  gündem ediyorsunuz?’ diye acayip bir sopa yedik. Sadece İstanbul’da 3 okulumuz kapandı.”

Kurumlar yıpratıldı
“Türkiye dış politikada böylesine kritik bir süreçten geçerken içeride kurumların yıpratıldığını ifade  eden Prof. Dr. Baş, önemli bir noktaya dikkat çekerek, “Asıl oyun Türk milletinedir. Siyaset kurumu  millet içindir. Devlet kurumu, ordu kurumu, adliye millet içindir. Bütün bunlar millete ait, milleti koruyan  değerlerdir. Dikkat ederseniz, bunların temellerine dinamit yerleştirildi. Bunlar yok olunca, bizi sürü haline getireceklerdir. Buradan alıp o ahıra, oradan alınıp bu ahıra sokulan sürü olamayız” dedi.

KAYNAK: YENİ MESAJ GAZETESİ,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=10001111&tarih=2010-03-09

 



Bu haber 537 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,606 µs